Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“YSK’NIN BU KARARI TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKTİR”

“YSK’NIN BU KARARI TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKTİR”
​​​​​​​İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin: “İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararıyla YSK, hukuku katletmiş, adaleti yok etmiş ve vicdanları yaralamıştır. Karar, tarihe kara bir leke olarak geçecektir” dedi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili kararına yönelik basın açıklamasında bulundu. Erseçkin yaptığı açıklamasında YSK’nın bu kararını eleştirerek, “Alınan bu karar tarihe kara bir leke olarak geçmiştir” dedi.

“ADALET YOK OLMUŞ, VİCDANLAR YARALANMIŞTIR”

YSK’nın sadece Büyükşehir’de seçimleri yenileyecek olmasını çifte standart olarak değerlendiren Erseçkin: ‘’İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararıyla YSK, hukuku katletmiş, adaleti yok etmiş ve vicdanları yaralamıştır. Karar, tarihe kara bir leke olarak geçecektir. YSK’ya göre aynı sandıkta bulunan aynı zarftaki seçmenin oyu ilçe belediyesinde, belediye meclisinde ve muhtarlıkta geçerli, Büyükşehirde geçersiz. Gerekçe sandık kurulunun teşekkülünde kanunsuzluk varmış! Aslında tam bir çifte standart var! YSK’ya göre Büyükşehir için kanunsuz olan sandık kurulu, ilçe belediyelerinin çoğunu iktidar kazanınca sorun olmuyor. Kanunsuzluk her seçim için uygulanmalıdır. Sandık kurulunu teşekkül ettiren YSK’nın kendisidir. Dolayısıyla YSK bu kararıyla kendi kendini red ve inkar etmiştir” diye konuştu.

“İSTANBUL SEÇİMLERİ BELLİ Kİ İKTİDAR KAZANANA KADAR DEVAM EDECEK”

YSK’nın tarafsızlığını kaybettiğini dile getiren Erseçkin: ‘’YSK, iktidarın kesin olarak emrine girmiş ve tarafsızlığını kaybetmiştir. Bu YSK’dan yenilenen seçimler için de bir hayır beklememek lazımdır. Belli ki YSK İstanbul seçimlerini iktidar kazanana kadar yenilemeye devam edecektir. YSK verdiği kararla; bu mübarek Ramazan gününde, ilk iftar vaktinde sadece İstanbul halkının değil, tüm Türk milletinin iradesini hiçe saymış, hakkını yemiş, hukukunu çiğnemiştir. Dolayısıyla milletimiz bu haksız ve hukuksuz karara dahil olanlara hakkını helal etmeyecektir! İçinde bulunduğumuz şu mübarek Ramazan ayında, Yüce Rabbimiz iftar sofralarınızı bereketli ve huzurlu kılsın. Rabbim milletimizi korusun’’ şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!