Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AHMET ÇETİN NET KONUŞTU; “7. GRUPTAN ADAYIM”

AHMET ÇETİN NET KONUŞTU; “7. GRUPTAN ADAYIM”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Çetin, bölgedeki gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da bulunan gazetecilerle bir araya gelen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Çetin, merak edilen soruları canlı yayında yanıtladı. Burada aday olduğu grubu da açıklayan Çetin; “Dört tane şirketim ve 4 tane grubum var ama ben sanayici olarak 7. Gruptan giriyorum. Diğer gruplardan da herhangi bir adaylığım olmayacak” dedi.

“BAŞARI DEVAM EDEN BİR YOLCULUKTUR”

Kısa bir tanıtım konuşması yapan Ahmet Çetin, Ticaret Odası Başkanlık adaylığı hakkında; “Biz ciddi istişareler yaptık. Her şeyi bir ben bilirim deyip değil, güzel bir takım çalışması ile bilmediklerimizi danıştık, dışarıdan destek aldık, eğitim aldık. Eğitim herkes için önemlidir, bizim içinse eğitim her şeydir, diyerek reklam ve pazarlama faaliyetlerinden daha fazla eğitime harcama yaptık. Ve bu konuda özverili bir çalışma gerçekleştirdik. Çetin Group bir fakültedir. Bizdeki takım çalışması ile bölgeye değer katmaya ve insan gücü yetiştirme amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Her güçlü erkeğin arkasında değil onun yanında mutlaka güçlü bir kadın vardır. Bir elmanın diğer yarısı kadınlarımızdır. İş hayatında bizlerle her şeyi paylaşan onlardır. Bu büyük aile, Çetin Group ailesi bölgemizde 4 tane üretim tesisi ile ülkemize değer katmaya ve döviz kazandırmaya devam ediyor. Başarı son durak değildir, devam eden bir yolculuktur. Bu yolculuğumuzda bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ederim”

“SONUNA KADAR AÇACAĞIZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı basına ve üyelere açacak mısınız? Sorusunu yanıtlayan Çetin; “Sonuna kadar kapılarımızı açacağız, bunun burdan sözünü veriyorum” dedi.

“HEPSİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Saray için projeleri hakkında sorusunu yanıtlayan Çetin; “Bölge bir bütündür. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bölgenin ticaret ve sanayi odasıdır. Kapaklı, Çerkezköy, Saray, Veliköy hepsi bir bütündür. Bu projelerimizi lansmanımızda açıklayacağız. Bölgedeki ticaretin ulusal baza taşınması için Kapaklı’da da, Saray’da da, Veliköy’de de güzel projelerimiz var, bunları açıklayacağız tanıtım lansmanımızda” cevabını verdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın küresel çapta faaliyet gösteren bir Oda olması için mücadele edeceğini belirten Çetin; “Bölgemiz Türkiye’nin üretim üssü. Bu üretim üssü maalesef ticaret anlamında dar alanda kısa paslaşmalar olarak gerçekleşiyor. Makro düşüneceksin. Biz bölgedeki firmalarla iş birliği kurarak, bu gücümüzü kullanarak odamızı geliştireceğiz. Bizim her bir meclis üyemizin projeleri var, bu projelerin hepsini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“ÖLÜMÜ GÖZE ALMAYAN SAVAŞI KAZANAMAZ”

Kıyıköy’de eğitim kampı ve otel projenizi ne kadar sürede tamamlamayı hedefliyorsunuz? Sorusuna da yanıt veren Çetin; “Gerçekçi ve ayakları yere basan projelerimiz olacak. Bu projeleri gerçekleştirmek için de iş planımız olacak. Eğitim kampı önemli bir proje. Çünkü orası sadece üyelerin tatil yapması için değil, sanayici ve ticaret erbabının en güzel şekilde işlerini şekillendirmesi için yapacağımız bir proje. Bu iş planımızı yaptıktan sonra sizlerle tekrardan paylaşacağım. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir ilki yapacağız. Değerli iş insanlarımızın, bölgemize değer katmış sanayiden iş insanları ile yüksek istişare kurulu kurarak, onların tecrübesinden faydalanacak ilk kez güzel ve başarılı bir işi gerçekleştireceğiz. Var olan mevcut işleri yapmak için değil, daha makro, bölgemize değer katan projeleri hayata geçirmek için geleceğiz” cevabını verdi. Sesinizi duyurmak için gerektiğinde masaya yumruğunuzu vuracak mısınız? Sorusuna da cevap veren Çetin; “Burdan vuracağız, sesimizi Ankara duyacak. Gerçek anlamda Çerkezköy ticaret ve Sanayi Odası’nı ilgilendiren tüm konulara çözüm bulmak için mücadele edeceğim. Savaşçıyım, savaşta hedefi gerçekleştirene kadar durmak yok. Ölümü göze almayan savaşı kazanamaz” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na siyaset karışıyor mu? Sorusunu da yanıtlayan Çetin; “Seçimlere siyaseti karıştırmasınlar. Orada her partiden temsilci var. Orada her dinden, ırktan insan olacak. Çerkezköy bir mozaiktir” dedi.

“BÖLGEYE DEĞER KATACAĞIZ”

“Ticaret Odası rant yeri değil” diye bir açıklamanız vardı, hala sözünüzün arkasında mısınız? Sorusunu yanıtlayan Çetin; “Söz ağızdan çıkana kadar onun efendisiniz, söz ağızdan çıktıktan sonra onun kölesiniz. Ben Çerkezköy’e, ülkeme borcum olduğu için buraya bir fen lisesi kazandırdım. Bölgemize borcumuzu ödemek için, burdaki ticaret ve sanayinin kucaklaşmasını sağlayacağız. Büyük fırsatların olduğu, küresel ticaretin üs merkezi olan Çerkezköy’de biz hizmet için gelmeyi düşünüyoruz. Ben Çerkezköy’de ticaret odasına gelirken, yönetimimle birlikte çalışarak, esnaf, sanayiciye borcumuzu ödemek için, bölgemize nasıl değer katacağız, onun için geliyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Mehmet Danyeli’nin Sarı Liste’de yer almasını değerlendiren Çetin; “O bizim projelerimizi beğendiği, hazırladığımız stratejileri beğendiği için yanımızda oldu” dedi. İşlek Yapı’nın da yanında olmasını değerlendiren Çetin; “Kendisine yanımızda olduğu için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

“HİÇ KİMSENİN DEVAMI DEĞİLİM”

Kamuoyunda Süleyman Kozuva’nın devamı söylentilerine yönelik soruya cevap veren Çetin; “Öncelikle şunu söyleyeyim, Mehmet bey aramıza çok yeni katıldı. Strateji çok önemli. Yanımızda olması, bize destek vermesi kaçınılmazdı. Yaklaşık olarak 101 tane komite ve meclis üyesi adayı olacak. Bunlar içerisinde daha önce de birlikte çalıştığım Ayhan bey de burada. Yüzde 9 civarında Süleyman bey ve ekibinden arkadaşımız var. Bununla ilgili ne bir görüşme ne de bir pazarlık olmamıştır. Cevabım net, yeni bir yönetim, güçlü yönetim, birlikte yönetimi hep birlikte başaracağız. Bunu sanayiden gelen ve esnaf arkadaşlarımızla birlikte başaracağız. Hiçbir devamımız yoktur” diye konuştu.

“7. GRUPTAN ADAYIM”

Siz hangi gruptan adaysınız? Sorusuna da cevap veren Çetin; “Dört tane şirketim ve 4 tane grubum var ama ben sanayici olarak 7. Gruptan giriyorum. Diğer gruplardan da herhangi bir adaylığım olmayacak” dedi. Adaylık açıklamaları sürecinde Rahmi Yılmaz ve Süleyman Kozuva’nın ‘Adaylık’ sürecini değerlendiren Çetin; “Orası ticaret ve sanayi odası. Hiç kimse de birine kızarak, küserek aday olmamalı” cevabını verdi.

“15-0 KAZANACAĞIZ”

Seçim tahmini, ittifak durumu ile Oda’da üyeler sizi bulabilecek mi? Sorusunu da yanıtlayan Çetin; “Her başkan adayı seçimi kazanmak için aday olur. Hangi başkan olursa olsun 15-0 kazanacakmış gibi seçime girer. Gerçek, üyelerin oylarıyla belli olacak. Uzun seneden beri bana bu teklif geliyor. ‘Bu sene başkan adayı olacaksınız demi?’ diye sürekli olarak dönüş alıyorum. Telefonlar susmuyor. Bize güvenmeleri inanılmaz güzel bir olay. Bize güvenen üyelerin dönüşleriyle ittifak yapmaya gerek kalmadan bu seçimi alacağımızı düşünüyorum. 4 tane firma yaklaşık 12 bin tane çalışanımız var. Ahmet Çetin odaya nasıl zaman ayıracak? Takım arkadaşlarımın her biri alanında uzman. Yetmediği yerde en önemli kullandığımın nüanslardan biri danışmanlarla çalışmaktan çekinmiyoruz. İtibardan tasarruf olmaz. O yüzden de profesyonel ekiplerle denemeler de yaptık. 15-20 gün tatil yaptım. Baktım çalışmalar gayet güzel gidiyor. Yönetim tarafından da bana güç katan oğlum ve eşim var. Yönetim anlamında da çok güçlü takım arkadaşlarıyla çalışıyoruz. Sizlere vakit ayıracağım. Oda açık olacak. Günün 24 saati orda olmayacağım ama günün belli zamanlarında Oda’da olacağım” cevabını verdi.

“AHMET ÇETİN ADAY OLURSA 12-0 KAZANACAĞIM DÜŞÜNCESİNDEYDİ”

Mavi Liste’nin adayı Rahmi Yılmaz’ın bir önceki seçimlerde Ahmet Çetin’e giderek aday olmasını istediği, şimdi ise karşı karşıya oldukları konusuna değinen Çetin; “Rahmi Yılmaz bir önceki seçimlerde bana gelmişti. Ahmet Çetin aday olursa ben bu seçimi 12-0 alacağım düşüncesindeydi. Burası bir arena değil. Burada insanlar birbirini kıramaz. Süleyman Kozuva iş ortaklığı yaptığım birisi. Aday olurken yola çıktığında ‘Yolun açık olsun’ diyen birisiydim. Seçim yarısında sürekli olarak bunu yaptığı için bu soruları kendisine sorun. Herhangi bir yanlış algı yaratmak istemiyorum” dedi. Şubeler veya irtibat büroları açmayı düşünüyor musunuz Kapaklı ve Saray için? Sorusunu da yanıtlayan Çetin, üyelerin daha kolay ve hızlı bir şekilde Oda’ya ulaşabilmesi için böyle bir projelerinin olduğu bilgisini verdi.

“BUNU BAŞARACAĞIZ”

Endüstriyel Fuar hakkında düşünceleri ve fuar alanı eksikliği konusuna değinen Çetin; “İnanılmaz güzel KOBİ’ler ve sanayiciler gördüm. Çok güzel muhteşem işler yapılmış. Sanayicinin de bu işin içerisine alınmasını beklerdim. BSH ile konuştuğumda onların da orada olması gerektiğini gördüm. Hakikaten faydalı olacağına inandığımız için bunu başaracağız. Pazar yerinde olmamalı. Çok güzel bir organizasyon yapıldı ama gerçek bir fuar alanında yapılmazsa gerekli randumanın alınmayacağı aşikar. Bu uluslararası, Globale taşındığı anda KOBİ’ler büyümeye ve meyve vermeye başlayacak. Her bir küçük KOBİ, büyük bir sanayi kuruluşuna dönüşecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir indeks çıkarılması lazım. Sanayi, KOBİ ile birlikte ticaretin kucaklaşması lazım. Fuarlara gittiğimizde ilk önce o fuarı kuran kurucuyla istişare edip bölgenin tanıtım indeksini onlara vermemiz lazım ve karşılıklı olarak ticaretin başlaması için potansiyel oluşturmamız lazım. Çok büyük bir potansiyel var ve bu potansiyeli kullanamadığımızı görüyorum. Büyük bir fuar alanı olması lazım ama bu fuar alanı oluşana dek o fuarı dolduracak firmalara ulaşmamız lazım. Fark yaratmamız gerekiyor. Her gün fuardaydım. Orada güzel bir sürprizle karşılaştım ve fen lisemizin öğrencilerinin olması ve meslek lisesi öğrencilerimizin orada olması ayrı bir mutluluktu” ifadelerine yer verdi. Kapaklı’nın ticaret odasından ayrılmak istemesi durumunda tepkiniz ne olurdu? Sorusunu da yanıtlayan Çetin, sorun değil çözüm hedeflediklerini ve ayrıştırmaca değil, birleştirmeden yana olduklarını kaydetti.

“BUNLAR HOŞ ŞEYLER DEĞİL”

Seçim sonrası kaybettiğiniz takdirde size oy vermeyenlere karşı baskınız olacak mı? Sorusuna cevap veren Çetin; “Böyle bir şeye kesinlikle izin vermeyeceğim. Ama bu konuda biraz daha sağ duyulu olunmalı. Ne başkanı, ne sanayiciyi, ne de çalışanları töhmet altında bırakacak bir durum olmasın. Karalama kampanyası olmasın. Herkes projelerini anlatsın” dedi. Böyle bir şeyin yapılmasını doğru bulmadığını belirten Çetin; “Bunlara itibar edilmemeli. Hiç kimse töhmet altında bırakılmadan seçime girilmeli. Bunlar hoş şeyler değil. Bu tip konuşmalar olmamalı” dedi.

“MAZERET DEĞİL, ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Seçimlerin Oda’da veyahut okulda yapılması konusunda düşüncesi sorulan Çetin; “Yüksek Seçim Kurulu bu seçim Oda’da yapılabilir diyorsa yapılabilir. Veyahut okulda yapılması lazım diyorsa orda da yapılabilir. Bunun kararını onlar verecek. Bizim için nerede olursa olsun demokratik bir seçim ve bahane uydurmadan yapılacak bir seçim olmalı. Mazeret değil, çözüm istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM BULMAK İÇİN BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, ticaret yapan erbabıyla, tücaarıyla, esnafıyla birlik ve beraberlik içerisinde koyduğumuz hedefleri başaracağımıza inanıyoruz. Seçim olduktan sonra, başkanlığı aldıktan sonra tüm ekip arkadaşlarımızla, yerel yönetimlerle bölgenin problemlerine çözüm bulmak için bir araya geleceğimizi buradan söylemek isterim. Sağ olun var olun” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!