Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ALKAYA: “DEVLET MUHTARLARI POSTACI OLARAK KULLANIYOR”

ALKAYA: “DEVLET MUHTARLARI POSTACI OLARAK KULLANIYOR”
İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya: “Devlet sizleri postacı haline getirdi. İcra dosyalarını sizlere gönderiyor, sizin bunları vatandaşa iletmenizi istiyor. Zamanında iletemediğiniz de ise vatandaş zaman aşımına uğruyor ve ceza yiyor” dedi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi tarafından ilçedeki 10 mahalle muhtarına kahvaltı programı düzenlendi. Düzenlenen programda muhtarların sorunları konuşuldu. Programa İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da katıldı.

“BİZLER SAHADA HEP BERABERİZ”

Program öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, her zaman vatandaşın yanında olduklarını ifade ederek; “Bizler sahada hep beraberiz. Her zaman birbirimize gülerek bakıyoruz. Parti olarak bizleri benimsediniz. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Her zaman bir araya geliyoruz. Sizleri ziyaret ederek istişare ediyoruz ama bir arada olduğumuzda yaptığımız istişarelerle sorunları da çözeceğimize inanıyoruz. Biz söyleyeceklerimizi her zaman söyler, dinler ve sorunları çözmek için mücadele ederiz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

“DEVLET SİZLERİ POSTACI HALİNE GETİRDİ”

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da, muhtarların yaşadıkları sorunlara değinerek; “Hepiniz geldiniz, şeref verdiniz, teşekkür ederiz. Biz kendimizi anlatmak için yollara çıktık. Hepimiz sorunları daha iyi biliyoruz. Muhtarlık mesleği mahallenin devletidir. Muhtarlar milletin devletle olan köprüsüdür. Ama maalesef sizler bir şeyler yapmaya çalışırken demokrasi sıkıntıları yaşamaya başladık. Bunlardan sizler de etkilendiniz. Bizler sorunlarınızı iletmek adına bunları mecliste de dile getirdik. Devlet sizleri postacı haline getirdi. İcra dosyalarını sizlere gönderiyor, sizin bunları vatandaşa iletmenizi istiyor. Zamanında iletemediğiniz de ise vatandaş zaman aşımına uğruyor ve ceza yiyor. Belki de muhtarlıkta dosyalar fuldür. Bizler bunların maaşlarını veriyoruz, postacılık da yapacak deniliyor. Muhtarlık bu değildir. Muhtarlık, sorunları iletmek ve çözülmesini sağlamaktır. Ne yazık ki günümüzün siyaseti, demokrasisi bu noktanın tamamen dışına çıktı. Tartışılan konu ‘Muhtarlıklar kalksın mı? Kalkmasın mı?’ 1829 yılında dünyada ilke kez muhtarlık mesleği Osmanlı’da uygulandı, 1844’te de yasal bir statü almıştır. Lütfen siyasilerle fazla muhattap olmayın. Seçim zamanı kapınıza gelen siyasi partilere, kendi konumunuzu kullandırmayın. Belediye başkanı meclis toplantılarına sizleri çağırmaz, sizlerle istişare yapmaz ama seçim zamanı geldiğinde sizlerden görüş alırlar. Sizler mahallenin cumhurbaşkanı, başbakanı, milletvekilisiniz. Muhtarlık kutsal bir görev. Bizler de bunu biliyor ve sizlere en iyi nasıl hizmet edebiliriz düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı. Sonrasında ise muhtarlar sıkıntılarını anlattı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!