Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“KAPAKLI’NIN BÜTÇESİ 150 MİLYON LİRA

“KAPAKLI’NIN BÜTÇESİ 150 MİLYON LİRA
​​​​​​​Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı İkinci Oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. İmar, Plan Bütçe ve Tarife Komisyonlarına havale edilen maddelerin karara bağlandığı mecliste 2020 yılı gelir-gider bütçesi 150 Milyon TL olarak kabul edildi.

Açılış ve yoklamanın ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Çetin, İspanya’da düzenlenen Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonasında Milli takımında yer alan ve Avrupa şampiyonu olan Azra Çavuş ve Avrupa ikincisi olan Işıl Zafer’i tebrik etti. Çetin, “Azra Çavuş kardeşimiz Avrupa şampiyonu oldu. Işıl Zafer kardeşimiz ise Avrupa ikincisi oldu. Tüm Kapaklı halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bir sonraki mecliste onlara güzel ödül verilmesini talep edeceğiz.” dedi.

2020-2024 STRATEJİK PLANI KABUL EDİLDİ

Meclis İmar, Plan Bütçe ve Tarife Komisyonlarında görüşülen maddelerin oylanmasıyla devam etti. İlk olarak 2020-2024 yılı stratejik planı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Komisyonda oybirliğiyle alınan karar, meclisten de oy birliğiyle geçti.

2020 BÜTÇESİ 150 MİLYON LİRA

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2020 performans planı da oybirliğiyle meclisten geçti. Ardından 2020 yılı gelir-gider bütçesi görüşüldü. Yapılan bilgilendirilmede 2020 yılı gelir-gider bütçesinin denk olarak 150 milyon lira tahmin edildiği ifade edildi. Komisyonun oybirliğiyle aldığı karar meclisten de oybirliğiyle geçti.

PARKLARA İSİM VERİLDİ

İmar Komisyonunda görüşülen ilçede bulunan herhangi bir yola 57’inci Alay isminin verilmesi konusunun daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devamına oy birliğiyle karar verildi. Komisyonca oybirliği tarafından karara varılan Yanıkağıl Mahallesinde yeni yapılan parka elim bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Cenk Ünal isminin verilmesi ve Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak üzerinde yapılan parka Karaağaç Kafkas Parkı isminin verilmesi meclisten de oy birliğiyle geçti.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Saray 41. Komando Tugay Komutanlığı içerisinde konulmak üzere 25 adet oturma bankının verilmesi komisyonca oy birliğiyle kabul edildi. Yine ilçede derece elde eden sporcuların ödüllendirilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi de oybirliğiyle kabul edildi.

TARİFELERE İNDİRİM YAPILDI

Tarife Komisyonun aldığı kararlar da oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili Başkan Çetin, “İnşaat ruhsatlarını daha cazip hale getirmek için iş dünyasının talepleri vardı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde yol harcamalarına katılım payında asfalt yol için alınan ücrete yüzde 10 indirim yapıldı. Stabilize soğuk asfalt, parke taşı ve beton yol için alınan ücretlere herhangi bir zaman yapılmadı. Geçen yılki ücret tarifesi uygulanacak. Yol işgaliyelerinde yüzde 55 indirim yapılmasına karar verildi. Kat ve irtifakı ücretine zam yapılmadı. Geçen yılki ücret aynı bırakıldı. Uygulamayla beraber inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu. Tevhit işlemleriyle ilgili de yüzde 53’e yakın bir indirim kararı alındı. Böylelikle yapılacak tevhitlerde alınacak ücret yarıya inmiş oldu. İfraz işlemlerine zam yapılmadı. Geçen yılki ücretler uygulanacak. Umarım bu sıkıntılı dönemde en azından ilçemizde yaptığımız bu indirim iş dünyasının önünü açar. Kapaklı’ya daha fazla yatırım gelir” dedi.

İSİMLERİNİ YAŞATACAĞIZ

Konuyla ilgili Başkan Çetin, “Sporcu kardeşlerimiz aileleriyle şampiyonaya katılmadan önce beni ziyaret ettiler. Aileleri dinlediğimde kendi imkanlarıyla bugüne kadar yetiştirdiklerini söylediler. Çocukların gelecekte de daha başarılı olmak için azimlerini gördüm. Geçmişte verilen destekler onları tatmin etmediğini de kendi ağızlarından dinledim. İsimlerini yaşatacağız. Çocuklarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Sporcularımızın Kapaklı Belediyesi bünyesine dahi alınmasını aileye davet ettim. Önemli olan onların başarılarının devamını sağlamak. Biz her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!