Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

84 YILDIR ÖZLEMLE ANIYORUZ

84 YILDIR ÖZLEMLE ANIYORUZ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yıl dönümü nedeniyle Çerkezköy’de program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından saat 9:05‘te siren sesleri ile birlikte Saygı Duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşımız gür bir sesle okundu. Sonrasında program Çerkezköy Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Programa, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"SAYGI, ÖZLEM, MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUZ”

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Tank Üsteğmen Ersel Oğuz; “Dünya devletlerinin çağın en büyük devlet adamı, kudretli bir komutan ve asker olarak kabul ettiği eşsiz lider, asil Türk milletinin yüce atası, ordumuzun ebedi başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümünde kendisini büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Bugün bütün Türkiye, bütün yüce Türk milleti bir sükut içinde O’nu sevgi ve saygıyla anmaktadır” dedi.

ATATÜRK EŞSİZ BİR LİDER

Atatürk’ün Milli Mücadelede milli birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevi bir komutan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılapçı olduğunu vurgulayan Oğuz, “Bu vasıflarıyla insanlık tarihinin tanıdığı en büyük devlet adamlarından biri olduğuna şüphe yoktur. Conkbayırı’nda askerlerine ‘size ben taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar gelecektir’ emrini vermesi ve emrinin tereddütsüz yerine getirilmesi, Atatürk’ün komutanlık ve askerlik vasıflarının bir göstergesidir” dedi.

“YA ÖLÜM YA İSTİKLAL PAROLASIYLA MİLLİ MÜCADELEYİ KAZANDI”

Atatürk’ün milletin tarihinin seyrini değiştirebilecek üstün meziyetleri sayesinde memleketi, askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtardığını söyleyen Oğuz, dünya tarihinde her türlü imkansızlığa rağmen inandığı fikri tatbik sahasına döken, ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası ile bir milli mücadele kazanan, arkasından yepyeni hüviyette çağdaş bir millet ve devlet yaratmayı başarmış devlet adamının az olduğunu vurguladı.

“1881 ATAÜRK’ÜN DOĞUM TARİHİDİR 1938 ASLA ÖLÜM TARİHİ OLAMAZ”

Tank Üsteğmen Oğuz, şöyle devam etti, “Muzaffer başkomutan olarak İzmir’e girdiği gün, önüne serilen düşman bayrağını ‘bayrak bir milletin bağımsızlık alametidir, düşmanın da olsa saygı göstermek gerekir’ diyerek onu yerden kaldırtan, bir milletin hürriyet ve bağımsızlığa kavuşturan büyük eserinin haşmeti karşısında, memleketin büyük sanatkarları, şairler, tiyatro sanatçıları elini öpmek istedikleri zaman ‘Sanatkar el öpmez, sanatkarın eli öpülür’ cevabını veren, Çanakkale şehitleri töreninde harpte ölen diğer millet askerleri için ‘Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar. Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur içinde uyuyunuz’ diyen büyük Atatürk, gerçekten insan sevgisinin ve insanlık idealinin kolay erişilemeyecek bir örneğidir. Bu davranışlar belki de insanlık tarihinde eşi olmayan bir şekilde O’nun büyüklüğünü, O’nun engin hoşgörüsünü simgelemektedir. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi, Atatürk için dünyamızda yaşayan bütün insanları birbirine daha güçlü yaklaştıran, daha çok sevdirmek yolundaki çabaların bir parçasıdır. 1881 Atatürk’ün doğum tarihidir, 1938 ise asla ölüm tarihi olamaz” ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Tank Üsteğmen Ersel Oğuz’un konuşmasının ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anlama ve Anlatma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Birinci olan öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, ikinci olan öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, üçüncü olan öğrencilere de ödülleri Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik tarafından verildi. Anma programı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk adlı koro ve oratoryo ile son buldu.

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!