Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AYGUN; “ÇERKEZKÖY’E TEKİRDAĞ’A GELMEYEN YATIRIMLARA BAKIN”

AYGUN; “ÇERKEZKÖY’E TEKİRDAĞ’A GELMEYEN YATIRIMLARA BAKIN”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak ilçe teşkilatına gelen Aygun, burada açıklamalarda bulundu. Seçimin bir an önce gelmesi gerektiğini belirten Aygun, AK Parti’nin yaptığı eleştirilere de cevap verdi. Aygun; “Onlar Tekirdağ’a, Çerkezköy’e gelmeyen yatırımlara baksın. Tekirdağ en çok vergi veren iller arasında 8’inci sırada fakat yatırım anlamında kişi başına düşen sadece 364 lira” dedi.

Aygun, ilk olarak ilçe teşkilatında partililerle bir araya geldi.
“YÖNETENLERİN HABERİ YOK”
Burada açıklamalarda bulunan Aygun; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin enerjiyle ilgili çalışması var. Yeşil Mutakabatı biz önerdik ama Ankara’da yönetenlerin bundan haberi yok. Genel başkanımız, genel başkan yardımcımız, bizler bunu söyledik defalarca. Anlamadılar, anlamak istemediler. Bakın şimdi enerji açığı ortaya çıktı. Bir fabrikanın üretimi durduktan sonra tekrar üretime geçmesi yine çok zor. Gelinen noktada hesaplar var. Nakliyecilerin yaşadığı sıkıntılar var. Genel başkanımız nakliyecilerle ilgili toplantı yaparak rapor sundu. Sıkıntılar, çözüm önerileri ortaya kondu. Tüm vatandaşlarımızın ne sorunu varsa, program dahilinde nasıl çözeceğimizi ifade ediyoruz. Vatandaşlarımızın, esnafımızın ayağına gittik, sorunları dinliyoruz” dedi.
“MÜCADELE EDİYORUZ”
Ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Aygun; “Ekonominin sıkıntı yaşayacağını, yanlış yönetimleri her defasında dile getirdik fakat anlatamadık. Yastık altındaki, elimizdeki altınlara da el koydular. Devlet diyor, altınları bize getir ben sana düğünde vericem, düğünden sonra tekrar alıcam. Gelinen noktayı aslında ortaya koyuyoruz. İnsanların en büyük problemlerinden biri de elektrik, doğalgaz faturaları ve mutfak masrafları. Biz bir an önce tedbirlerin alınmasını istedik. Bakın şimdi KDV’de oran yüzde 1’e indirdiler. Diyorlar ya ‘AK Parti yapar’ diye. Biz söylüyoruz, AK Parti yapıyor. Biber ve patlıcanda KDV oranını biliyor musunuz? O biberin yetiştiği fidenin KDV’si yüzde 18. Biz de onla ilgili kanun teklifi verdik. Çiftçi bağ kurunda prim gün sayısının 15’e çekilmesi ve yıpranma payının tekrar getirilmesi için kanun teklifi verdik. Tarım bağ kurunda yıpranma payı yılda 90 gün oldu. Yani çalışıyoruz, elimizden geldiğince mücadele ediyoruz” diye konuştu.


“VERGİMİZİ ÖDEDİK, YATIRIM ALAMADIK”
Tekirdağ’ın yeterli yatırım alamadığına dikkat çeken Aygun; “Tekirdağ’da vergi sıralamasında iyi yerdeyiz. İlk 8’deyiz. Tekirdağ nüfusu 8 buçuk milyar lira vergi ödemiş pandemide bu 2021’de 14.3 milyar liraya çıkmış. Tekirdağlı hemşerilerim pandemide de çalışarak vergisini ödemiş. Kişi başına 13 bin 929 lira para göndermişiz merkeze. 2021 yılı kişi başına düşen yatırım miktarı ise 364 lira. Burada uçurum var. Tam tamına 364 lira. Yani biz vergi ödüyoruz fakat yatırım alamıyoruz. Ben söylemiyorum, bunlar resmi rakamlar. Demek ki Tekirdağlı hemşerilerim pandemide bile görevini yapmış, vergisini ödemişler fakat yatırım alamadılar. Biz hazırız. Hem Tekirdağ’a hem de Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarımıza en iyi hizmet için. Artık ayrıştıran değil birleştiren bir yapı ortaya çıkardık. Hep beraber daha da güzel günlerde, demokrasiyi inşa edeceğimiz günlerde siyaset yapacağımız günlere geleceğiz” şeklinde konuştu.
“ÇERKEZKÖY’E GELMEYEN YATIRIMLARA BAKSIN”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş’ın yüzme havuzu ve meydan projeleri ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap veren Aygun; “AK Parti İlçe Başkanı benim muhattabım değil. Bakın az önce bir şey söyledim. Tekirdağ’a yatırım yok. Müteahhitlerin hepsi kanun bekliyor. O Çerkezköy’e gelmeyen diğer yatırımlara baksın. Bakın oradaki müteahhitlerin düşmüş olduğu durum ortada. Kim ister ki böyle olmasını? Sıkıntı yaşanacağını biliyoruz. Ama sıkıntı olmadan güzel şeyler ortaya çıkmaz. Çerkezköy’e su bastığı zaman gördünüz mü hiç ATV’de Ahaber’de? Onun için Tekirdağ’a, Çerkezköy’e gelmeyen yatırımlara bakacağız” ifadelerine yer verdi.
“BU DURUMU EN İYİ BİLEN BENİM”
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül’ün Tekirdağ’a destekte bulunulduğuna dair açıklamalarına değinen Aygun; “Bana hiç kimse anlatmasın. Bu durumu en iyi bilen benim. İller Bankası Müdürü orada. Sayın Şentop Hoca da orada. Dedi ki ‘Kapaklı’yı imzalayın, Çerkezköy’ü bekletin’ Ben ne Kapaklı’yı ne Çerkezköy’ü ayıramam. Ama onlar ayırıyor. Marmaraereğlisi’nde TESKİ’nin NATO Limanı’nın orada arıtma yapılacak, özelleştirme yapılması lazım. 21.yüzyılda hala vidanjörle çekim yapıyorlar. Bu konuda sağolsun Şentop Hoca devreye girdi. Şimdi 12 milyon lira civarında bir özelleştirme rakamı ortaya çıkardılar. Ayıptır, günahtır. Bunu kimse kendisi için istemiyor. Daha aşağı indirin dedik, 6 milyona düştüler fakat daha aşağı inmesi lazım. Değeri neyse o istenmesi lazım. Bakın ben bunları biliyorum. Ne Kapaklı, Ne Çerkezköy birbirinden ayrılamaz. Siyaset ayrımı yapılmadan işin yapılması lazım. Müteahhit bir ihaleye çıkarılmış, şimdi hesaplar birbirini tutmuyor. Biz bunu soruyor muyuz? Şimdi kanun çıkarıldı. Ve o kanuna göre işler yapılacak, edilecek ama biz işler yapıldığında karşımıza kimler çıkacak, bakıcaz görücez. Şimdi sıkıntı çekiyoruz. Esnafımızdan, vatandaşımızdan özür diliyoruz. Ama sıkıntı yaşanmadan hokus pokus yapamıyoruz. Yıllardan beri neden yapılmamış, ona bakmak lazım. Millet bizim yatırım yapmamızdan rahatsız olmuş” dedi.
“SEÇİM YAKIN”
Seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade eden Aygun; “Seçim yakın, biz çalışmaya, mücadeleye devam edeceğiz. Ben her yere gidiyorum, geziyorum. Partili, partisiz ayırt etmiyorum. Sadece belli yerlere gitmiyoruz. Her yere gidiyoruz. Kamu kurumları bize ne anlatabilir ki? Biz vatandaşı geziyoruz, onlar ne pişirebiliyorlar evde biz onu soruyoruz. Ailesi, çocuğunu götüremiyor markete, süt ister diye. Süt kaç para olmuş? Yani sıkıntı büyük” ifadelerini kullandı.
"SİZİ DESTEKLİYORUZ"
Aygun, daha sonra CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve partililerle birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Esnafın, vatandaşların geçim derdinde olduğunu ifade eden Aygun, “Sabır sabır nereye kadar. Burada güzel şeyler yapılıyor. Dün de Kapaklı’nın danışma kurulu toplantısında sizleri model olarak göstermeleri bizleri ayrıca mutlu etti. Çerkezköy’de güzel şeyler yapılıyor ve nüfusu en fazla artan ilçelerden bir tanesi burası. Yatırımlar güzel gidiyor. Sinerji var. Heyecan var ve hizmet aşkı var. Biraz cesaret lazım. İş yaptığınız zaman arkanızdan konuşurlar, eleştirirler. Ama o eleştirilere göğüs gererek ben yapacağım demeli. Çerkezköy’de eskiden kanolar, botlar vardı. Şimdi Allah’a şükür ne kanolar kaldı ne botlar. Yakın zamanda diğer eksiklikler de tamamlanacak. Sadece burası değil tüm Türkiye’de kamu ihalelerinde sıkıntı var. Kimse kestiremiyordu maliyetlerin bu kadar artacağını. Onun için gecikme olabilir. ama önemli olan iyi niyet ve samimiyet. O konuda sizin yanınızdayız. Sizi destekliyoruz. Sabrın sonu selamettir.” dedi. 
“YAPILAN HAKSIZ VE YERSİZ SİYASİ ELEŞTİRİLERE İLLAKİ VERECEK CEVABIMIZ VAR”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Akay, “Çerkezköy 2021 yılı sonu rakamları 197 bin 500 civarına dayandı. Yani yüzde 6,5 büyüme ile Tekirdağ’ın en hızlı büyüyen ilçesi olduk. Rakamlar ortada. Çerkezköy’ün Türkiye ortalamasının çok üstünde, Tekirdağ ortalamasının çok üstünde büyümesi var. Bu büyümeyi planlayarak, hesap ederek yatırımları hedeflemek lazım. Dolayısıyla bizim yapmaya çalıştığımız işlerin temelinde sıkıntılı süreçleri görerek, bunlara göğüs gererek biz bu işlerin altına girdik. Bugün zaman zaman eleştiriler oluyor doğaldır. Eleştiri siyasetin ruhunda var. Ancak şu anda Çerkezköy’de yapılan özellikle alt yapı çalışmaları, 2021 yılında yapılan yağmur suyu çalışmaları yani toprağın altına gömülen çalışmalar var. Alt yapı yatırımları bu anlamda zorlu işler. Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapılan alt yapı yatırımlarını da küçümseyen ifadelerin hepsine verecek cevabımız var. Biz Çerkezköy’ü 195 bine gelen nüfusu, yüzde 6,5 büyümesi ile Çerkezköy zamanında yapılan yani 1990’lı yılların başında yapılan alt yapı çalışmalarından sonra neredeyse bu büyüklükte işler yapılmamıştır. Çerkezköy’ün iki ana damarına böylesi kapsamlı çalışma yapma cesaretiyle yola çıktık. Eleştirilerin farkında olarak çıktık. Dolayısıyla bu nüfusun artık bu alt yapı çalışmalarında, üst yapı çalışmalarında, yerel hedeflerinde, genel hedeflerinde Çerkezköy çok daha hızlı büyüme gerçekleştiriyor. Dolayısıyla herkes hesabını buna göre yapmalı. O yüzden bize ne yaptığımızın farkında olarak yola çıktık. Tabii ki aksamalar, Türkiye’nin geldiği şartlar değişkenlik gösterebiliyor. Biz o değişkenliklere göre yolumuza devam edeceğiz mutlaka. Şu anda yapılan Çerkezköy’ün en kapsamlı çalışmaların bir tanesi. Bugün 2 ana caddede 3 kilometrede 30 kilometre boru değiştirme hedefiyle yola çıktık. İşin neredeyse TESKİ anlamında 15 kilometrelik kısmı bitti. Yani bugün 1,5 kilometre bir mesafede 15 kilometre boru döşüyorsunuz. Bu herhangi bir iş değil. Bu herhangi bir yatırım değil. Dolayısıyla bütün bunlara vatandaşlarımızın işin içeriğini görüp buna göre yorumladığını da farkındayım. O yüzden bu noktadaki haklı eleştirilerin vatandaşlarımızdan gelen haklı eleştirilerin tamamını haklı kabul ediyoruz. Ama yapılan haksız ve yersiz siyasi eleştirilere de illaki verecek cevabımız var. Zamanı, vakti gelecek inşallah bunlarla ilgili konuşma zamanımız gelecek” dedi.  Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam eden ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!