Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“ALTILI MASANIN ADAYI CUMHURBAŞKANI OLACAK”

“ALTILI MASANIN ADAYI CUMHURBAŞKANI OLACAK”
DEVA Partisi Parti Sözcüsü İdris Şahin; “6’lı masada ortak bir Cumhurbaşkanı seçmek için yoğun bir çaba göstereceğiz. İnşallah tek bir adayla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gireceğiz. Masanın adayı da bu ülkenin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Çerkezköy'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Çerkezköy Barbaros Caddesi’nde ve Kızılpınar’da esnaf ziyareti gerçekleştiren DEVA Partisi, projeleriyle ilgili bilgi verdi. Sonrasında partililer akşam saat değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Değerlendirme toplantısında konuşma gerçekleştiren DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, “İki gün boyunca Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’a çıkartma yaptık. 11 ilçemizde eş zamanlı çalışmalar gerçekleştirdik ve saha çalışmalarımız da gayet olumlu geçti. Bu partide olmaktan son derece gurur duyuyorum” dedi.

“BU İKTİDAR GİDİCİ”

Çebi’nin ardından konuşan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “Bu iktidarın gidici olduğu herkes tarafından malumdur. Bu iktidar sandık konulduğu gün Türkiye’den tedavülden kalkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi yoktur. Ancak tedavülden kalktıktan sonraki süreç içerisinde Türkiye’yi neler bekliyor, nasıl bir yönetim anlayışı bu ülkeyi yönetecek onları çok iyi idrak etmemiz gerekiyor.Ekonomi ve hukuk ayağı çok önemlidir.  İyi bir eğitim iyi bir yönetim, bunun için ekonomi kurmaylarımızla birlikte, başta sayın Adalet Bakanımız Sadullah Ergin bey olmak kaydıyla pek çok hukukçu arkadaşımızı, bu işe gönül veren arkadaşlarımızı iki ayaklı olarak görüyoruz. Bir ekonomi ayağı, iki hukuk ayağı. İyi bir eğitim ve iyi bir yönetimin olması da ancak ve ancak kuvvetler ayrılığıyla söz konusu olabilir. O yüzden bu ülkede adam akıllı bir hukuk devletini tesis ettirinceye kadar, herkesin ‘devletin dini olmaz, devletin dini adalettir, bu adalet anlayışı da Türkiye’de artık var’ dediği ana kadar DEVA kadroları olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Toplumun her kesimine dokunmak suretiyle, her dokunduğumuz insandan şu anki mevcut iktidara karşı bir ah feryadını görüyoruz. Sadece mevcut iktidarla bu sorun bitiyor mu, bitmiyor. İşte Çerkezköy’ün sokaklarını görüyoruz. Bunu da ifade etmezsek kendimize haksızlık ederiz. 6’lı masada bir sistem değişikliği için yan yanayız. Belirli konularda gördüğümüz olumsuzlukları burada biz ifade etmezsek, toplumun gerçek anlamda yüzleşmesini sağlayamayız. Bu yerel yönetimlerde böyle bir görüntüyü Çerkezköy, Çorlu hak etmiyor. Bu ilçelerimiz alın terinin, üretimin şehirleridir.  Tekirdağ gibi gerçekten Türkiye’ye mal olmuş bir marka şehrin büyük ilçelerinde bu tür görüntüleri kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

“REFAH TOPLUMA DEVA İKTİDARINDA KAVUŞACAĞIZ”

DEVA Partisi’nin hem genelde hem yerelde iktidarı hedeflediğini belirten Şahin, “Bu nedenle kadrolarımıza çok büyük işler düşmektedir. DEVA kadroları hem yerelde hem de genelde iktidarı hedefliyor. Biz muhalefet yapmak için siyasi parti kurmadık. Kurucu arkadaşlarımız bu ülkeyi yönetme arzusu ile bu partisi kurmuştur.  Allah izin, sağlık verirse milletimizin önüne sandık geldiğinde ilk seçimde DEVA iktidarıyla hem Trakya, hem tüm Türkiye tanışacak. Parti olarak sorumluluğumuzun da farkındayız. Gecemize gündüzümüze katıp, ilmek ilmek dokuyacağız. Köy, kent, mahalle, esnaf demeyip Trakya’da sıkılmadık el bırakmayacağız.  Bu bereketli topraklar, Balkanları doyuran, içinden bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal gibi bir dehayı çıkartmış olan bu Trakya topraklarında DEVA Partisi’ne çok büyük iş düştüğünün farkındayız. Çerkezköy şahit olsun ki hem Gazi Mustafa Kemal’in muhasır medeniyet seviyesi dediği seviyeye hem de 84 milyonun laik olduğu refah topluma inşallah DEVA iktidarında kavuşacağız. Buna inancım da tamdır. Çünkü gittiğimiz her yerde Ali Babacan dediğimiz zaman insanların yüzlerinin güldüğünü ve güven ortamının tesis edildiğini görmekteyiz.  Gençlerde, kadınlarımızda, emeklilerimizde Ali Babacan denince ekonomik refahın hissedildiğini ve alın ile akıl terinin var olduğunu görüyoruz. Devleti yönetmiş, devletin kadrolarında bulunmuş, bal tutmuş ama parmağını yalamamış bir isimle yol yürüdüğümüzü görüyoruz ve bunun rahatlığıyla emin olun Tekirdağ’ın her sokağını karış karış gezerek bu mutluluğu yaşadık, yaşıyoruz. 6’lı masada ortak bir Cumhurbaşkanı seçmek için yoğun bir çaba göstereceğiz. İnşallah tek bir adayla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gireceğiz. Masanın adayı da bu ülkenin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacaktır. Biz buna yürekten inanmaktayız.  Ama bu demek değildir ki her konuda 6’lı masadaki diğer siyasi partilerle aynı fikri paylaşacağız. Asla böyle bir şey söz konusu değildir.  6’lı masada en son kurulan siyasi parti DEVA Partisi. Eğer biz diğer siyasi partilerin yöntem, yol yürüyüşlerini kabul etmiş olsaydık tekrar parti kurmamıza gerek yoktu, o arkadaşlarla birlikte yol yürürdük” şeklinde konuştu.

“BİR VE BERABER HAREKET EDECEĞİZ”

Altılı masayla birlikte güçlendirilmiş parlamenter sistemini ülkeye kazandıracaklarını ifade eden Şahin, “ Bunun için de var gücümüzle çalışacağız. Ve mutabakata vardığımız güçlendirilmiş parlamenter sistemin bu ülkeye kazandırılması için parlamentoda her türlü desteği 6’lı masaya vereceğiz. Seçimin güvenliğinde de bir ve beraber hareket edeceğiz. Dolayıyla DEVA Partisi olarak her şart altında olursa olsun, ister 6’lı masayla birlikte seçimlere ittifak halinde girelim, isterse de 6’lı masanın dışında bir oluşumla girelim, biz DEVA Partisi’nin ismi, logosu ve Ali Babacan’ın adıyla seçimlere gireceğiz. 6’lı masanın belirleyeceği cumhurbaşkanı adayına sonuna kadar da destek vereceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!