Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY: “ÇERKEZKÖY’ÜN MENFAATİ İÇİN HER KAPIYI ÇALARIM”

AKAY: “ÇERKEZKÖY’ÜN MENFAATİ İÇİN HER KAPIYI ÇALARIM”
​​​​​​​Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay: “Çerkezköy’ün menfaati için her kapıyı çalıp, her kapıya giderim. Birileri benim kapımı çalmaz, birileri bana söz vermekten imtina eder, birileri beni görmezden gelir, birileri Çerkezköy Belediye Başkanı ‘Aman ses etmesin kenarda dursun’ der, birileri adımızı anmaktan imtina eder. Benim zerre umurumda değil. Benim arkamda millet var. Ben gücümü milletten almış bir adamım. Onları hiç umursamam, önüme bakarım. Ben her kapıya ilçe başkanımızı da yanıma alarak gitmeye razıyım” dedi.

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu dün saat 15:00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda Çerkezköy Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı bütçesi 194 milyon 418 bin 149 lira olarak tahmin edildi. Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda gündemin 1. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 17.09.2019 gün ve 1121 sayılı Performans Programı hakkındaki  müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

BÜTÇE MARATONU BAŞLADI

Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’ nün 17.09.2019 gün ve 1125 sayılı; 2020 Mali Yılı Gelir Tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na, gündemin üçüncü maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 17.09.2019 gün ve 1123 sayılı; 2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü Çerkezköy Belediyesi’nin 2020 Gelir ve Gider Bütçesi’ni 194.418.149 TL olarak tahmin etti.

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 17.09.2019 gün ve 1122 sayılı; 2020 Mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara verilecek ücretin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi ve gündemin beşinci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’ nün 17.09.2019 gün ve 1124 sayılı; 2020 mali yılında Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti hakkında müzekkeresinin müzakeresi de incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

ANDIMIZ’IN YAZARI DR. REŞİT GALİP’İN İSMİ ÇERKEZKÖY’DE YAŞAYACAK

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 20.09.2019 gün ve 1134 sayılı çeşitli bankalarda bulunan Çerkezköy Belediyesi hesaplarının kamu hizmetine tahsisi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülüp, oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 20.09.2019 gün ve 911 sayılı parka isim verilmesi talebine ait  müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Pınarça Deresi etrafında bulunan bir parka Milli Eğitim eski Bakanlarından ve Andımız yazarı Prof. Dr. Reşit Galip’in adının verilmesi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemin sekizinci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 20.09.2019 gün 14 sayılı konut dışı hizmetlere yönelik yapı ruhsatı düzenlenmesinde Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na ve gündemin 9. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.09.2019 gün ve 15 sayılı Pergola (gölgelik) yapılırken aranacak kriterler ve ücret tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

Ardından Emlak ve istimlak Müdürlüğü’nün 25.09.2019 gün ve 1161 sayılı 2 adet Belediye hissesinin satışı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.09.2019 gün ve 1169 sayılı Belediyemize ait taşınmazların Demiryolu Projesi kapsamında kamulaştırılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

İKİNCİ OTURUM 7 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ

Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumunu bugün gerçekleştiren Çerkezköy Belediyesi, 7 Ekim Pazartesi saat 15.00’da Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere yeniden toplanacak.

KORAY ÖNSEL GÜNDEM DIŞI KONUŞTU

Meclis Toplantısı’nın tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nin performansı hakkında bilgi talep eden MHP Meclis Üyesi Koray Önsel, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Çerkezköy’den geçecek olan hızlı tren projesi için tereddütlerinizi muhtarlarımıza, bölgede yayın yapan gazetecilerimizle paylaştınız ama burada mecliste de aynı konuyla ilgili tereddütlerinizi bizimle paylaşabilirseniz, Ankara’ya gidilecekse beraber gidelim. Farklı bir şey yapılacaksa yapalım. Biz de bu işte sizin yanınızda olduğumuzu gösterelim. Geçtiğimiz günlerde Silivri’de bir deprem yaşanmıştı. Deprem, bölgemiz için yaşanması muhtemel bir gerçek. Bu konunun biraz daha üzerine gitmemiz gerekir. Bu konuya biraz daha ağırlık verilmesi gerekir. Bölgemizdeki bütün kurumların risk analizlerinin yapılması, gerekli önlemlerin alınması için bir bütçe ayrılıp tespit yapılması önerimizdir. Onun haricinde depremle ilgili tatbikat, eylem planı oluşturulmasını meclisimizden talep ediyoruz. 7.2-7.4 şiddetinde bir deprem bekleniyor, Allah korusun. Artık bir şeyler yapma vaktimiz geldi. Sonrasında pişman olacağımıza öncesinde önlem alalım. Hükümetin Ergene’yle alakalı bir eylem planı var. Bununla ilgili yatırım var. Bununla alakalı olarak da Büyükşehir’e ve diğer ilgili kurumlara müracaat edip, dereye kirli atık atan firmalarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Çerkezköy’de kanser vakaları arttı. Bununla ilgili sağlık taraması yapılabilir. Sonrasında Ramazan Bayramı öncesinde belediyede bir dolandırıcılık vakası yaşamıştık. Bunla ilgili son durum hakkında bilgi talep ediyoruz. Bağlık Mahallemizde yer alan caddemizin isminin Alparslan Türkeş Caddesi olarak değiştirilmesi kararı alındı. Bunla ilgili de teşekkür ederim. Başka söyleyeceğimiz bir şey yok”

“TOTALDE NE YAPTIĞIMIZA BAKACAĞIZ”

“Çerkezköy Belediyesi’nin seçim öncesi verdiği hedefler var” diyerek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay: “Bu hedeflerin 5 yılda yapılması gerekiyor. Hem bu hedefleri yapmak hem de bütçeyi sarsmayacak şekilde bir planlama yaparak bunlar yapılacak. Bu 6 ay performansımız düşüktü, bir sonraki 6 ay daha yüksek olacak. Totalde ne yaptığımıza bakacağız. Bir arada hedeflenen noktaya, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin hemen yerine getirilmesi bekleniyor ancak bu 5 yıllık bir program. İnşallah 5 yılda bu performansımızı tamamlayarak vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tamamlayacağız. Şimdi bir arada çalışmakla ilgili söylemleriniz oldu. Ben ilk meclis toplantısında bir arada olmak konusunda görüşümü bildirmiştim. Ben aynı çizgimde duruyorum, aynı noktadayım. Siyaseti bir noktaya bırakalım ama Çerkezköy’de geçen zamanımızın tamamını buradaki meclis üyelerimizle gerçekleştirmeyi bekliyorum. Paylaşım eksikliğimiz varsa onu tamamlarız. Ben tüm meclis üyelerimizle beraber çalışmayı bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

“YEREL YÖNETİMLERİN DENETİM YETKİSİ OLMALI”

Önsel’in depremle ilgili bilgilendirme yapılması önerisine de değinen Akay: “Depremle ilgili bir sorunuz oldu. Bilgilendirme eksiği var. Önceki gün Tekirdağ’da yapılan toplantıyı Nedim Bey takip etti, o ilgileniyor. İnşallah vatandaşlarımıza depremle ilgili bilgilendirme yapacağız. İkinci olarak Ergene Koruma Eylem Planı’ndan bahsettiniz. Tabiki geçmişten bugüne kadar çevreye verdiğimiz zararın farkında olmadan maalesef bu olayı kirlendikten sonra, burnumuzdan kirli havayı çektikten sonra düşünmeye başlıyoruz maalesef. Bu konuda duyarlılığımızı daha yukarılara çıkaracağız. Bunu ben geçmiş dönemde yine havamızı kirletecek büyük mücadeleleri anlatmaya çalışmıştık. Bana göre felaket olacak şeyden kurtulduk. Çerkezköy’ün evsel atıkları bundan 2 yıl evveline kadar derelere deşarj oluyordu. 2012 yılında başlayan, Devlet Su İşleri tarafından yapılan, yeni dönemde TESKİ tarafından üstlenilen evsel atık sistemine daha yeni geçtik. Yavaş yavaş dereye atılan evsel atıklardan yeni kurtulduk. Şu anda Cumhuriyet Mahallesi’nin 7 bin nüfusunun neredeyse bütün kanalizasyonu ormana deşarj oluyor. Şu anda TESKİ yüzde 25 aşamasında aşağıda 16 kilometrelik bir hatla Cumhuriyet Mahallesi’nin tüm kanalizasyonunu toplayarak, arıtmaya doğru bağlayacak. Hala eksiklerimiz var. Biliyorsunuz geçen yıllarda Kızılpınar’ın oralarda bir işletme dereye tesisat çekmiş. Bir gün kırmızı kimyasalla dere kızarınca bunu fark ettik ve o kırmızı kimyasalı izleyerek işletmeyi tespit ettik. Çerkezköy’ün bundan çektiği dönemler oldu. Bir tane OSB’de fabrikanın Tuzla’ya atması gereken atığı dereye attı ulusal basınlık olduk. Maalesef Kızılpınar’ın karayollarına bakan kısmındaki vatandaşlarımız pis kokuya mahrum kalıyor, çünkü orada sanayi kuruluşları var. Geçtiğimiz dönemde Kavakdere’yi Büyükşehir Belediyesi 11 milyonluk yatırımla ıslah etti. Dere ıslah edilirken biz 5 noktada kaçak deşarjı iptal ettik. Şimdi betonlaşmış bir alanda kimin nerede, ne attığını görüyorsunuz, yani kaçak deşarjları tespit ediyorsunuz. Yani bu noktada Çorlu Deresi’nin ıslah edilmesi lazım, Devlet Su İşleri henüz başlamadı. İkinci noktada bu alanlarda yerel yönetimlerin denetim yetkisinin olması taraftarıyız. Kim yapacak? Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Ama personel eksikliğinden dolayı denetim yapılması imkansız” diye konuştu.

“TAHSİL İÇİN YAZILAR GÖNDERİLDİ”

Belediyede yaşanan sahte tahsilat makbuzu ile ilgili son durum hakkında da bilgi veren Başkan Akay: “Bu konu geçen defa da bilgilerini verdim. Tahsilat işlemleri yüzde 73 civarında demiştim. Onun dışında iptal ettiğimiz yapı ruhsatları var. Bunun dışında kalan miktarlarında tahsili için yazılar gönderildi. Vatandaşlar şu anda borçlandırıldı. Yani burada mağdur edilen belediye. Belediyenin mağduriyetini vatandaşlar kendi arasında birbirini dolandırması söz konusu. Bununla ilgili savcılığa başvurmuştuk. Savcılık konunun takipçisi. Biz bütün kurumlara bu konuda resmi yazı yazdık. Ve belediye parasını geri tahsis etsin diye konuyla ilgili görüşlerimizi belirttik. Zaman zaman duyuyoruz. Bu konuyu siyasete çekme konusu var. Yaptığımız tahsilatlarla ilgili bazı vatandaşlar mahkemeye verdiler, mahkemeler devam ediyor. Net ve somut bir bilgiyi size yazılı olarak da paylaşırız” dedi.

“ÇERKEZKÖY İÇİN KIYMETLİ BİR PROJE”

Devlet Demiryolları’nın hızlı tren projesi ile ilgili de konuşan Başkan Akay. “Son olarak şunu ifade edeyim Devlet Demiryolları ile ilgili bir açıklama yaptım. Devlet Demiryolları bize plan değişikliği ile ilgili bir yazı sunmadı, resmi olarak ‘Şuradan geçecek’ diye gelen bir yazı yok. Bizden resmi bir talep yok. Bizde bir geçiş hareketi var. Şifai olarak söylendiği kadar iki mevzu var. Bir daha paylaşayım. Biz sorunları yerinde görecek, çözeceğiz denildi. Çerkezköy için çok kıymetli bir proje. Çerkezköy’ün İstanbul’la Edirne arasında tek şehir merkezi Çerkezköy’den geçiyor. Bunların hiçbirisine bir itirazımız yok, mutlu oluyoruz. Ancak iki tane soru işaretimiz var. Bir, Hükümet Caddesi ve Hikmet Uğraş Caddesi’ndeki hemzemin geçitin olduğu bölge. Karakol hizasından hemen 13 metre yükselerek, Hükümet Caddesi’ne inen bölgede değişik yapıda bir üstgeçit var. O olmaz. Oradan yükselme şansı yok. Yan taraflarında 5 katlı daire olan yerlerden nasıl geçeceksin? Bunun altından geçmenin yolu var. Bundan bahsediyoruz. İkinci olarak B/S/H Kavşağı’ndan olan bölgede tren yolu perondan çıktıktan sonra, sanayiyi geçtikten sonra yükselmeye başlıyor, 4 metrelik duvarla Namık Kemal Bulvarı ve B/S/H Kavşağının arasından ilerliyor, oradan yoluna devam ediyor. 4 metre duvarla bunu yapacaksanız, biz nerden geçeceğiz? ‘İşte altından geçersiniz, biz sonra viyadük yapar tamamlarız’ söylemi bize bu konuda kamuyu bilgilendirme ihtiyacı doğurdu. Sıkıntımız bunlar. Buradan bir hızlı tren geçecekse, taslağını da söyleyin de altından mı geçecek, üstten mi geçecek onları belirleyelim” şeklinde konuştu.

“ÇERKEZKÖY’ÜN MENFAATİ İÇİN HER KAPIYI ÇALARIM”

AK Parti Meclis Üyesi Adem İçli’nin Devlet Demir Yolları’nın hızlı tren projesiyle ilgili Tekirdağ Valiliği'nde yaptığı toplantıya Başkan Akay’ın katılmaması ile ilgili konuşmasına cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay: “Bir şeyi eksik yaptığımız yok. Tereddütümüz var. Çerkezköy’den hızlı tren geçecek, buraya katma değer sağlayacak, yapanlardan Allah razı olsun. Bunun Çerkezköy’e olan sıkıntılarını bugünden öğrenelim. Çerkezköy iki parça bir yer. Bir yerde Çorlu Deresi, Tren Yolu, İstasyon Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Kızılpınar, Veliköy; diğer tarafta da orta mahallesi. Yani Çerkezköy’de 10 mahallenin 6’sı bu tarafta, 4’ü diğer tarafta. Buralarda hemzemin geçitler var, hızlı trende hemzemin geçit yok. Çerkezköy’de bu hızlı tren yüksekten geçerse Çerkezköy’de yeni bir trafik sorunu olacak. Arkadaşlar geç kaldık. 275 milyon avroluk bir Avrupa Birliği fonu var” dedi. “Acil yapılması gereken bir şeyse birlikte çalışalım destek verelim” demesinin ardından Başkan Akay: “Çerkezköy’ün menfaati için her kapıyı çalıp, her kapıya giderim. Birileri benim kapımı çalmaz, birileri bana söz vermekten imtina eder, birileri beni görmezden gelir, birileri Çerkezköy Belediye Başkanı ‘Aman ses etmesin kenarda dursun’ der, birileri adımızı anmaktan imtina eder. Benim zerre umrumda değil. Benim arkamda millet var. Ben gücümü milletten almış bir adamım. Onları hiç umursamam, önüme bakarım. Ben her kapıya ilçe başkanımızı da yanıma alarak gitmeye razıyım” diye konuştu. Sonrasında MHP Meclis Üyesi Koray Önsel ve AK Parti Meclis Üyesi Adem İçli’nin ortak karar alma noktasında Çerkezköy’ün menfaatlerini gözetme noktasında görüşlerini bildirmesinin ardından toplantı karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!