Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ARAÇLARA ÇİP TAKILACAK

ARAÇLARA ÇİP TAKILACAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu ay ki mecliste komisyon görüştü, çip takacağız. Ekip göndermektense sahada bir ekranın başında dijital olarak takip edilecek” dedi.

Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi M. Henifi Karataş ile birlikte Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Oda Başkanı Aşkın Gündoğdu ve yönetimi tarafından karşılandı.

“HER ZAMAN ARKANIZDAYIZ”

Ziyaretinden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, “Servis camiası ve esnafı için bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden ötürü şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum. Sen olmasaydın bizim kazanılmış haklarımız ellerimizden alınacaktı. Senin bizim için verdiğin mücadele UKOME’de esnafın yanında olman, esnafın halini bilerek sahip çıkman eşi benzeri olmayan bir davranıştır. Bizde mesleki oda olarak her zaman senin yanındayız. Vahap Akay nerede biz oradayız. Parti bizim için önemli değildir. Sen ceketini koy biz o ceketin arkasındayız. Bundan şüpheniz olmasın. Bu mücadelenin temelinde esnafımız ve vatandaşımız vardır. Biz bu pencereden bakarak hareket ediyoruz. Servis taşımacılığı ile mücadele ettiniz, oda oldunuz ve sonuca vardınız. Sizlere başarılar diliyorum. Böyle büyük bir mücadele ise mutlu bir sonla sonuçlandı. Çerkezköy ve bölgenin hakkını elimizden geldiğince savunmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı mücadelemiz devam edecek. Burada esnaf birlikteliği var. Kimseye dışlayıcı anlayış ile yaklaşmıyoruz. Güç alacak bir yapıya destek olmak boynumuzun borcudur. Bölge halkının hakkının teslim edecek mücadeleyi verdik. Sıkıntıları biliyoruz. Zaman zaman konuşuyoruz dile getiriyoruz. Beraber aştığımız ve aşamadığımız sorunlar var. Bundan sonra eksiklikleri nasıl tamamlarız, mevzuatın dışında gelişen gelişmeleri nasıl kontrol altına almanın mücadelesini vermemiz gerekiyor. Eksikleri konuşmak için neler yapmamız gerektiğini ve ne yapmamız gerektiği konusunda buradayız. İnşallah şoför esnafı adına birliktelik hayırlı olur” dedi.

“EN BÜYÜK SIKINTI ÖZ MALI”

Servisçilerin sorunlarını dile getiren Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Oda Başkanı Aşkın Gündoğdu; “Sanayi kenti olduğumuz için sıkıntılarımız bitmiyor. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri öz maldır. Bununla alakalı emniyet ve jandarma ekiplerimiz ile görüşüyoruz. Örneğin öz malı adı altında kişisel yerlerine faaliyet belgesi alıyorlar fakat bunun yanı sıra gidip fabrika servisi de atıyorlar. Kendi faaliyet firmalarının dışında S plakaymış gibi gidip başka işler de alıyorlar. Faaliyet göstereceği yerlerin dışında s plaka NACE kodu almaya çalışıyorlar.Öz malı üretim yapan firmaya verilmelidir. Üretim yapıp yaptığına dair denetlenmesi gerekiyor. Bu işe haiz ise logosunu giydirsin ve A3 belgesini alsın yapsın.  Her denetim olacağı zaman siyasetçilerimiz boş durmuyor. Devreye girip, şikayet ediyorlar. J plakası ihalesi alan araçlar S plakasına dönüşüyor bunun için çip sistemini bekliyoruz” dedi”

ÖNERGE YAZABİLİRİZ

Sorunlarla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine önerge yazabileceklerini kaydeden Akay, “Bir önerge yazarız. Deriz ki bu bölge sınırlarında şirketlerin kaç tane öz malı araçları var. Diyeceğiz ki bunlar gerekli denetime tabi tutuluyor mu? Mevzuata göre bunların denetimi yapıldı mı? Bütün herkesin talebi denetim olmasıdır. Hakkın varsa taşı hakkı olanın da hakkını yeme. Siyaset nedeniyle engellere takıldığını söylediniz. Denetim ihtiyacını kim hangi gerekçe ile zayıflatıyor. Biz hızlandırmaya çalışırken, varsa yavaşlatmak isteyen yavaşlatanlarla da mücadele ederiz. Çıkıp hep birlikte denetlenmek istiyoruz diyebiliriz. Burada yasanın verdiği, yönetmeliğin ve meclisin koyduğu kurallar var. Korsanla ilgili, öz malı ve bölgeselcilik ihlali varsa denetle. Bunun kurallarını kaidelerini geçirmeye çalıştık. Talebimiz hak arayışı içindeyiz. Biz bununla ilgili buraya denetim talebini bir kez daha anlatıp ifade edeceğiz. Yazılı olarak ifade edeceğiz. Emniyet, zabıta, jandarma denetlesin diyerek daha sesli konuşacağız” dedi.

ÇİP TAKALIM DİYE ÖNERGE VERDİK

Akay, “Geçen ay S plaka üzerinden J plaka ihtiyacı Milli Eğitim üzerinden geldik. J plakaların çoğu pandemi nedeniyle S plakaya gitti. Yönetmelik ise okulla ihtiyacını çöz ondan sonra servis taşımacılığı yap diyor. Bununla ilgili bir sürü formül üretildi. Bu gibi şeyler olunca J plaka görevini yapmadan S plakaya başlayınca J plakaya ihtiyaç varmış gibi bir manzara ortaya çıktı. Sonra da ihale talebi ortaya çıktı. Bende ihtiyacı karşılayamazsınız dedim. Şuanda bizim yeniden J plaka ihtiyacını kontrol altına almak için çip takalım diye önerge verdik. Komisyon görüştü ve araçlara çip takılacak. J plakalar nerede gezdiği dijital ekran üzerinden kontrol edilecek. Kısacası teknolojiyi kullanarak bu sorunlar aşılabilir” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!