Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
​​​​​​​Kapaklı Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda 18 gündem maddesi görüşüldü.

Kapaklı Belediyesi yılın ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yaptı. Toplantıda 18 gündem maddesi görüşüldü.

“İNSANLIĞIN PAYINI ALAMADIĞI BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”

Toplantı öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “İyisiyle kötüsüyle, biraz negatif olarak, insanları biraz kendi içerisinde ayrıştıran ve insanlığın payını alamadığı bir 2018 yılını geride bıraktık. 2019’a merhaba diyoruz. Bu yılda herkesi kucaklayabilen, kimseyi ayrıştırmayan, dünya coğrafyasında iyiliğin hakim olduğu, beraberlik içerisinde bir yıl diliyorum. Bu yılın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞIMIZIN BİR TALEBİ OLMUŞTU”

Toplantıya ek olarak İkizgöller Mesire Alanı’na elektrik hattının çekilmesiyle ilgili Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi hususu 18.gündem maddesi olarak eklendi. AK Parti Meclis Üyesi Metin Kanat, ilgili gündem maddesinin kendilerine gönderilmediği gerekçesiyle, gündeme alınmamasını ve önümüzdeki meclis toplantısında görüşülmesini talep etti. Belediye Başkanı İrfan Mandalı da konuyla ilgili açıklamasında; “Belediye personeli herhalde AK Partili arkadaşlara bu gündem maddesini göndermemiş. Bildiğiniz üzere biz İkiz Göller’e elektrik hattı çektik. Vatandaşlarımızın da bazı bölgelere elektrik verilmesi için talebi oldu. TREDAŞ da hattın kendilerine devredilmesini talep etti. Biz de komisyona havale ederiz” ifadelerine yer verdi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda denetim komisyonuna üye seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimlerde 20 oy alan Ender Dubaz, 17 oy alan Muzaffer Yıldıran ve 15 oy alan İlhan Çetinkaya denetim komisyonuna seçildi. Bir sonraki gündem maddesinde de meclis tatil ayı olarak Ağustos ayı belirlendi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemin bir sonraki maddesinde belediye hissesinin hissedarına satışı konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Sonrasında Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan dolu kadro değişikliği konulu yazısı da oy birliği ile kabul edilirken, belediye başkan yardımcılarına verilecek aylık ödenek belediye başkanı maaşının 3’te 2’sini geçmeyecek şekilde oy birliği ile kabul edildi. Denetim komisyonu toplantılarında görevlendirilenlere de günlük ödeme miktarının üst tavandan verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, belediye meclis üyelerine meclis ve komisyon toplantılarına katılımı nedeniyle ödenecek aylık ücretler de oy birliği ile kabul edildi. Belediye personellerine verilecek aylık ücretler de üst tavandan olması oy birliği ile kabul edilirken, spor kulüplerine yapılacak olan yardım konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Ardından imar planı değişiklikleri konusu İmar Komisyonuna havale edilirken, İkizgöller Mesire Alanı elektrik hattı çekilmesi ile ilgili Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Meclis ikinci oturumu 7 Ocak Pazartesi günü 16:00’da yapılacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!