Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERSEÇKİN: “KIZ ÇOCUKLARI İNSANLIĞIN UMUDU, SEVİNCİDİR”

ERSEÇKİN: “KIZ ÇOCUKLARI İNSANLIĞIN UMUDU, SEVİNCİDİR”
​​​​​​​İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kendisi de bir kız çocuk sahibi olan ve Tekirdağ’da partisinin tek kadın ilçe başkanı olan Erseçkin, kız çocuklarının mağdur kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artması gerektiğini söyledi.

11 Ekim’in dünya çapında kutlanan bir gün olduğunu ifade eden Erseçkin mesajında: “Dünya Kız Çocukları Günü 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır” dedi.

“1.1 MİLYAR KIZ ÇOCUĞU EĞİTİMİNE DEVAM EDEMİYOR”

Kız çocuklarının toplumda eğitimde ikinci plana atıldığını ifade eden Erseçkin: “Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. UNICEF, küresel çapta kız çocuklarının yemek ve temizlik yapmak, aile üyelerinin bakımı ile ilgilenmek, su taşımak gibi ev içi hizmetleri yapmaya çok erken yaşta başladığını ortaya koyuyor”

“KIZ ÇOCUKLARI İNSANLIĞIN UMUDU, SEVİNCİDİR”

“Kız çocuklarımızın şartlarının en iyi hale getirilmesi, toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gerekli önlem ve tedbirler arttırılarak devam etmelidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır” Kız çocukları dünyayı güzelleştirir, geliştirir. Kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddetin önleneceği, insanlığın umudu, sevinci, şiiri olan kız çocuklarının daha güzel bir dünyada yetişmesi amacıyla Dünya ülkelerinin gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Bu vesileyle kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmaları dileğiyle dünyadaki kız çocuklarının “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü”nü kutlarım” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!