Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BOTOKS HAKKINDA MERAK EDİLENLER

BOTOKS HAKKINDA MERAK EDİLENLER
​​​​​​​Özel Optimed Hastanesi’nden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Burcu Minareci botoks hakkında bilgilendirdi.

Günümüzde hemen hemen herkesin duyduğu ve hakkında pek az bilginin bilindiği botoks hakkında merak edilenleri cevaplayan Minareci, yaşlanmanın ne olduğunu, botoksun ne olduğunu, botoksun kimlere uygulandığını, botoksun etkisinin ne zaman başladığı ve ne zaman bittiği ve botoks hakkında yanlış bilinen konular hakkındaki soruları cevapladı.

YAŞLANMA NEDİR?

Yüzdeki mimik kaslarının çalışması nedeniyle yıllar içinde deri kıvrımları belirgin hale gelir ve yüzde dinamik dediğimiz çizgilenmeler ortaya çıkar. Bunlar alın, kaş arası, göz kenarı ve dudak çevresinde görülür. Buna eklenen stres, güneş etkileri, sigara, hava kirliliği, menopoz gibi daha pek çok faktör hücre düzeyinde serbest radikallerin üretimini hızlandırarak ciltteki kırışıklıkları arttırmaktadır.

BOTOKS NEDİR? YILAN ZEHİRİ MİDİR?

Hayır, botoks yılan zehri değildir. “Clostridium botulinum” isimli bakterinin salgıladığı protein şeklinde bir toksindir, tedavi amacıyla bu bakteriden uygun koşullar sağlanarak laboratuvar şartlarında elde edilir. 1973 yılında toksini izole eden Dr. Scott, botoksun tıpta kullanımının fitilini de ateşleyen isimdir. O tarihten bu yana şaşılıkta, yüz felçlerinde, migrende, aşırı terlemede, göz kapağında ve hatta yemek borusu spazmlarında botoks kullanılabiliyor. Son 10 yıldır da kozmetik alanda kırışıklıkları gidermek amacıyla kullanılmaktadır. Halen hekimlerin uyguladıkları cerrahi olmayan kozmetik işlemler içinde en popüleridir.

BOTOKS NASIL ETKİ EDER?

Botoks, enjeksiyon yapılan bölgede sinirlerdeki iletimi geçici olarak bloke edip kas kasılmasını engeller bu sayede deride kırışıklık ve çizgiler ortadan kalkar.

Mimik kaslarına botoks uygulanarak bu kasların çalışması zayıflatıldığında derinin kas hareketleri ile katlanması ve katlanmaya bağlı oluşan çizgilenme de azaltılmış olur. Kişiye olduğundan daha yaşlı bir görünüm veren alın ve göz kenarlarındaki çizgiler; sinirli ve çatık kaşlı görünüm veren kaşlar arasındaki çizgiler azaltılır. Yaşlanma kaçınılmazdır, ama etkilerini azaltmak ve geciktirmek kişilerin kendi elindedir.

BOTOKS KİMLERE UYGULANABİLİR?

Günümüzde yüzündeki çizgilenmelerden rahatsız olan her yaşta kadın ve erkeğe uygulanmaktadır. Erken başlanan botoks uygulamaları ileride oluşacak kalıcı çizgileri engellemektedir. Yine aşırı terleme (hiperhidroz) tanısıyla koltuk altına da uygulanabilir.

BOTOKSUN ETKİSİ NE ZAMAN BAŞLAR VE NE KADAR SÜRER?

Uygulama yapıldıktan 48 saat sonra başlar tam sonuç alınması 10 gündür. Etkisi ilk yapılan uygulamalarda 4-6 aydır uygulama sayısı artıkça botoksun kalıcılığıda uzar.

BOTOKS İLE İLGİLİ YANLIŞ BİLİNENLER NELERDİR?

Botoks genelde dolgu ile karıştırılmaktadır, botoks uygulanan kişinin yüzünde şişlik olmaz. Yüzde maske gibi bir ifade olacağı da doğru değildir. Sadece istenmeyen çizgiler kaybolacaktır. Uygulanan ilaç yılan zehri veya herhangi bir zehir içerikli madde değildir, laboratuvar ortamında bakteriden üretilen bir toksindir. Botoks uzman dermatolog veya plastik cerrahlar tarafından uygulanması gereken bir tedavidir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!