Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BABACAN: “KURALA UYMADI DİYE VATANDAŞI FIRÇALAYANLAR, HİÇBİR KURALA UYMUYORLAR”

BABACAN: “KURALA UYMADI DİYE VATANDAŞI FIRÇALAYANLAR, HİÇBİR KURALA UYMUYORLAR”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; “Koronayla mücadeledeki zihni sinir projelerini anladık: Kurala uymadığını gördüğün vatandaşı fırçala, ceza yaz, işlem yap. Siz bu kuralları koyuyorsunuz da kurallara kendiniz uyuyor musunuz? Mesela ekonomi kural işidir. Kuralına uyuyorlar mı? Uysalardı, fakirleşmezdi memleket” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Tekirdağ’da partisinin 1. Olağan Çerkezköy İlçe Kongresi’nde konuştu.

HALKI SELAMLADI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Veliköy’de partililer tarafından karşılanmasının ardından Veliköy, Kızılpınar ve Çerkezköy’de halkı selamladı. Sonrasında kongreye geçti. Veliköy Belediye Düğün Salonu’nda yapılan kongreye DEVA Partisi Genel Merkezi yöneticilerinin yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, DEVA Partisi Tekirdağ il ve ilçe başkanları CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, EYT Trakya Şube Başkanı Erdal Öztürk ve partililer katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet raporu ve mali rapor okundu. Ardından DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara bir konuşma gerçekleştirdi.

“UCUZ ÜLKE OLMAK İSTEMİYORUZ”

Kara, konuşmasında şunları ifade etti; “Konuşmama ünlü filozof Platon’a atfedilen bir söz ile başlamak istiyorum;  "Politika ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, ehil olmayanlar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar."  Bu söz, daha önce hiç siyasete bulaşmamış, “senin siyasetle ne işin var” sözlerine kulak tıkayarak, DEVA Partisi sayesinde ilk defa politikaya atılmış bizleri anlatan çok anlamlı bir sözdür. Biz, her şeyin daha iyisinin mümkün olduğuna inanıyoruz. Kaldı ki; biz artık mevcut durumda “iyi” bir şey kaldığını göremiyoruz. Bunun için biz, politika ile uğraşmayacak kadar akıllı olmak yerine, politikaya atılarak daha akıllı olmayı seçtik. Çünkü biz artık kandırılmayı, uyutulmayı, gelecek kaygısı duymayı, fakirliğe ve geri kalmışlığa mahkum kalmayı, adaletsizliğe ve eşitsizliğe uğramayı istemiyoruz. Biz; azarlanmayı, twitlerimizi paylaşmadan silmeyi, haksızlığa karşı susmayı istemiyoruz. Biz, başkaları için “ucuz ülke” ve “ucuz işçi” olmak istemiyoruz. Biz artık başka ülkelere gitme planı kurmak istemiyoruz. Biz, bu cennet vatanda, bir ömür boyu huzurlu olmak istiyoruz. İnanın çok zor bir şey istemiyoruz” dedi.

“ÇERKEZKÖY DEVASININ YANINDADIR”

Kara, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi; “Ve biz Çerkezköy, Türkiye’nin en önemli sanayi şehri olan; işçinin, emekçinin, sanayicinin şehri olan Çerkezköy olarak, bu duruma artık dur demek istiyoruz. Memleketini, ata yurdunu bırakarak; iş için, aş için Çerkezköy’ü memleket edinen; gece gündüz çalışarak çocuklarına bir gelecek kurmaya çalışan insanlar, bırakın gelecek kurmayı artık ayın sonunu getiremiyorlar. Esnafımız, mala gelen zam yüzünden artık fiyat söylemeye utanıyor. Sanayicimiz, yılların emeğini heba etmemek, binlerce emekçiyi ekmeğinden etmemek, iflas bayrağı çekmemek için didinip duruyor. Ezcümle Başkanım ve değerli konuklar; Türkiye mozaiği Çerkezköy göz göre göre batıyor. Biz dertliyiz, hem de çok dertliyiz. Bunun için sizleri daha fazla bekletmemek için son olarak şunu söylemek istiyorum. Ümitsiz gözüken, ümitsiz görünmesine rağmen oldukça güçlü olan aşk ve bunun sonucu oluşan içine kapanıklık, kederlilik gibi duygulara “Kara Sevda” denir. Ve artık şunu söyleyebiliriz; bu Kara Sevda bitti artık. “Vardır bir bildiği”, “O yapmışsa doğru yapmıştır” gibi cümleler bitti.  Artık gerçek, karşılığı olan, ayakları yere basan gerçek bir sevda başladı. Bu sevda ise DEVA sevdasıdır. Ve Çerkezköy güçlü bir şekilde DEVA’sının yanındadır” ifadelerini kullandı.

“8 AYDA 10 İLÇEMİZDE TEŞKİLATLANMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kara’nın ardından konuşan DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi; “Sayın genel Başkanım bizler bu görevi alırken sizlere söz verdiğimiz gibi hiç yorulmadan usanmadan ve aralık vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık 8 ayda 10 ilçemizde ve 120’ye aşkın mahallemizde teşkilatlanmalarımızı gerçekleştirdik. Tüm bu teşkilat çalışmalarımıza tüzüğümüzün ilkelerinden hiçbir şekilde taviz vermedik. Bu süreç içinde birbirinden değerli arkadaşlarla tanıştık ve onları DEVA Partisi çatısı altında buluşmasına aracı olduk. Tüm yaptığımız görevlendirmelerimizde bugünlerde ülke gündeminde de çok karşılaştığımız akraba, eş dost ilişkisi değil de liyakat esasını benimseyerek ilerledik. Sayın Genel başkanım buradan size bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Çerkezköy ilçemizde siyaset öncesinde hiç tanışmadığımız ve DEVA gönüllüsü olarak partimize katılan bir arkadaşımızı bize atama yetkisi verdiniz. Aynı şekilde bugün ilçe binalarını açacağımız Kapaklı ve Saray ilçemizin başkanları ve çok değerli diğer ilçe başkanlarımız ile DEVA Partisi çatısı altında buluşarak ülkemiz ve memleketimiz için kader birliği yapmamıza önayak oldunuz. Adaletsiz hukuk sisteminin demokrasinin ve insan haklarının yok sayıldığı ekonominin nabzının atmadığı, çiftçinin topraklarına göz dikenlerin doymadığı, işçinin maaşını cebine koymadan bitirdiği, öğrencilerin gelecek kaygılarının arttığı karanlık bir dönemden geçiyoruz. Tekirdağ öğrencinin, emeklinin, çiftçinin, işçinin, memurun, kısaca tüm Türkiye’nin birimlerinin içinde bulunduran mavi gözlü şehrin buğday sarısı saçları artık karaya çalıyor. Çiftçi tarlalarını traktörlerini kısaca hayatını ipoteklemiş durumda. Çiftçi sessiz sedasız can çekişiyor. Doğduğu değil doyduğu yeri yurt edinen Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden Çerkezköy’e, Çorlu’ya, Ergene’ye çalışmaya gelen işçi kardeşlerimin her geçen gün fakirleşiyor ve emeği değersizleşiyor” ifadelerine yer verdi.

“DEVA PARTİSİ SEÇİME GİRMEYE HAK KAZANDI”

Babacan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’nin artık kaybedecek bir dakikası bile yok. DEVA Partisi'nin tek umut olduğunu bilerek çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında damla damla ama hızla büyüyen partimiz, milletimizin gücüyle ve desteğiyle seçimlere girmeye hak kazandı. Yol arkadaşlarıma, gönüllülerimize sadece partimizin Genel Başkanı olarak değil, bu ülkenin bir vatandaşı olarak da teşekkür ediyorum.”

“KURALA UYMADI DİYE VATANDAŞI FIRÇALIYORLAR, KENDİLERİ HİÇBİR KURALA UYMUYORLAR”

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Babacan; “Koronayla mücadeledeki zihni sinir projelerini anladık: Kurala uymadığını gördüğün vatandaşı fırçala, ceza yaz, işlem yap. Siz bu kuralları koyuyorsunuz da kurallara kendiniz uyuyor musunuz? Mesela ekonomi kural işidir. Kuralına uyuyorlar mı? Uysalardı, fakirleşmezdi memleket. Uysalardı, Merkez Bankası’nın yedek akçeleri kara gün için saklarlardı. Hukuk kural işidir. Kuralına uyuyorlar mı? Uysalardı, Anayasa’yı çiğnemezlerdi. Salgın yönetimi kural işidir. Uysalardı, ilgili bakan çıkıp “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok” diyebilir miydi? Verecek cevabı yok. Ama vatandaş oturduğu yerde beş dakika kurala uymadı diye azar işitiyor.”

“MASKE, MESAFE, TEMİZLİK KURALINI YANLIŞ ANLADILAR”

“Önce halk sağlığı diyeceklerine, vatandaşlarımıza salgın bahanesiyle ceza düzenliyorlar. Elbette maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulacak. Bundan kendileri ne anlıyor? Yüzlerinden akan sorumsuzluğu ‘maskeyle’ kapatıyorlar. Milletin geçim derdiyle ve hakikatle aralarına ‘mesafe’ koyuyorlar. Olumsuz bir şey varsa, ihaleyi vatandaşa yıkarak kendilerini ‘temize’ çıkarıyorlar.”

“SANDIK GÜNÜ MİLLETİMİZ BU HÜKÛMETE KIRMIZI KARTI GÖSTERECEK”

Babacan, Mayısta tamamlanacağı söylenen aşıların yine ertelendiğini ifade ederek; “Tedbirler zamanında alınmadığı için durum kötüye gidiyor. Test sayısı azalıyor ama buna rağmen bilinen vaka sayısı artıyor.  Verilen sözler yerine getirilmiyor. Mayıs’ta tamamlanacağı söylenen aşılama sonbahara sarkıyor. Neden ertelendiğinin açıklamasına zahmet bile edilmiyor. Harita kızarıyor ama hükûmetin yüzünde hiçbir kızarma yok. Milletimiz, yüzü kızarmayanlara sandık günü geldiğinde kırmızı kartı gösterecektir. Bu kuralsızlığın, keyfiliğin hesabını sandık günü soracaktır.”

“VATANDAŞA YAPTIKLARI YARDIMIN 50-100 KATI YÜK BİNDİRDİLER”

Pandemi döneminde vatandaşın sırtına daha fazla yük bindiğini söyleyen Babacan, “Pandemi döneminde esnafa ancak 5 Milyar, fakir ailelere 6 Milyar, tüm çiftçilerimize yılda ancak 23 Milyar TL destek sağlandı. Bu hükûmet bir kişinin hatasıyla, tek bir imzayla bu rakamların neredeyse 50, 100 katı maliyet getirdi. Vatandaşın, sanayicinin, esnafın, çiftçinin sırtına yük üstüne yük eklendi.”

“MERKEZ BANKASI BAŞKANI’NI GÖREVDEN ALMANIN MALİYETİ 531 MİLYAR TL”

Merkez Bankası Başkanının görevden alınması konusuna da değinen Babacan; “Sayın Erdoğan dört ay önce dört yıllığına atadığı Merkez Bankası Başkanını görevden alınca güven iyice dibe vurdu. Toplamda kamu ve özel sektörün dış borç tutarı ile iç ve dış borçlanma faiz maliyetindeki artış 531 Milyar TL. İşte tek bir imzanın maliyeti 531 Milyar TL. Bu hesapların içinde özel sektörümüzün ve vatandaşlarımızın yurtiçi kredileri üzerindeki faiz yükü de yok. Yazık, günah.” İfadelerini kullandı.

YÖNETİM LİSTESİ

Konuşmaların ardından yapılan kongrede Yunus Kara, başkanlığa seçildi. Kara’nın yönetiminde şu isimler yer aldı; Sebah Kaya, Kayahan Kırmızıtaş, Davut Daşkıran, Sercan Demir, Enes Kemal Kaya, Cengiz Bulut, Yasin Pamukçu, Fırat Yakut, Ayşe Kurt, Sinem Öz, Aygül Oğul, Cemile Eviz, Selda Rüya Karaca ve Tuncay Aytaç

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!