Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY PROJESİNİ ÇETİNTAŞ’A DA ANLATTI

AKAY PROJESİNİ ÇETİNTAŞ’A DA ANLATTI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek, önümüzdeki yıl yapılması planlanan köklü değişim projesini anlattı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Çetintaş da projeye destek vererek; “Güzel bir proje, inşallah hayata geçirilir. Proje zaman aşımına uğrar mı, yetişir mi bu konuda tereddütlerimiz var. İsteğimiz Çerkezköy’ün bu projeye kavuşması yoksa hangi partinin yaptığı çok önemli değil. Bizim için önemli olan halkın iyi hizmet alması” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün iki ana caddesindeki köklü değişimi siyasi partilere anlattı.

 “BİZ ÖYLE SİYASET YAPMAYACAĞIZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Akay, Çerkezköy’deki köklü değişimi anlatmak için ziyaret ettiği İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ile sunum öncesi sohbet etti. İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Akay’ın Çerkezköy’e hizmetlerini takip edeceklerini ifade ederek, “Başkanım geçen basın mensupları ile bir araya geldik açıklamada bulunduk. Tabi tabandan bazı arkadaşlar haberleri görünce neden eleştiri yapmıyorsun diye tepkilerde bulundu. Biz böyle siyaset yapmayacağız, daha kibar daha anlayışlı şekilde bu görevi yürüteceğiz.” dedi.

SUNUM YAPILDI

Konuşmaların ardından Çerkezköy’de yapılması planlanan değişiklikler video gösterisi ile AK Partili yöneticilere izletildikten sonra Çerkezköy Belediyesi Mimarı Mustafa Kanburoğlu tarafından teknik olarak proje anlatıldı.

“ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Sunumun ardından söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu kadar kapsamlı iş yaparken tabi ki niyetimiz altyapı, üstyapı derken güzel bir şehir ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu işler yapılırken herkes elini taşın altına koyacak, bizlerin esnaflarımızdan taleplerimiz olacak. Geçtiğimiz hafta Ordu’ya gittik, oradaki sokak ve cadde düzenlemelerini inceledik. Türkiye’nin bir çok yerinde bu tür çalışmalar var, bizde bu görselliği Çerkezköy’e kazandırmak istiyoruz. Aynı zamanda esnaftan beklentimiz, onlara yazdığımız gibi kapalı çıkmalar ile ilgili meclis bir karar alacak diye. Daha rahat yürünebilen, daha fazla insanın o sokaklardan rahat geçebileceği bir hale gitmek istiyoruz. Niyetimiz, derdimiz bu, bu yüzden bu kadar çok paylaşıyoruz. Şehrin diğer cadde ve güzelliklerine örnek olsun istiyoruz.” dedi.

“TEREDDÜTLERİMİZ VAR”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da, projenin çok güzel olduğunu ifade ederek, “Bize anlatmak için geldiğiniz için teşekkürler. Güzel bir proje, inşallah hayata geçirilir. Proje zaman aşımına uğrar mı, yetişir mi bu konuda tereddütlerimiz var. İsteğimiz Çerkezköy’ün bu projeye kavuşması yoksa hangi partinin yaptığı çok önemli değil. Bizim için önemli olan halkın iyi hizmet alması. Bin adet esnaf var, mağduriyeti minimuma getirmek lazım. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz. Bunun planlaması iyi yapılmalı. Burada proje ile ilgili güzel şeyler anlatıldı ama planlama noktasında kim bu işin ne tarafında iyi hesaplamak lazım. Mesela bir yüzme havuzu projesi var daha tamamlanmadı, böyle olacaksa bu iş daha hassas olmak lazım.” diye konuştu.

“2020 YAZINDA GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GEZECEĞİZ”

Çetintaş’ın zamanla alakalı tereddütlerine katıldığını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Burası Çerkezköy’ün iki ana damarı. Bu iki ana damardaki ticaret hacmi ortada. Zamanla ilgili tereddüt bizim de gündem maddemiz, bir yıla yakındır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Sadece Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin de aynı anda işe başlamasını hesaplıyoruz. Yaklaşık 20-25 gün içerisinde TESKİ’nin projeleri ihaleye çıkacak. Tam otomatik otoparkın da Etüt Proje’de ihaleye çıkacak. Bu anlattığımız içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu için 14 milyon TL tahmini bedel var. Otopark içinde ortalama 25 yada 28 Milyon TL bedel, belediyemizin de üst yapı için 30-35 Milyon TL öngörüyoruz. Derdimiz, niyetimiz daha güzel bir Çerkezköy. Bu projenin başlayıp bitmesi gerekiyor, yüzme  havuzundaki iş maalesef yüklenici firma yüzünden hep aksadı ama bu proje öyle bir şey değil, başlayıp en kısa sürede bitmesi gereken bir proje. Bu proje başlayacak ve bitecek bu konuda müsterih olmamız lazım. Bu işin savsaklanmaya gelecek bir iş değil. 2022 yazında gönül rahatlığı ile sokaklarımızda gezeceğiz. Çalışma esnasında trafiği yönlendirmemiz lazım bir de, bunu da yapmamız gerekecek. Altyapı zorluluğunu Kızılpınar Mahallesi’nden çok iyi biliyorum. Siyaseten eleştiri alacağız tabi ki ama her şey Çerkezköy için.” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!