Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AS: “ÜCRETSİZ KART SAHİPLERİ KENDİLERİNE VERİLEN HAKKI SUİSTİMAL EDİYOR”

AS: “ÜCRETSİZ KART SAHİPLERİ KENDİLERİNE VERİLEN HAKKI SUİSTİMAL EDİYOR”
Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, son dönemlerde ücretsiz kart sahiplerinin kendilerine tanınan bu hakkı suiistimal ederek, keyfi toplu taşıma aracı kullandığını belirtti. Sorunların ortadan kaldırılması adına ücretsiz kart kullanımının sınırlandırılması gerektiğini belirten As, yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, yazılı basın açıklamasında bulundu.

“KENDİLERİNE TANINAN HAKKI SUİSTİMAL EDİYORLAR”

As, yaptığı açıklamasında toplu taşıma araçlarında ücretsiz kart kullanımına değindi. Akaryakıta ve araç bakımlarında yaşanan sürekli artışın şoför esnafında sorun haline geldiğine dikkat çeken As: “Akaryakıta, araç bakımına ve diğer giderlere gelen zamlar, her geçen gün keyfi olarak otobüslere ücretsiz binen yolcular ile yolcu taşıma hizmeti veren esnafımızı karşı karşıya getirmektedir. Yaşlılarımıza ilgi göstermek, engelli kardeşlerimize yardımcı olmak, bizim için önemli görevlerden bir tanesidir. Ancak 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızı aldığı 4 Mart 2014 tarihli bir karar ile demiryolu, denizyolu, şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşıma hatlarında kullanılmak üzere ücretsiz kart verildi. Fakat verilen bu ücretsiz kartlar, bazı vatandaşlarımız tarafından suiistimal edilerek, bir sorun haline gelmeye başladı” ifadelerine yer verdi.

ŞİKAYETLERİ SIRALADI

Esnaf tarafından yapılan şikayetleri de sıralayan As: “Araçlara binerek, aynı güzergah üzerinde sürekli yolculuk edip otobüsten inmeyenler, kendine ait kartını eş, dost ve akrabalarına kullandıranlar, refakatçi kartı olmayan engellilerin yanındaki kişileri refakatçi göstermeleri’ başlıca sorunlarımızdır” dedi. Toplu taşıma araç sahiplerinin aylık 2 bin 500- 3 bin lira arasında ücretsiz yolcu taşıdığına dikkat çeken As: “En azından biraz olsun bu keyfi araç kullanımının önüne geçmek için  günlük araç binişlerine ‘2 veye 3) seferle sınırlandırma getirilirse hem şoför esnafımızın mağduriyeti giderilir hem de ihtiyaç sahibi ve özel insanlarımıza daha kaliteli hizmet veririz diye düşünüyorum. Son olarak yetkililere seslenmek istiyorum, yönetmeliğin uygulamaya girmesi ile birlikte şoför esnafımızın çok ilginç olaylarla karşılaştığı ve bu tür durumların mutlaka denetlenmesi gerektiğine inanıyorum. Ayrıca esnafımızın yaşadığı bu tür sorunların ortadan kalkması için bir an önce yetkililerden destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!