Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKYILDIZ: “KADINA ŞİDDET BİR HAK İHLALİDİR, KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ”

AKYILDIZ: “KADINA ŞİDDET BİR HAK İHLALİDİR, KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ”
AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında yazılı basın açıklamasında bulundu. Kadına şiddeti kınadıklarını ifade eden Akyıldız, kadının en doğal hakkının özgürce yaşamak olduğunu ifade ederek; “Kadına şiddet bir hak ihlalidir, kesinlikle kabul edilemez” dedi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklamasında bulundu.

“KADIN HAKLARINI İHLAL EDENLERİ KINIYORUZ”

Akyıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Cennet anaların ayakları altındadır’ Cenneti kadının ayaklarının altına alarak ne kadar değerli olduğunu bu hadisle çok iyi anlayabiliyoruz. Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V. kadına verdiği önemi ele alırsak kadının İslam’da ne kadar önemli bir yeri ve konumu olduğunu anlayabiliriz. Hatta kadın ümmetin yarısıdır. İslam’da kadın temel eğitimi veren ilk öğretmendir. Bundan dolayı ümmetin geleceği hususunda kadın çok önemli bir etkendir. Her konuda olduğu gibi kadın konusunda da İslam’ın ortaya koyduğu temel ilkeler doğrultusunda en mükemmeli yakalama yönünde adım atılmalıdır. Kadın haklarını ihlal edenleri kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR”

Hükümetin de kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında kesin tedbirleri uyguladığını ifade eden Akyıldız; “İçişleri Bakanlığımız, kadına şiddete karşı sert önlem almakta ve kadına şiddetin önüne geçilmesi amacı ile uygulamaya konulan KADES ile şiddet olaylarına anında müdahale edilmektedir. 2019 yılında 400’ün üzerinde kadın cinayeti yaşanır iken bu yıl çeşitli tedbirlerle sayı 230‘a düşmüştür. Ümidimiz kadına şiddetin hiçbir şekilde yaşamaması. Hükümetimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor, yapmaktadır, yapacaktır. Kadının daha eşit şartlarda çalışması, yaşaması, özgür bir şekilde hayatını idame etmesi için bizde elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Kadına şiddetin her türlüsüne ‘Hayır’ diyor şiddet nedeni ile hayatını kaybeden tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bir daha böyle hadiselerin yaşanmamasını umuyoruz. Kadına şiddet insanlığa ihanettir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!