Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

BAHTİYAR KARAKAŞ GELİBOLU MARATONUNDA ŞAMPİYON OLDU

BAHTİYAR KARAKAŞ GELİBOLU MARATONUNDA ŞAMPİYON OLDU
Çerkezköy ve bölgenin sevilen maratoncularından emekli PTT memuru Bahtiyar Karakaş(74) geçtiğimiz hafta katıldığı Gelibolu Maratonunda 21 kilometrelik kendi yaş gurubunda 65 yarışmacı arasında birinci gelerek şampiyon oldu.
MUSTAFA ÇETİN

“MARATON ÖNCESİ ÜÇ GÜN ANTREMAN YAPABİLDİM”

Bahtiyar Karakaş, sol ayağının sakatlanması dolayısıyla Gelibolu Maratonu öncesi ancak üç gün sakat sakat bir antrenman yaptığını ve birkaç günlük tedavi sonrasında maratona katıldığını belirterek, “Gelibolu Maratonuna her yıl katılmaya özen gösteriyorum. Geçirdiğim bir sakatlık sonucu sol ayağımdaki meydana gelen ağrı nedeniyle maratona katılıp katılmama konusunda tereddüt ettim. Ancak ne olursa olsun her yıl katıldığım bu maratona mutlaka katılacağımı kafama koydum ve sakat ayağımla üç gün bir antrenman yapabildim. Maraton gününe kadar ayağımın en azından koşabilir şekilde iyileşmesi için bir haftalık sıkı bir tedavi uyguladım. Allaha çok şükür kendi yaş grubumda 21 kilometrelik parkurda 65 yarışmacı arasında birinci gelmeyi başardım. Yarışın son kilometrelerine doğru ayağımda ağrılar gelmeye başlamasına rağmen birinciliği elde etmem beni son derece çok mutlu etti ”dedi.

“ATLETİZİM BENİM YAŞAM ZARZIM”

Karakaş şöyle devam etti, “Memuriyete başlamadan önce daha gençlik yıllarımda atletizme karşı olan sempatim ve sevgimi memuriyet yaşamımda da devam etti.  PTT’de çalıştığım yıllarda da ülke bazında ve yurt dışında yapılan Postacı yarışmalarına devamlı katıldım ve o yıllarda da birçok birincilik elde ederek şampiyonluklar kazandım. Atletizm benim çocukluktan beri bir yaşam tarzım oldu ve yaşım yetmiş dört olmasına rağmen bu spordan kopamıyorum. Spor ayni zamanda sağlıklı yaşamında bir parçası. Hayatımda bu güne kadar hiç sigara ve alkol kullanmadım ve kullanmıyorum. Katıldığım yarışmalarda kendimi illa birinci geleceğim diye şartlandırmıyorum. Yarışa katılanların yarış esnasındaki durumlarına göre kendimi ayarlıyor ve ona göre tempomu hızlandırıyorum. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum Gelibolu Maratonu benim için çok özel bir maraton. Nedeni ise burası şehitler diyarı olması dolayısıyla çok kutsal bir yer olmasıdır. Gençlere tavsiyem spora yönelsinler sporun her dalı insan sağlığı için yararlı. Ancak spor yaparken gerekli kurallara uyulması lazım. Genç kalmak ya da sağlıklı yaşamak isteyen spor yapsın. Günde birkaç kilometre yürümek bile spordur ve sağlık için faydalıdır ”diye konuştu

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!