Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BURGAS TSO’DAN ÇORLU TSO’YA ZİYARET

BURGAS TSO’DAN ÇORLU TSO’YA ZİYARET
​​​​​​​Bulgaristan Burgas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Ivanov, Yönetim Kurulu Üyeleri; Todor Demirkov, Dimitar Paskalev ve beraberindeki heyet Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Tunalı ve Ertuğrul Adıgüzel hazır bulundular.

Misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Burgas TSO Başkanı Tzanko Ivanov; “Bizleri bu görkemli ve Çorlu’ya yakışan bir binada ağırlamanız bizleri oldukça mutlu etti. Çorlu adeta Türkiye sanayisinin merkezi konumundadır. Uzun süredir Çorlu’ya gelmemiştim. Burada büyük bir değişim olduğunu gördüm. Ticaret ve sanayi odaları iş dünyasının temelidir. Ulusal anlamda ilişkilerin kuvvetli olması yatırım fırsatlarının doğmasına ithalat ve ihracatın artmasına destek olmaktadır. Türkiye ile 30 yıldır iyi yürütülen ticari faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Birçok oda ile iş birlikleri gerçekleştirdik. Bu işbirliklerinde farklı mesleklerden üyeleri bir araya getirdik.  Karşılıklı iş birlikleri, projeler ve etkileşimle sizlerin deneyim ve kalitenizi üyelerimize aktarmak isteriz. Bizim üyelerimiz arasında Türk kökenli bir çok firma bulunmaktadır. Bu ziyaretlerle yatırım fırsatlarını istişare etmek ve bölgemizi üyelerinize tanıtmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ MEVCUT TİCARET HACMİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

İki ülkenin yüzyıllardır komşu olduğunu ve bu durumun büyük avantaj yarattığını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “7 bin 500’e yakın üyesi ile Trakya’nın en büyük odası olup, 900’e yakın sanayi firması ile de Türkiye’nin 4. büyük sanayi kentiyiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Türkiye genelinde yapmış olduğu Akreditasyon çalışmalarında ise Türkiye birincisi olmuştur. Üyelerimize verebileceğimiz tüm hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bulgaristan’ın ithal ettiği ürünlerin bir çoğu bölgemizde üretilmektedir. İş dünyasını destekleyen kurumların çoğu odamızda bulunmaktadır. Bu özelliğimizle Türkiye’de ki çoğu odadan ayrı bir konumda bulunuyoruz. İki ülke arasındaki mevcut ticaret hacmini artırmayı hedefliyoruz. Bunun için tüm datamızı ve donanımımızı paylaşmaya hazırız. Bulgaristan bizim için çok önemlidir. Üyelerimizle birlikte Sofya ve Plovdiv fuarlarına katılarak stand açtık ve o bölgedeki iş adamlarımızı ziyaret ettik. Temmuz ayının sonunda Çorlu Alışveriş Fuarı başlayacak bu fuarda Bulgaristan ve Yunanistan’dan ziyaretçilerin bölgemize gelmesini amaçlamaktayız. Sizleri odamızda ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk” dedi.

“ÇORLU SANAYİSİ EKONOMİYE YÖN VERMEKTEDİR”

Ziyarette konuşan Meclis Başkanı Erdim Noyan; “Sizleri misafir ettiğimiz için son derece mutlu olduk.  Türkiye ve Bulgaristan uzun yıllardır ticaret anlamında büyük bir köprü kurmuştur. Türkiye’de konum olarak çok önemli bir noktada bulunan Çorlu sanayisi ile ekonomiye yön vermektedir. Odalarımız ile çok daha güçlü ilişkiler kuruyor, üyelerimize yeni fırsatlar yaratıyoruz. Bu ziyaretleriniz bizim için çok önemli olup; siz değerli odalarımız ile ilişkilerimizi devamlı canlı tutmaya çalışmaktayız. Karşılıklı ziyaretler yapmalıyız ki bu görüşmelerimizde mutlaka iki ülke iş adamlarını da bir araya getiren ikili iş görüşmelerini etkin kılmaya çabalamalıyız. Bu da hedeflerimize uygun olarak üyelerimize yeni iş ve ortaklık fırsatları yaratacaktır” açıklamasında bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!