Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MEMLEKET MESELESİ’NDE AYNI MASADA BİRLEŞTİLER

MEMLEKET MESELESİ’NDE AYNI MASADA BİRLEŞTİLER
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Kuzeydoğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amacıyla, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, meclis üyeleri bir araya geldi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verildi.

“TÜRK ORDUSU GİTTİĞİ HER YERE SEVGİ, MERHAMET VE BARIŞ GÖTÜRMÜŞTÜR”

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, şunları söyledi; “Memleketin birliği, beraberliği söz konusu olduğunda siyasetin bir kenara bırakılabileceğini, iktidarıyla muhalefetiyle bu önemli ve hassas meselede aynı anda aynı fikri konuşabildiğimizi göstermek adına, burada bulunan ilçe başkanlarıma, meclis üyelerime teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Sonrasında siyasi parti ilçe başkanları Barış Pınarı Harekatı ile ilgili görüşlerini meclis üyeleri, dernek yöneticileri ve toplantıya katılanlarla paylaştı. İlk olarak konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz; “Ülkemizin bir operasyon yürüttüğü bu günlerde, tüm dünyanın ülkemize cephe aldığı bu günlerde burada bulunan tüm meclis üyelerimize, ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm provokasyonlara rağmen dün güzel bir oyunla Fransa’dan beraberlikle dönen milli takımımıza teşekkür ediyorum. Türk ordusu tarih boyunca dünyada gittiği her yere sevgi, merhamet, medeniyet götürmüştür. Dünyadaki tepkilere baktığımızda Türkiye’nin taşı doğru yere attığını görmekteyiz. Siyaseti bir kenara bırakıp yıllar boyunca çevre ülkelerde yaşananların bizim ülkemizde yaşanmaması adına sınır ötesine harekat başlatıldı. Provokatörlere karşı 80 milyonluk nüfusumuzun kenetlendiğini görmekteyiz. Suriye’de yıllarca PKK ve Esed’in zulmüne mahsur kalan kardeşlerimizin kurtuluşu için bu harekat başlatılmıştır. En kısa sürede oradan başarılı bir şekilde çıkacak olan ordumuz oraya beklediği barış ortamını getirecektir. Ülkemizde bulunan Suriyelilerin tekrar ülkelerine dönmesi için gerekli girişimleri başlatacaktır” dedi.

“EĞER KATILSAYDIK “EVET” DİYECEKTİK”

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Vahap Akay’ın “Acaba Andımız’ın yazarı Dr. Reşit Galip’in isminin bir parka verilmesine MHP Grubu ne cevap verecek?” sorusuna da cevap veren Aydeniz: “Geçtiğimiz günlerde belediye meclis toplantımızda Andımız’ın yazarının burada bir parka isminin verilmesiyle ilgili oylama olmuştu. Genel Başkan Yardımcımızla yapılan istişare toplantımız nedeniyle meclise katılamamıştık. Belediye başkanımız oylarımızı merak etmişlerdir. Eğer katılsaydık, evet kararı verecektik. Andımız’ın yazarının bir parka isminin verilmesi tarafındayız. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Ordumuzun en kısa sürede muzaffer bir şekilde geri dönmesini diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerine yer verdi.

“ŞANLI ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

Sonrasında konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Engin Camcı da; “Aklımız da kalbimiz de harekat bölgesinde. Şanlı ordumuzun yanındayız. Dualarımız şanlı ordumuz ve milletimiz için. Harekatın başarılı bir şekilde tamamlanması en büyük arzumuz” diye konuştu.

“HAREKAT TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUKTUR”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de operasyonun sebeplerini şu sözlerle açıkladı: “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir. Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

“SÖZ KONUSU MİLLİ GÜVENLİĞİMİZDİR”

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Kök: “Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“BU MEMLEKETİN EVLATLARI UNUTULANLARI HATIRLATMAYA HAZIRDIRLAR”

Son olarak birlik, beraberlik mesajı veren Belediye Başkanı Vahap Akay da; “Aynı masada, aynı yerde, memleketimizin birlik ve beraberliğini savunmak amacıyla toplandık. Hayata farklı pencerelerden baksak da mesele memleket, vatan, toprak olunca, bu memleketi yalnızlaştırmak isteyenlere inat bu memleketin birliğini beraberliğini, kardeşliğini savunabildiğimizi, bu fotoğrafı Çerkezköy’den verebildiğimizi göstermenin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Katkı veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarihimiz, bağımsızlığını savaş meydanlarında, tırnaklarını kazıya kazıya bu günlere gelen milletin fertleri olarak biz, tarihimizden aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyebilenler olarak Misak-ı Milli sınırlarına gözlerini dikenlere, bu coğrafyanın etrafından tarihin en ağır yenilgisini aldıkları dersleri unutanlara bu memleketin evlatları yeniden hatırlatmaya hazırdırlar. Bugün bu mücadeleyi sahada veren mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. Şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bu memleketin geleceği için hiç kimse gözünü kırpmadan yolumuza yürüyecek, geleceğe umutla bakmak için herkes aynı fedakarlıkla yürüyecektir. Siyaseti kenara koyarak, bu memleketin birlik beraberliğine katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!