Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY; “KİMSE BU PARANIN ÜSTÜNE YATAMAZ”

AKAY; “KİMSE BU PARANIN ÜSTÜNE YATAMAZ”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye meclis toplantısında projelerle ilgili bilgi verdi. AK Parti Sözcüsü Adem İçli’nin 58 milyon TL’lik bir bütçe vardı. Büyükşehir Belediyesi bu paranın üzerine yatar mı?” sorusunu yanıtlayan Akay; “Kimse bu paranın üstüne yatamaz. 58 milyon TL’lik bütçe ile meydan altı otoparkı, meydan üstü düzenlemesi ihaleye çıktı” dedi.

Çerkezköy Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Başkan Akay’ın bayram tebriğinin ardından başlayan toplantıda AK Parti Sözcüsü Adem İçli, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ilçe merkezinde devam eden üst yapı çalışmalarıyla ilgili meclise bilgi vermesini talep etti. Atatürk Caddesi’nde TESKİ’nin çalışmalarını bitirdiğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Meydan düzenlemesi otopark yönetmeliği aynı anda ihale edildiği için Büyükşehir Belediyesi’ndeydi. Bir ortak proje yetkisi aldık. Meydanın ihalesine çıkıyoruz. Bugün yarın EKAP’a girecek. Atatürk caddesinde mevcut müteahhidin işi devam ediyor. Ülke olarak fiyat farklarının olmadığı, betonun metreküpünün 300 TL’den, demirin 6.5 TL’den ödendiği dönemdeyiz. Bu dönemde müteahhit firmada caddede işini yapmaya çalışıyor. Bugün Atatürk ve Öztrak Caddesinin bağlantı yolundaki beton işini atacaklar. Önümüzdeki günlerde asfaltın ve kaldırımın hızlanarak bitmesini bekliyoruz. Öztrak Caddesi’nde de TESKİ’nin çalışmaları başlayacak. 355’lik içme suyu hatları döşenmeye başladı. Bu hafta Öztrak Caddesi’nde kıymetli ve hayati bir süreç başlıyor. 800’lük isale hattının duktil borularının siparişi verildi. Bu hafta yada önümüzdeki hafta duktil borular sahaya inecek. 355’lik içme suyu hatları başka taraftan deplase edilerek ana isaleden almadan 355’lik hatlar üzerinden Fevzipaşa, Yıldırım Beyazıt GMKP mahallelerinin bir kısmı o hattan beslenerek içme suyu hatlarına verilmiş olacak. Ardından ise ana isale hattı döşenmeye başlayacak. Bu borular da 15 Mayıs’ta sahaya inecek ve Öztrak Caddesi’de trafiğe kapanacak. Trafik Doğan Çabuk ve Malkoçoğlu Sokak üzerinden sağlanacak. Bunanla alakalı kamuoyunu bir kez daha bilgilendireceğiz. Trafik o bölgeden sağlanacağı için Büyükşehir Belediyesi yarım kalan Malkoçoğlu caddesinde kazı çalışmalarının ardından asfalta başlayacak. Bu hafta da Malkoçoğlu caddesinin asfaltının bitmesi hedefleniyor. Doğan Çabuk Sokak, Malkoçoğlu Sokak üzerinden Öztrak Caddesi’ne, Doğan Çabuk Sokak, Malkçoğlu Sokak, Kosvalı Sokak ve Hatip Sokak üzerinden Öztrak Caddesi’ne ulaşım sağlanacak. Çalışmalarımız da bu şekilde devam ediyor. 9 Mayıs itibariyle Pazartesi günü Atatürk Viyadüğünün iki tarafı da asfaltlanacak. 13 Mayıs tarihinde ise viyadük yaya kaldırımı ve yolları asfaltlanmış şekilde olacak. Viyadüğün aydınlatılması için ihale yaptık. Bu ihale kapsamında aydınlatmalar sökülecek. Hem kaldırım hem yol aydınlatması tamamlanmış şekilde Atatürk viyadüğü hizmete başlayacak” diye konuştu.

“KİMSE BU PARANIN ÜSTÜNE YATAMAZ”

Meydan üstü projesinin maliyetinin yüzde 90’ının büyükşehir belediyesinin yüzde 10 finansmanı Çerkezköy Belediyesinin karşılayacağını ifade eden Akay, “Akbank arkasındaki otopark ile ilgili ihale hazırlığı sürüyor. Oraya 160-170 araçlık otoparkı Büyükşehir Belediyesi yapacak. Öte yandan 15 Nisan’da Çerkezköy’de trafiği yakından ilgilendiren Tepe bağlantı kavşağının ihalesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Sözleşme sürecindeler ve Mayıs ayında Büyükşehir Belediyesi bu bölgede çalışmalara başlayacak” dedi. AK Partili meclis üyesi Adem İçli’nin “Bütçe ile ilgili talebiniz oldu. 58 milyon TL’lik bir bütçe vardı. Büyükşehir Belediyesi bu paranın üzerine yatar mı ? Bu parayı başka yatırımlarda kullanabilecek miyiz?” sorusu üzerine konuşan Akay, “Kimse bu paranın üstüne yatamaz. 58 milyon TL’lik bütçe ile meydan altı otoparkı, meydan üstü düzenlemesi ihaleye çıktı. Burada eski rakamlardan bahsediyoruz. Şuan da meydan üstü ihaleye çıkacak. Meydan altı otoparka yapacağı yatırım ile aynı yatırım Akbank arkası otoparkta oluşacak. 58 milyonlardan rakamlar 75-80 milyonlara geldi. Bu bütçeler ayni şekliyle meydan üstü otopark Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmış oluyor” diye konuştu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçilirken, gündemin birinci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 12.04.2022 gün ve 33064 sayılı kesin hesap hakkındaki yazısının görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ile başladı. Gündemin ikinci maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 12.04.2022 gün ve 33115 sayılı boş kadroda iptal ihdas ve derece değişikliği ile sözleşmeli personel çalıştırılması ücretinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde Norm Kadro ihdasındaki (1 adet kadro ihdası ile  1 adet boş kadroda, 1  adet dolu kadroda kadro değişikliği) yapılması hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Fatih Mahallesi Şeyma Sokak’ta bulunan parka Türk Ocakları Hamdullah Suphi Tanrı Över isminin verilmesi talebi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Özel Kalem Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğinin yeniden tanzim, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün çalışma yönetmeliğinin yeniden tanzim edilmesi hakkındaki yazıları görüşülerek oy birliği ile kabul edildiği toplantıda yedinci gündem maddesinde yer alan otopark bedelinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜN

2 adet Belediye hissesi satışı ile ilgili talebi de İmar ve bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde belediyeye ait Veliköy’de 2, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde 1 ve Kızılpınar mahallesinde 24  arsanın satışının yapılması hakkındaki talepte plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. Plan notu değişikliği hakkındaki talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün görev, çalışma yönetmeliğinin yeniden tanzim edilmesi hakkındaki talebi ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün görev, çalışma yönetmeliğinin tanzim edilmesi hakkındaki talebin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu 9 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!