Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AS, “YÖNETİM OLARAK ESNAFIMIZIN SIKINTILARINI ÇÖZÜMLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

AS, “YÖNETİM OLARAK ESNAFIMIZIN SIKINTILARINI ÇÖZÜMLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As başkanlığında, Oda Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda odaya bağlı tüm şoför esnafının sıkıntılarının çözüme kavuşturulması için kararlar aldı ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Oda Başkanı Mustafa As başkanlığında yapılan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Ekim ayı toplantısına Başkan Yardımcısı Hakan Fıçıcı, yönetim kurulu üyeleri Hacı Ali Rişvan, Cemal Buzkuş, Erdinç Erke, Fikret Güven, Taylan Taşdemir, Hüsamettin Keskin, Mustafa Filiz, Denetim kurulu üyeleri Fatih Üzel, Yılmaz Cürebal ve Aytaç Erdem katıldı. Şoför esnafının sıkıntılarının görüşüldüğü toplantı iki saat sürdü.

“TALEBİMİZ TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ”

Oda Başkanı Mustafa As toplantı sonunda şu bilgiyi verdi, “Odamızın ekim ayı yönetim kurulu toplantısında şoför esnafımızın sorunlarını paylaşıp sorunları dile getirerek çözümü konusunda görüş birliğine vardık. Özellikle öğrenci servislerinin sorunları dile getirildi ve öğrencilerin bazı okullara ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıkları ve bu sıkıntıların kısa sürede çözüme kavuşturulması istendi. M Plakaların çalıştıkları güzergahlarda yapılan yol çalışmaları ve alt, üst yapı çalışmaları nedeniyle gerek öğrenci servislerimiz gerek işçi servislerimiz trafikte sıkıntı yaşıyor. Tabiki bu sıkıntı geçici. Bu bölgelerin alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandığında trafikte büyük oranda rahatlamış olacağından sıkıntılarımız ortadan kalkacak. Bizim talebimiz öncelikle yol çalışmalarının bir an önce bitirilerek trafiğin rahatlatılması. Okullar bölgesi ve Tugay kavşağı düzenlenmesi ile Ambardere’deki bağlantı yollarının bir an önce yapılarak trafiğe açılması, buradaki trafiği de çok rahatlatacaktır. Meydanda alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle Özlem Taksi durağını meydan taksi durağı ile birleştirdik ve şu anda iki durak tek çatı altında hizmet veriyor. Toplu taşıma araçlarına 4 yıldan bu yana verilen aylık 1000 TL’nin yetersiz olduğunu biliyoruz. Akaryakıt devamlı zamlanıyor buna bağlı yedek parçalar zamlanıyor. Bu desteğin günün koşullarına uygun şekilde yükseltilmesinin şart olduğunu büyükşehir belediyemizin ilgili ve yetkili birimlerine ilettik ve yine söylüyoruz bunu talep ediyoruz” diye konuştu.

“TOPLU TAŞIMADA SIKINTIMIZ BÜYÜK”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, şehir içi toplu taşımada sıkıntıların büyük olduğunu belirtti. As, “Özellikle şehir içi toplu taşımada sıkıntılarımızın giderilmesini bekliyoruz. Sıkıntılarımızın çoğu engelli olmayan kişilere ücretsiz toplu taşıma kartı nasıl verilmiş olmasına bir anlam veremiyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımız, gaziler ile gerçekten engelli kişilere verilmesine bir şey demiyoruz yasal hakları ama elinde ücretsiz kartı olan fakat bir engeli bulunmamasına rağmen ücretsiz olarak binenlere veremiyoruz. Bu gün devlet bile engelli vatandaşlarımızda bazı sağlık kuruluşları ya da maaş bağlanması konusunda yüze 60-70 gibi bir engelli olmasını arıyor. Ama toplu taşımada kişi yüzde 30 engelli var ücretsiz kart veriliyor. Şehir içi toplu taşıma araçlarımızı çoğu zaman ücretsiz vatandaşları taşıyor. Dolayısıyla belirtiğim gibi aylık verilen ücretsiz taşıma desteğinin yükseltilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!