Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

CAMCI: “İSTANBULLU VATANDAŞLARIMIZ TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ DERSİ VERDİ”

CAMCI: “İSTANBULLU VATANDAŞLARIMIZ TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ DERSİ VERDİ”
​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bir önceki seçime göre çok daha büyük bir farkla kazandık. İstanbullu vatandaşlarımız, Türkiye’de demokrasi dersi verdi. 800 bin oy farkla kazandık çok mutluyuz” dedi.

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar ile birlikte yenilenen İstanbul seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 31 Mart’ta yapılan seçimlere göre çok büyük bir farkla Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini ifade eden Camcı; “İstanbullu vatandaşlarımız Türkiye’de demokrasi dersi verdi” dedi.

“HALKIN İRADESİ HİÇE SAYILDI VE SEÇİMLER İPTAL EDİLDİ”

Camcı, açıklamalarında ilk olarak seçim sürecini değerlendirdi. İptal edilen 31 Mart seçimlerine değinen Camcı: “31 Mart 2019’da Türkiye’de bir yerel seçim oldu. Seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu oldu. 3 ay gibi kısa bir zamanda kendisini tanıttı ve 31 Mart’ta da bunun sonucunda İstanbul’da birinci çıkarak diğer büyükşehir belediye başkanlıklarında olduğu gibi İstanbul’da da birinci çıktı. Hukuksuzca bir durum ortaya çıkınca seçimler iptal edildi. Bununla alakalı İstanbul halkının iradesi hiçe sayıldı ve seçimler iptal edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu da ‘Biz İstanbul’u kazandık, yine kazanırız’ diyerek tekrar 23 Haziran için startı verdi” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Sonrasında 23 Haziran için kolları sıvadıklarını söyleyen Camcı; “Bununla beraber biz de ilçe olarak neler yapabiliriz diye konuştuk. İl başkanlığı ile de görüşmelerimiz oldu. Bunun sonucunda yakın köylere çalışmalar düzenledik. 7-8 tane İstanbul’un bize yakın yerlerini gezerek insanlarla konuştuk. Biz orada o enerjiyi aldık. Son olarak ilçe örgütümüze ‘Biz Çerkezköy’e taşındık İstanbul’da oy kullanacağız destek olur musunuz’ talebi geldi. Biz de iki otobüsle 40 kişiyi seçim günü İstanbul’a taşıdık. Hepsinin oyunu kullandırıp ilçemize geri getirdik. Yine seçim günü yakın bölgelerdeki sandıklara müşahit ve gözlemci olarak gittik ve sandıklarımıza sahip çıktık. İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bir önceki seçime göre çok daha büyük bir farkla kazandık. İstanbullu vatandaşlarımız Türkiye’de demokrasi dersi verdi. 800 bin oy farkla kazandık çok mutluyuz. Çerkezköy’de de kutlamalar yapalım denildi ama biz mütevazi davrandık. Kutlamayı yapacağımız yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önü olacak. Bu süreçte genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e CHP ve İYİ Parti olmak üzere tüm milletvekillerimize, il başkanlarımıza, ilçe örgütlerimize teşekkür ediyorum. Adaylığı açıklandığından beri mütevaziliğiyle, sabrıyla, sakinliğiyle, bilgisiyle, geleceğe olan umuduyla herkesin gönlüne taht kuran sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na da kadın kolları, gençlik kolları, bize her zaman destek olan İYİ Parti Çerkezköy ilçe teşkilatına ve oy kullanmak için tatile çıkmayan ya da çıkıp geri dönen tüm İstanbullu vatandaşlara teşekkürlerimizi sunuyorum. Her şey çok güzel oldu” değerlendirmesini yaptı.

“İSTANBUL HALKI GEREKEN CEVABI VERDİ”

Ardından değerlendirme yapan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin de, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek; “Biz yerel seçimlerde de işbirliği içerisinde çalışarak belediye başkan adayımızı Çerkezköy Belediyesi’ne yeniden başkan olarak gönderdik. Ancak biz bunun coşkusunu ve sevincini yaşarken, halkımızın demokrasi mücadelesi içerisinde olması gerektiği bir durum ile karşı karşıya bıraktılar bizi maalesef. Genel Başkanımızın şöyle bir açıklaması vardı ‘Ben İstanbul halkına o kadar inanıyorum ki onlar gereken cevabı fazlasıyla verecektir’ diyordu. Gerçekten de öyle oldu. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonraki süreçte yine genel merkezlerimiz uygun gördüğü takdirde işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı. Ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu da; “Çok mutluyuz. Bu onurlu mücadelenin içerisinde olduğumuz için çok büyük keyif aldık. Sonuçtan dolayı çok mutluyuz. Ülkemiz için hayırlı olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

SEVGİ VE SAYGI DOLU SİYASETİN DEVAMINI DİLEDİ

Türkiye’de bir seçim sürecinin atlatıldığını ve artık normale dönme vakti geldiğini ifade eden Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar da; “31 Mart sonrası haksız yere tekrarlanan ve haksız yere mazbatası geri alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun o süreçteki sevgi ve saygı dolu siyasetinin bundan sonraki seçim süreçlerinde her daim devam etmesi gerektiğini düşünen bir gençlik kolları başkanı olarak artık Türkiye’nin normalleşmesini istiyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!