Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“AK PARTİ ANKETLERDE YÜZDE 14 15 ÇIKIYOR”

“AK PARTİ ANKETLERDE YÜZDE 14 15 ÇIKIYOR”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal; “Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı teyzenin birine gidip AK Partiye oy istiyor. Teyze ise ‘Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğim’ diyor. AK Parti başka, Recep Tayyip Erdoğan başka bir şeydir. Anketlerde yüzde 14-15çıkıyor, kendileri 30 diyorlar. Parayı ben de versem anket şirketleri beni de yüzde 35 gösterirler” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, Çerkezköy ve bölgedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Burada basının sorularını yanıtlayan Aydal, AK Parti’nin oy kaybettiğini belirterek, anketlerde yüzde 14 15 dolaylarında oy potansiyeli olduğunu söyledi.

“AK PARTİ’NİN NEDEN YANLIŞ YAPTIĞINI ANLATIYORUZ”

İlk olarak kendisi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Aydal; “Sadece eleştiren değil çözüm ortaya koyan bir siyasetle ilgili olarak partimiz, Milli Kaynak Paketleri kitabımızı ortaya koydu. 15 maddede bir senede 150 milyar dolarlık bir kaynak nasıl bulunacak, bunun bulunmasında en önemli husus ilave vergi, zam yapmadan, milletten herhangi bir kesinti yapıp millete yük yüklemeden ve tabii ki borçlanmadan, devletin, milletin, ülkenin arazilerini, sanayi tesislerini satıp yok etmeden bu kaynaklar nasıl üretilecek, bunun kitabı ortaya konuldu. 81 ilimize yüzlerce Refah projesi kitabımız, 81 ilimizde 634 tane projenin ne olduğu, neyi amaçladığı ve nasıl bir katkı, fayda sağlayacağını ortaya koyan bir kitap. Biz iktidara geldiğimizde ne yapacağımızı, ülkeye nasıl para kazandıracağımızı anlattığımız bu kitapta milli kaynak paketleri yer almaktadır. Bu kitabı partilere gönderdik, gazetecilerimize televizyonlarda anlattık. Bunun muhalefet partileri tarafından takip edildiğini gördük. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener teşekkür mektubu yazmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bizzat aramıştır. AK Parti’nin neden yanlış yaptığını anlatıyoruz. Enerji, tarım, hayvancılık politikalarını anlatıyor, yanlışlıkları anlatıyoruz. Bu kitapta 36 konu yazdık 4 tanesini AK Parti işleme soktu. Biz Su Bakanlığı kurulmalıdır dedik ve gerekçeleriyle anlattık. AK Parti’de kurma kararı almıştır. Kenevir bitkisini Türkiye’de yok ettiniz dedik, yeniden ekim alanları açın diyerek gerekçelerini anlattık. Şimdi 17-18 ilimizde tekrar ekme kararı verdiler. Bunu ben hazırladım, bir buçuk yılıma aldı. Devlet Planlama tekniğini kullandım. Bu Türkiye’deki her kurumun değişimini gösteriyor. Tekirdağ’a gelirken baktığımda sinir hastalıklarından ölen kişi sayısının yüzde 246 yükseldiğini biliyor muydunuz?  Eğer siz kendi ülkenizi tanımıyorsanız o teşhisleri her konuda çok zorlaştıracaktır. Önce tanımalısınız ki tedavisini yapabilirsiniz. 81 ilimizde hangi projeyi anlattığımız bu kitapta yer alıyor. Güneş enerjisinin de yer aldığı tüm çözümler bizim 81 vilayet refah projesinde yer almaktadır. AK Parti hükümeti yeni uyandı. Sayın Cumhurbaşkanımız 2-3 gün evvel ‘ Güneş sistemleriyle elektrik üreteceğiz’ diye tweet attı. Tam 20 yıl sonra” dedi.

“KOALİSYONLARDA DAĞILMA VAR”

Basın mensuplarının ‘Yeniden refah partisinin eski Refah Partisi’nden farkı nedir. Bugün altı muhalefet partisi var. Siz bunun ne tarafındasınız’ sorusunu cevaplayan Aydal, “ Biz her iki gruba ait değiliz. Seçime kendimiz gireceğiz. Son yaptığımız anketlere göre partimizin oyu 9.9.5 arasında çıkıyor. Bizim iktidarla işimiz yoktur. Koalisyonlarda dağılma var. Altılı diye bir şey kalmayacaktır. Bu altılı grup parçalanacak. İlk sinyali de DEVA Partisi verdi. Altılı grubun anlaştığı konu ittifak ile alakası yoktur. Altılı grup biz parlamenter sistemi istiyoruz diyor. İkisini ayırt etmemiz gerekiyor. Bizim niyetimiz ise tek başına girmek istiyoruz. Günün şartlarında üçüncü bir ittifak kurulabilir. Orada bulunmak, ön ayak olmak belki siyaseten doğru gelebilir” dedi. Eski siyasetçi Tansu Çiller’in siyasete girip girmeyeceği yönündeki iddialara da değinen Aydal, “Ben kendisi ile eski dönemde görev yapan birisiyim. Gireceğini de sanmıyorum. Meral Akşener grubundan bir şey alabilir mi? diye itilmiştir. Bizimle yakından uzaktan alakası yoktur ve olamazda. Kendisine ait dosyaların varlığını biliyoruz. O dosyalar sebebiyle de piyasaya itildiğini düşünüyorum. Ses çıkarmadı, el mahkum kabul etti” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne eleştirilerde bulunan Aydal, “ 600 milletvekilinin ne işi yaradığını bilmiyoruz. Bakanların hiç biri meclise karşı sorumlu değildir. Sokaktan geçen adamı getirip bakan yapıyorlar. Adam ise sadece bakıyor. Tarım Bakanı makama oturdu ve ‘ Afrika’da toprak alıp orada ekeceğiz’ diyor. 33 milyon dönümü kendi topraklarından tarım alanı olmaktan çıkartıyorsun. Sudan ve Somali’de yapacağım diyorsun. Bir buçuk milyon dönüm arazi sebze arazisinden çıkarılmıştır. Erbakan döneminde ayçiçeği ülkeye yetiyordu. Yüzde 50’sini ihraç ediyorduk. Ayçiçeği Trakya’da yüzde 3.12 azaldı. Pamuk ekimi yasaklandı” dedi.

“AK PARTİ YÜZDE 14 15 OY ALIYOR”

Aydal, “Seçim öncesi anketler yaptırıyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak yüzde 9-9.5 arasında çıkıyoruz. AK Parti içinde yaptırdık. AK Parti ikiye ayrılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daima 10 puan önde çıkıyor. Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı teyzenin birine gidip AK Partiye oy istiyor. Teyze ise ‘Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğim’ diyor. AK Parti başka, Recep Tayyip Erdoğan başka bir şeydir. Anketlerde yüzde 14-15çıkıyor, kendileri 30 diyorlar. Parayı ben de versem anket şirketleri beni de yüzde 35 gösterirler. Bizim parti olarak koalisyon ve ittifak yapmaya ihtiyacımız yoktur. Parlamenter sistemi savunan birisiyim. Biz iyileştirilmiş Cumhurbaşkanlığı sisteminden yanayız. Cumhurbaşkanı seçilerek yardımcısı atama ile gelmiştir. Yarın öbür gün Cumhurbaşkanına bir şey olduğu zaman atanmış yardımcısı 45 gün ve 3 ay arası seçime kadar bu ülkeyi yönetecektir. Kısacası atanmış bir kişinin Türkiye için neler yapabileceğini hayal edin. Bu ülkede Cumhurbaşkanı yardımcısının da seçilmesi gerekiyor. Bakanların meclisten olması gerekiyor. Burada bakanların sorumluluğu yoktur. Atanan bakanlar hiçbir vekili kabul etmiyor. Bakanların kısacası yetkisi yoktur ve yukarıya bakıyorlar. Bu sistem sürdürebilir bir sistem değildir.  Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada ‘2023’de oturup düşüneceğiz’ demiştir. Kendisi de bu sistemi beğenmiyor ve parlamenter sisteme dönecektir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Nurettin Kılıç
    21-03-2022 00:20

    İyiki varsınız siz olmasaydınız biz bunları nerden öğrenecektik. Tv ler gazeteler memleketi toz pembe gösteriyor, vatandaşı hali perişan. Teşekkürler

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!