Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK İÇİN FARKINDALIK KAMPANYASI DÜZENLENECEK

YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK İÇİN FARKINDALIK KAMPANYASI DÜZENLENECEK
​​​​​​​Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ ve tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak tüm kamu kurumlarının katılımıyla saat 12.00 ile 13.30 saatleri arasında “Yaya Öncelikli Trafik” konulu farkındalık kampanyası gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın imzasıyla ‘Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması’ kampanyası hakkında bildiri yayımlandı. Vali Aziz Yıldırım’ın imzasıyla yayımlanan bildiride, “İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 28.01.2019 tarih ve 1563 sayılı yazısı. İlgi sayılı yazıda İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı, ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırıldığı bildirilmiştir. Bu kapsamda yapılacak kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için, 6 Şubat 2019 Çarşamba günü 12.00-13.30 saatleri arasında tüm illerimizde eş zamanlı olarak ilgi sayılı yazıda belirtilen hususlar çerçevesinde Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla etkinlikler düzenlenecektir. İl/ilçelerde düzenlenecek olan "Yaya Öncelikli Trafik" konulu faaliyetlerin sorumlu amirlerce takip edilerek gerekli hassasiyetin gösterilmesi uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda, bilgi ve gereğini rica ederim.” ifadelerine yer verildi.

İLK GEÇİŞ HAKKINI VERMEK ZORUNDADIRLAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen bildiride ise şu ifadelere yer verildi: “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle ‘Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar’ hükmü getirilmiştir. Bu düzenleme ile artık araç sürücüleri, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işaret bulunmayan ancak trafik işareti veya Ievhalarıyla belirlenmiş; -Kavşak giriş ve çıkışlarında, -Yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayayı kaybettiğimiz düşünüldüğünde mevzuatta getirilen bu yeni düzenlemenin geniş kitlelere duyurulması, bu konuya ilişkin farkındalığın arttırılarak tüm sürücülere bu davranışın kazandırılması çok önemli bir hale gelmektedir. Bu amaçla İçişleri Bakanlığımız tarafından 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmıştır.”

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!