Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BELEDİYE MECLİSİNDE İSKAN HARÇLARI TARTIŞMASI

BELEDİYE MECLİSİNDE İSKAN HARÇLARI TARTIŞMASI
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından başlayan toplantıda MHP ve AK Parti Grubu tarafından verilen önergeler okundu. İlk olarak MHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Habip Çelik ve Koray Önsel tarafından verilen ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli yerlere umumi tuvaletler yerleştirilmesi konusu görüşüldü. Sonrasında yine Çelik ve Önsel tarafından verilen ilçenin tanıtımı için festivaller düzenlenmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddeleriyle ilgili Belediye Başkanı Vahap Akay: “Bu konuyla ilgili olarak 2019 yılı hedefleri doğrultusunda görüşülmesini öneriyorum” dedi. Sonrasında Belediye Meclis Üyesi Koray Önsel söz alarak; “ Diğer ilçelerde yapılmış olan uygulamalara istinaden böyle bir şey yapılmasını talep ediyoruz. Çerkezköy ciddi manada potansiyeli olan bir yer. İlçemizi çeşitli organizasyonlarla tanıtabiliriz” dedi. Sonrasında Akay; “Genellikle stratejik planlama tartışmaları içerisine koyarsak daha uzun boyutlu düşünmüş ve biraz daha kamuoyunca çözüme kavuşur diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
“MÜDÜRLÜKLERİMİZE BİLDİREBİLİRSİNİZ”
Sonrasında AK Parti grubu tarafından verilen Kızılpınar Mahallesi’nde tehlike oluşturan elektrik panosu ile ilgili gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını içeren önerge okundu. İlgili önergeye Akay; “Müdürlüklerimize bildirebilirsiniz” cevabını vermesinin ardından AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adem İçli, konuyu 2 kez müdürlüklere taşıdıklarını ve çözüme kavuşmadığını söyledi. Akay, gereğinin yapılacağını belirtti. 
İSKAN HARÇLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Sonrasında geçtiğimiz ay yapılan toplantıda iskan harçlarında yüzde 50 indirime gidildiğini fakat yüzde 50 indirim uygulanmadığı belirtilen önerge meclise sunuldu. Başkan Akay konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede; “İskan harçlarıyla ilgili bir çalışma yapıldı. Mayıs ayı meclisimizde bu konuyla ilgili bir karar vermiştik. Bu kararda daha önce vatandaşlarımıza verdiğimiz bir söz olduğu için meclis gündemine almıştık. Onun dışındaki teklifi şimdi oylamaya sunulacak ama her yıl aralık ayında komisyonda bu konular görüşülür ve bu konuda bu güne kadar bize gelen bir talep olmadığını düşünerek önergenin oylarınıza sunuyorum” dedi. Önerge oy çokluğuyla reddedildi. 
“YÜZDE 50 İNDİRİM YAPILMADI”
Sonrasında söz alan Meclis Üyesi Adem İçli; “Geçen meclis ayında komisyonumuzda sayın meclis üyelerimiz ile birlikte bu konuyu konuştuk. İçeriğini de burada paylaşmak istiyorum. Halkımızın da bilmesini istiyorum. Komisyonumuzda CHP'nin yüzde 30 grup kararıyla geldiğinde, bunun üzerinde tartıştık. Bunun en az yüzde 50 olması gerektiğini, diğer ilçeleri de baz alarak baktığımızda, Çerkezköy'ün fahiş rakamlarla iskan harçları bedeli aldığını görmüştük. Bu da hemfikir olduğumuz konuydu. İkinci toplantımızda tekrar bu konu önümüze geldiğinde ‘Bizim grup kararımız var biz indirim yapmıyoruz’ denilmişti. Konunun başlığı da iskan harçları yani iskan muayene ücreti değil. Meclis komisyonunda ise konuşulan konu ise iskan harçlarıydı. İskan harçlarında numarataj ve diğer ücretler kalemlere girilmişti ama maalesef sonrasında yüzde 50'nin altında bu konuya red oyu vereceğimizi belirttik. Ve daha sonrasında telefonla meclise dakikalar kala bize ulaşıldı. ‘Komisyon başkanı tarafından ve yüzde 50 olarak bizim de kabul ettiğimizi beyan ediyoruz’ dediklerinde biz de bu konunun oy birliğiyle kabulünü onayladık. Önümüze gelen bu samimiyete güvenerek yüzde 50 olduğu için red oyu vermedik. Sonuç olarak halkımızın beklentisi olan bir konuydu. Sizin de seçim vaadinde sözünü verdiğiniz bir konuydu. Biz imzaladıktan sonra meclise gelen konunun sadece muayene ücreti olduğunu fark ettik. Tabi bizimde hatamız vardır ama biz burada gerçekten samimi bir şekilde Çerkezköy'e hizmet için yola çıktık. Biz diğer kalemlerde de bunun gerçekleşmesi, hak ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bunun gerçekten belediyemize de faydası var, halkımıza da ekonomik anlamda yardımcı olacağını düşünüyoruz. Bu konuda neden red verildiğini anlamış değilim. Çünkü anlaştığımız, konuştuğumuz, söz birliğine vardığımız bir konuydu. Bu konuyu biz kabul etmiyoruz bu tasarıyı, düzelmesi için tekrar gündeme alınmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
“ORTADA NE SAMİMİYETSİZLİK NE DE LAF CAMBAZLIĞI VAR”
Sonrasında İçli’ye cevaben Başkan Akay; “Gündeme alma konusunu red ettik önce oradan başlayayım. Ortada bir samimiyetsizlik yok. Ortada bir kelime cambazlığı da yok ve anlaşılamayan bir durum da yok. Komisyon kararımız açıktır. İskan harçlarını çarban bedelleriyle yüzde 50 indirim yaptığımız hatta daha bu iskan ücreti adı verilen yüzde 20, 25,35 grupları yönelik 45lere kadar çıkan bir indirim olacağını zaten beyan ettik. Yani orada siz bunu nasıl anladınız, nasıl yaptınız ben orayı bilmiyorum. Ben yaptığım oylamaya bakarım. O yüzden biz o komisyon raporunda yüzde 50 iskan harçlarının çarpan bedellerine indirim yapacağımızı beyan ettik ve daha sonraki bütün açıklamalarımızda bunu zaten ben konuştum, bu grupların durumuna göre 3a, 3b, 4a, 4b, 4c hatta çok katlılarda bu kaybın çok geldiği noktada, çok katlıların çarpanlarının diğer iskan bedellerine diğer ilçelerle mükayese ediyoruz. Bu bedellerin daha iyisi bu olduğu için bu uygulamanın onları aşağıya çektiğini zaten ifade etmiştik. Biz seçim vaadinde de ne söylediğimizi biliyoruz. Beraber oyladığımız komisyon kararımızı bildiğinizi düşünüyorum. En azından bugüne kadar bunu düşünüyordum. Dolayısıyla ortada ne bir samimiyetsizlik ne de bir kelime cambazlığı var. İskan muayane ücretlerine yüzde 20, 25, 30, 35, 40'a doğru grupların kendi içlerindeki dağılımına göre indirim gerçekleşmiş ve uygulamaya konmuştur” diye konuştu.
“MUHATTAP KARAYOLLARIDIR”
Sonrasında Bağlık mahallesi ağız ve diş sağlığı merkezine kadar olan oto yol kenarlarında bulunan gidiş ve geliş yönünde yer yer perde duvar ve tel örgülerin tahrip olduğu, yer yer tel örgü ve perde duvar bulunmadığı belirtilerek, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını içeren önerge meclise sunuldu. İlgili önergeye Akay, konunun muhattabının Karayolları Genel Müdürlüğü olduğunu belirtti.
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Önergelerin ardından meclis toplantısının birinci gündem maddesinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün 15.05.2019 gün ve 26 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi.


GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI
Gündemin ikinci maddesinde yer alan Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 20.05.2019 gün ve 25 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi ve gündemin üçüncü maddesinde yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün 29.05.2019 gün ve 34 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin dördüncü maddesinde yer alan Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 21.05.2019 gün ve 30 sayılı araç kiralama hizmet alımı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de görüşülerek, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 yıl süre ile araç kiralanması oy çokluğu ile kabul edildi.
HALK OYUNLARI EKİBİNİN PASAPORT TALEBİ KABUL EDİLDİ
Meclis gündeminin altınca maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 20.05.2019 gün ve 784 sayılı ek bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin de görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Meclis toplantısı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin Çekya’nın başkenti Prag’da 11-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne katılabilmesi için Çerkezköy Belediyesi tarafından Gri Pasaport çıkartılması talebi oy birliği ile kabul edildikten sonra Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu tamamlandı.
4.5 MİLYON TL’LİK EK BÜTÇE YAPILDI
Belediye Meclisine verilen aranın ardından yapılan Meclis toplantısının ikinci oturumunda bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 20.05.2019 gün ve 784 sayılı ek bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin de görüşülerek, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne 4.5 milyon TL’lik ek bütçe oluşturulması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Meclis toplantısı sona ererken, Belediye Başkanı Vahap Akay, Temmuz ayı Meclis toplantısının 1 Temmuz Pazartesi günü yapılacağını açıklayarak, -Meclis toplantısını sonlandırdı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!