Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY; “AMACIMIZ ÇERKEZKÖY’Ü BU KARIŞIKLIKTAN KURTARMAK”

AKAY; “AMACIMIZ ÇERKEZKÖY’Ü BU KARIŞIKLIKTAN KURTARMAK”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Özetle durum şu; 3 kurum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ aynı anda çalışmaya başlayacak. Proje üzerinde çalışma sürüyor. Niyetimiz Çerkezköy’de bütün bu çalışmaları mart ayında başlatıp 12 aylık bir süreçte, en minimum düzeyde tamamlamak ve Çerkezköy’ü bulunduğu karışıklıktan kurtarmak” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek, ilçe başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetimi ile bir araya geldi. Başkan Akay, buraya gerçekleştirdiği ziyarette önümüzdeki yıl yapılması planlanan Meydanaltı Otopark Projesi ile Atatürk, Öztrak Caddeleri’ndeki düzenlemelerden bahsetti.

“MİNİMUM SÜREDE TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Başkan Akay, yapılan sunumun ardından yaptığı konuşmasında konuyu şu sözlerle özetledi; “Özetle durum şu; 3 kurum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ aynı anda çalışmaya başlayacak. Proje üzerinde çalışma sürüyor. Niyetimiz Çerkezköy’de bütün bu çalışmaları mart ayında başlatıp 12 aylık bir süreçte, en minimum düzeyde tamamlamak ve Çerkezköy’ü bulunduğu karışıklıktan kurtarmak. Tabi diğer altyapı kurumları ile ilgili de taleplerimiz oldu. Telekom ve doğalgaz gibi kurumlar da altyapısı yapılacak” dedi.

“GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDEN KURTULACAĞIZ”

Yatırım maliyetleri hakkında da bilgi veren Akay; “TESKİ’nin 15 kilometrelik kazısı için yaklaşık yatırımı 15 milyon civarında. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı yeraltı otoparkı da 28 milyon civarında olacağı öngörülüyor. Çerkezköy Belediyesi’nin de aşağı yukarı 30 milyon liralık yatırım olacak. Toplamda bu 3 kurumun 75 milyon liralık bir yatırımı olacak. Ana isale hatları değişecek, kesintili zamanlar yaşayacağız. Kışın yağmur çamur göreceğiz, yazın toz toprak göreceğiz, fakat işin sonunda güzel bir Çerkezköy çıkacak ortaya. Görüntü kirliliğinden kurtulacağız, binalar kendine gelecek. Kapatılan çıkmalarla ilgili nihai karar alacağız” diye konuştu.

“HERKESİN RAHAT DOLAŞACAĞI BİR ÇERKEZKÖY HAYAL EDİYORUZ”

Esnafların dışarıya koyduğu eşyalara da projenin ardından izin verilmeyeceğini ifade eden Başkan Akay; “Pazar sergisi haline gelen ve alışkanlık edinilen bir durum var. Tüme esnaflarımız eşyalarını dışarıda sergiliyor. Tabi ki buradan esnaflarımızın da bazı alışkanlıklarını değiştirmelerini isteyeceğiz. Esnafın tabiki de sabırsızlanacağı anlar olacak. Bunlar hep zor süreçler. Ama işin sonunda vatandaşın daha rahat dolaşacağı bir Çerkezköy hayal ediyoruz. Çalışmalarımız bu yönde” ifadelerini kullandı.

BÜTÇEYİ SORDU

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz; “Bize gelip bu konuda sunum yaptığınız için teşekkür ediyoruz. Fakat herkesin merak ettiği bir konu var. Bunu hazırlayacak bütçe var mı?” dedi.

“3 KURUM DA AYRI HAZIRLAYACAK”

Bütçe hazırlama aşamasının devam ettiğini vurgulayan Başkan Akay; “Büyükşehir belediyemiz ve TESKİ’nin yapacağı projeler için bütçe iki kurum tarafından ayrı oluşturulacak. Bu iki kurum kendisi hazırlayacak. Çerkezköy Belediyesi de İller Bankası’ndan alacağı kredi yanıtının olumlu veya olumsuz olma durumuna göre kendisi plan ve program hazırlayacak” diye konuştu.

“GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞMASI NİYETİNDEYİZ”

Projenin Çerkezköy’e yakışacağını belirten Aydeniz; “Proje çok güzel. Çerkezköy’ümüze yakışacak proje. İnşallah sunumdaki şekilde yapılır ve ilçemiz güzel bir görünümüne kavuşur niyetindeyiz. Çerkezköy’de esnafın dışarıya malzeme koyması gibi durumda biz de topyekün hareket edeceğiz. Hepimiz ortak hareket ederek, Çerkezköy’de güzel bir çalışma gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Diğer altyapı kurumları ile de bu ay sonunda görüşeceklerini belirten Başkan Akay, en kısa zamanda yol haritasının çizileceğini ifade etti.

“İNŞALLAH HAYIRLI OLUR”

Projenin hayırlı olması dileğinde bulunan Aydeniz; “Sonuçta trafik problemimiz olacak. En kısa sürede tamamlanırsa çalışma hem esnafımız hem de vatandaşımız güzel bir Çerkezköy’le karşı karşıya olur. Projeniz seçim vaatlerinizde de vardı. Biraz daha geliştirilmiş sanırım. Başarılıp bitirilirse ne mutlu bize. İnşallah Çerkezköy’ümüze hayırlı olur. Bireysel olarak her vatandaşımız da üzerine düşen görevi yapmak zorunda. Bizler de onlara ne kadar yararlı olabilirsek daha güzel olur” diye konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!