Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY; “ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

AKAY; “ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısı 1 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde yaşanan tehdit olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akay, ayrıca belediye çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi.

“NE ŞAHSIM NE MECLİS PABUÇ BIRAKMAYACAKTIR”

Akay, yaptığı açıklamasında; “Geçtiğimiz hafta salı akşamı, 3 Meclis üyesi arkadaşımızla Çerkezköy’de bir restoranda yemek yerken, basından da okuduğunuz kadarıyla bir mermi tehdidine maruz kaldık. Çok detaylara girmeden merak eden varsa tabi ki anlatırız. Zaten okumuşunuzdur. Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ve Çerkezköy Belediye Başkanlarının yapacağı işlerle ilgili bu şekilde tehditvari işlere ne Çerkezköy Belediye Başkanını, ne şahsım ve inanıyorum ki ne de bu meclis pabuç bırakmayacaktır. Biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan, kendi doğrularımızla, Çerkezköy adına doğrularla hayatımıza devam edeceğiz. Çerkezköy sokaklarında yine hep birlikte alnımız ak, başımız dik yürümeye devam edeceğiz. Bu noktada bu güne kadar beni telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten meclis üyelerimiz var, Adem Bey var, Mahmut Bey var, Cumhuriyet Halk Partisi var, sevgili Koray Önsel var, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanım, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanım keza telefonla arayıp dileklerini ilettiler. Arayan, geçmiş olsun dileklerini ileten, bu noktada birlik beraberlik duygumuzu paylaşan herkese ben bir kere daha teşekkür ediyorum. İnanıyorum ve biliyorum ki bütün meclisimizle beraber bu şekilde yaklaşımlara bu şekilde tehdidlere asla boyun eğmeden Çerkezköy'de hizmet süremiz boyunca bildiğimiz yoldan şaşmadan hayatımıza devam edeceğiz diyorum” dedi.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli de, Belediye Başkanı Vahap Akay’a destek olduklarını ifade etti. Konuyla ilgili kolluk kuvvetlerin gerekeni yapacağını ifade eden İçli; “Bizler bu konuyu şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisi olacağız. Size yapılan hepimize yapılmıştır. Şiddetle kınıyoruz” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

MHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Koray Önsel de, olayın bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak; “Burda yapılan hepimize yapılmıştır. Sonuna kadar destek vereceğiz. Tekrardan geçmiş olsun diliyoruz” dedi. Belediye Başkanı Vahap Akay da her iki gruba da teşekkür ederek, konuyla ilgili olarak savcılık soruşturmasının başlatıldığını kaydetti.

SORUNLARI AKTARDI

AK Parti Sözcüsü Adem İçli, gündem toplantısı öncesi gündem dışı söz alarak şunları ifade etti; “Kızılpınar’da bazı mahallelerde 3.ve4.katlara su çıkmıyor. Bununla ilgili vatandaşlara yetkililer tarafından ‘Hidrafor takın’ gibi söylemler olmuş. Ama bazı apartmanlarda hidrafor da olmasına rağmen su çıkmadığını gözlemledik. Bunlarla ilgili sorunların çözülmesini talep ediyoruz. İkinci olarak Hayri Batur Caddesi esnaflarımızın kasis talepleri var. Araçların çok hızlı gittiğine yönelik şikayetler var, bununla ilgili de hız kesici ve kasis talepleri var”

“YOLLARIN DURUMU ÇOK VAHİM”

Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde yol sıkıntısı olduğunu ifade eden İçli, taleplerini şu sözlerle dile getirdi; “Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde yapılan çalışmalarda işçiliğin ihale şartlarına uygun olmadığını görüyoruz. Beton atılıp, oldu-bitti anlayışıyla TESKİ’nin iş yaptığını düşünüyoruz. Bununla ilgili sıkıntıları TESKİ’ye iletmenizi talep ediyoruz. Bazı yollarda çökme oluyor, aynı yerlerin tekrar tekrar kazılarak yollara zarar verdiğini ve vatandaşlara da ciddi sıkıntılar yaşattığını görüyoruz. Bunun dışında Mahallelerimizin hepsinde yolların durumu çok vahim. Vatandaşlarımız isyan eder biçimde yollara şikayette bulunuyor. Sizlerden talebimiz bu konuya eğilmeniz” ifadelerini kullandı.

“YOĞUN BİR ÇALIŞMA ORTAMINA GİRİYORUZ”

İçli’nin taleplerine cevap veren Akay, asfalt çalışmaları ile ilgili; “Asfaltla ilgili geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan da paylaştık. Asfalt çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Çerkezköy’ün her mahallesinde asfalt çalışması başlayacak. Kızılpınar’da başladı. Kızılpınar’dan sonra Fatih, Veliköy, Bağlık ve diğer mahallelerimizde asfalt çalışmalarımız olacak. Bunların dışında soğuk asfalt yapılacak alanlarımız var. Ambardere’deki ara sokaklarımıza soğuk asfalt yapacağız. Beton, kaldırım ihalelerimizi gerçekleştirdik. Bunların da çalışması devam ediyor. Dolayısıyla çok yoğun bir dönemdeyiz. Dolayısıyla biz tüm hazırlığımızla iş teslimimizi yaptık, çalışmalarımıza başladık. Yoğun bir temmuz, ağustos, eylül ayı bizleri bekliyor” dedi.

“KONUYU TAKİP EDİYORUZ”

TESKİ’nin çalışmalarını takip ettiklerini söyleyen Akay; “Hayri Batur Caddesi’nde kasis çalışmaları yapıldı. Yine ihtiyaç var mı? Evet, var. Bununla ilgili de çalışma yapacağız. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde sorun görmüyoruz. Hatip Sokak’ta evet çökmeler oldu. Ama çok derin bir kazıya girdik. Çıkan dolguyu biz takip ediyoruz. Sıkıntı yaşamayalım diye konuyu takip ediyoruz. Büyükşehirden talep ettik, sorunları çözüyor, durumu takip ediyoruz.

“ÇÖZÜLMESİ İÇİN BASKI YAPACAĞIZ”

Kızılpınar’daki 3.ve4.katlara su çıkması için TESKİ’ye baskı uygulayacaklarını ifade eden Akay; “Kızılpınar’da TESKİ’nin basıncı arttırması, yeni depolar yapılması ile ilgili çözüm düşünüyoruz. Baskı yapıyoruz. Tabiki de vatandaşlara ‘Hidrafor takın’ denemez. Biz bu sorunun çözülmesi için baskı yapacağız yine” diye cevap verdi.

GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

Konuşmaların ardından başlayan toplantıda ilk olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.06.2021 gün ve 52 sayılı Belediye hissesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, 5 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Daha sonra gündemin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 56 sayılı taşınmaz hakkındaki müzekkeresi görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 2. maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 17 sayılı protokol hakkındaki müzekkeresinin görüşülüp oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 57 sayılı satış hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

İLAVE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen Tekirdağ Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 Nolu parsel ile ilgili müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclis toplantısının Temmuz ayı Meclis toplantısının ilk oturumu AK Partili 10 Belediye Meclis Üyesinin Cumhuriyet Mahallesi Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne Çerkezköy Belediyesi’nin nakdi yardımda bulunması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşüp, karara bağlamak üzere 5 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yeniden toplanacak.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!