Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

PLASTİK CERRAHİ İLE KENDİNİZE GÜVENİN!

PLASTİK CERRAHİ İLE KENDİNİZE GÜVENİN!
İrmet Hospital Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünde hasta kabule başlayan Op. Dr. Mehmet Emin Atlı, gerçekleştirdiği ameliyatlar ve bölüm hakkında açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Mehmet Emin Atlı en sık yapılan ameliyatları şöyle sıraladı;

RİNOPLASTİ – BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI

Rinoplasti, en çok yapılan estetik cerrahi operasyonlarından biridir. Bu operasyonla burun küçültülebilir veya büyütülebilir. Burun kemeri alınabilir, burun ucu kaldırılabilir veya inceltilebilir, burun tabanı daraltılabilir, burun delikleri küçültülebilir. Nefes alma problemleri giderilebilir. Genellikle genel anestezi altında yapılır, ortalama ameliyat süresi 2 saattir. Açık veya kapalı teknikle (laparoskopik) yapılabilir. Ameliyat sonrası 1 hafta atel ile takip yapılır, 1. haftanın sonunda atel ve dikişler alınır.

MEME ESTETİĞİ AMELİYATLARI

Meme bir kadına kadınlığını hissettiren en önemli organlardan biridir. Estetik cerrahi operasyonları ile küçükse büyütülebilir, büyükse küçültülebilir, sarkıksa dikleştirilebilir, iki meme arasında asimetri varsa düzeltilebilir. Erkeklerdeki meme büyümesi (jinekomasti) daha çok yağ doku artışı şeklindeyse liposakşın ile meme dokusunda artış varsa kesilip çıkarılarak küçültülebilir.

LİPOSUCTİON (LİPOSAKŞIN) - YAĞ ALMA AMELİYATI

Vücuttaki istenmeyen yağ birikimlerinin kanüller ve bir aspiratör yardımıyla dışarı alınması işlemidir liposuction. Bir zayıflama yöntemi olmayıp vücut şekillendirme operasyonudur. Eğer üzerindeki derinin yapısı uygunsa hemen her bölgeye uygulanabilir.

KARIN GERME

Özellikle doğum veya aşırı kilo kaybı sonrası karın bölgesinde oluşan gevşeme ve sarkmanın düzeltilmesidir. Birlikte yağ fazlalığı da varsa liposuction ile birlikte yapılabilir. Gevşeyen kaslar sıkılaştırılır. Sarkmış deri ve yağ fazlalıkları çıkarılır. Karın bölgesi daha sıkı, gergin ve düz bir görünüm kazanır.

BLEFAROPLASTİ - GÖZ KAPAKLARININ ESTETİK AMELİYATI

Yaşlanma, yerçekimi ve genetik faktörlerin etkisiyle alt ve üst göz kapaklarında kişiyi daha yaşlı, yorgun ve uykulu gösteren birtakım değişiklikler ortaya çıkar. Bu değişiklikleri ortadan kaldırma yöntemlerinden bir taneside blefaroplasti olmaktadır. Torbalanmış yağ dokularının alınması, sarkmış deri ve kas dokusunun çıkarılması kişiye daha dinç ve genç bakışlar kazandırır. Kaş kaldırma ameliyatı ile birlikte yapılırsa sonuç daha belirgin ve kalıcı olur.

KAŞ KALDIRMA AMELİYATI

Kaşların dış-uç 1/3 kısmının kaldırılması kişiye daha çekici ve dinamik bir görüntü kazandırır. Saç içinden yapıldığı için yüzde herhangi bir iz bırakmaz.

YÜZ GERME

Kulak önünden saç içine doğru uzanan bir kesiyle fazla deri çıkarılarak sarkmış ve kırışmış yüz ve boyun üst kısmı gerilir. Gereken durumlarda alın germe, göz kapağı ameliyatları, kaş kaldırma, yüze ve dudağa yağ enjeksiyonu gibi ameliyatlarla birlikte yapılarak yüz gençleştirmenin daha mükemmel olması sağlanır.

YÜZE VE DUDAĞA YAĞ ENJEKSİYONU

Yaşlanma ve yer çekiminin etkisiyle yüzdeki cilt altı yağ dokusu azalır ve aşağı doğru yer değiştirir. Bu yağın vücudun başka bir yerinden alınarak yüze enjekte edilmesi cilt altı dokunun desteklenmesini ve güçlendirilmesini sağlar. Tek başına veya başka ameliyatlarla birlikte yapılabilir. Verilen yağ dokusunun yüzde 30-40 kadarı ömür boyu kalır.

KULAĞIN ESTETİK OPERASYONLARI

En sık rastlanan doğumsal kulak deformitelerinin başında kepçe kulak gelir. İdeal olan çocuk okula başlamadan hemen önce yapılmasıdır. Erişkin dönemde de yapılabilir. Ameliyat kesisi kulağın arkasında olduğundan herhangi bir iz görülmez.

ÇENE - ELMACIK KEMİĞİ AMELİYATLARI

Yüz kemiklerindeki yetersiz gelişimi bazı sentetik protezler ile tamamlamak yüz hatlarını belirginleştirip daha dengeli ve estetik bir yüz görünümü kazandırır.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!