OPTİMED 2
Tekirdağ
22 Mayıs, 2026, Cuma
  • DOLAR
    45.75
  • EURO
    53.11
  • ALTIN
    6668.2
  • BIST
    13.164
  • BTC
    77457.243$

AKAY: “MAĞDURİYETİN SONA ERMESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİK”


AKAY: “MAĞDURİYETİN SONA ERMESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİK”
Çerkezköy Belediyesi, Fevzipaşa Mahallesi Murat Sokak ve Pektaşlar Sokak’ta aylardır devam eden üstyapı sorunlarının giderilmesi amacıyla asfalt çalışmalarına başladı. Çalışmaların startını veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, amaçlarının vatandaşların yaşadığı mağduriyeti sona erdirmek olduğunu belirterek, “Derdimiz kimseyle çatışmak değil. Derdimiz vatandaşımıza daha konforlu bir yaşam sunmak” dedi. Belediyecilik bazen tuhaf bir dayanıklılık testi gibi işliyor; biri yolu kazıyor, diğeri kapatmayı bekliyor, vatandaş ise çukurlar arasında günlük hayatına devam etmeye çalışıyor.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Perşembe günü Fevzipaşa Mahallesi Murat Sokak’ta başlatılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Akay’a incelemeler sırasında Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Keleşoğlu, Mustafa Kanburoğlu ve Levent Yıldırım da eşlik etti.

“MURAT SOKAK’TAN BAŞLADIK”

Murat Sokak’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Çerkezköy’de içme suyu altyapısına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Akay, geçmiş dönemde hazırlanan proje kapsamında asbest boruların değiştirildiğini ifade ederek, projede emeği geçen TESKİ yönetimine ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Çalışmalar kapsamında ruhsat sürecinin Çerkezköy Belediyesi tarafından 31 Aralık 2025 tarihine kadar verildiğini, daha sonra bu sürenin 19 Mayıs 2026’ya kadar uzatıldığını kaydeden Akay, üstyapı çalışmalarının tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Murat Sokak’taki altyapı çalışmalarının Şubat ayında tamamlandığını ifade eden Akay, “Yaklaşık üç aydır ruhsat süresi bitene kadar Çerkezköy Belediyesi bekledi. Ancak üstyapıyla ilgili maalesef yeterli ilerleme sağlanamadı. Bu nedenle bugün itibarıyla Çerkezköy Belediyesi olarak kendi sorumluluk alanlarımızda çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Vatandaşların ve esnafın süreç hakkında bilgilendirileceğini belirten Akay, bölgede yaşayanlara kendi el yazısıyla hazırladığı mektupların dağıtıldığını söyledi. Amaçlarının altyapı çalışmalarının ardından üstyapıyı da kısa sürede tamamlayarak vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek olduğunu ifade etti.

“YAPILAN HİZMETLERİ KÜÇÜMSEMEYİZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılan hiçbir hizmeti küçümsemediklerini belirterek, “Çerkezköy’ün hayrına yapılan dünkü işleri de küçümsemeyiz, bugün yapılan işleri de küçümsemeyiz. Bu şehir için emek veren herkese teşekkür ederiz. TESKİ’ye de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak eksik kalan işlerle ilgili Çerkezköy Belediyesi olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye başladık” ifadelerini kullandı.

Fevzipaşa, Gaziosmanpaşa ve Fatih Mahalleleri’nde üstyapı çalışmalarının asfalt programı kapsamında sürdürüleceğini belirten Akay, çalışmaların hızlı şekilde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

“DERDİMİZ ÇATIŞMAK DEĞİL”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Akay, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı altyapı çalışmalarının ardından bazı sokaklarda üstyapı sorunlarının devam ettiğini söyledi. Yapılan bazı çalışmalarda kullanılan malzemelerin uygun olmadığını ifade eden Akay, ruhsat süresinin sona ermesinin ardından Çerkezköy Belediyesi olarak alana girdiklerini belirtti.

Akay açıklamasında, “Derdimiz kimseyle çatışmak değil. Büyükşehir Belediyesi altyapıda boruları değiştirerek önemli bir hizmet yaptı. Biz de Çerkezköy Belediyesi olarak üstyapı, asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!