Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAYMAKAM ABBAN: “BİZİ ZENGİN YAPAN KAZANDIKLARIMIZ DEĞİL, MUHAFAZA ETTİKLERİMİZDİR”

KAYMAKAM ABBAN: “BİZİ ZENGİN YAPAN KAZANDIKLARIMIZ DEĞİL, MUHAFAZA ETTİKLERİMİZDİR”
​​​​​​​Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban; “Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir” dedi.

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Abban mesajında; “Yeni bir eğitim öğretim yılına daha kavuşmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşacaklar” dedi.

“BİZLER SİZİ ÇOK SEVİYORUZ”

Kaymakam Abban mesajına şu sözlerle devam etti; “Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: “Dünyanın en zengin aklını gördüm Sermayesini sordum, dedi ki: okul.” Bilgi sonu gelmez ve tükenmez bir hazinedir. Bize hayatımız boyunca gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli okulda atılır. Fakat alnımızdaki çelenk sadece bilgiden örülü değildir. Bilgiyi sevgiyle, sabırla, hoşgörüyle davranışa dönüştürmemiz gerekiyor. Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir. Ülkemizin yarınlarını hazırlayan öğretmenlerimiz, taşıdıkları ağır sorumluluğun bilinciyle kendilerini çok iyi yetiştirmeli, gelişen teknolojiyle birlikte değişen zamana ve hızla ilerleyen bilgi akışına iyi adapte olmalıdırlar. Ancak bu şekilde, hazırlayacakları irfan ordusu; ülkemizin, çağdaş uygarlık seviyesinin zirvesinde yerini almasını sağlayabilecektir. Değerli Veliler;  Körpecik çiçeklerinizi getirip bizlere teslim ettiniz. Onlar sizlerin bize emanetidir. Sizlerden aldığımız destekle onları yarınlara hazırlama çabası içindeyiz. Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasındaki yerini belirleyecek bir bayrak yarışında göstereceğimiz başarı yarının yarışmacılarını da etkileyecek. Sorumluluğumuzun ve şansımızın bilincindeyiz. Sevgili Öğrenciler;  Sizler bu yurdun umudusunuz. Güç kaynağısınız. Birçoğunuz mutlu ve aydınlık bir yola çıkma hazırlığındasınız. Bir kısmınız ise, bu yolda kat ettiğiniz mesafeyi artırmaya uğraşıyorsunuz. Memleketi aydınlığa boğacak sizlersiniz. Gelecek günler sizinle güzelleşecek. Yurdumuz sizlerle daha güçlü olacak. O yüzden öğrenme çabanızı ömür boyu sürdürmelisiniz. Öğretmenlerinizin bilgi ve deneyimlerinden sürekli faydalanmalısınız. Zora talip olmalısınız. Bizler sizi çok seviyoruz. Sizleri sevgisiz, ilgisiz, bilgisiz bırakmanın sadece Türkiye'nin değil insanlığın geleceğini karartmak olduğunu biliyoruz. İlköğretim Haftası vesilesiyle çeşitli fedakârlıklarla çocuklarımızı okula hazırlayıp gönderen velilerimize, büyük bir ustalıkla ve samimi bir yürekle çalışan öğretmenlerimize, hiçbir zaman yüzümüzü kara çıkartmayan tüm öğrencilerimize, eğitime gönül vermiş herkese teşekkür ediyorum ve sağlıklı, güvenli,  huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!