Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm yurtta gerçekleştirilen Koronavirüs denetimlerine katıldı. Bakan Soylu burada yaptığı açıklamasında Avrupa’da ikinci dalganın geldiğini ifade ederek, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. “Tüm tedbirleri almak temel sorumluluğumuzdur” diyen Bakan Soylu, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı? Sorusunu da cevapladı.

“BİR DAHA O GÜNLERE DÖNMEK İSTEMİYORUZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında; “Ne kadar zor dönemden geçtiğimizi, yaşlılarımızın evinden çıkamadığını, esnafımızın dükkanlarını açamadığını hep beraber yaşadık. Bir daha o günlere dönmek istemiyoruz. Yapacağımız iş basit maske takacağız, sosyal mesafeye uyacağız, temizliğimize dikkat edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“DÜĞÜN VE NİŞAN DENETİMİ YAPILACAK”

Hafta sonu da düğün ve nişan denetimi olacağını ifade eden Soylu: “Vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Taziye geleneğimiz geçmişten beri var. Bu tür durumlarda çok dikkat edelim. Herkes elinden geleni yaparsa bu meselenin üstünden geliriz. Bu gün akşama kadar denetimler devam edecek. Hafta sonu da bu bahsettiğimiz ekiplerinin büyük bölümü düğün ve nişanlarda denetime devam edecek” dedi.

“BİZ TERÖR OPERASYONU YAPMIYORUZ”

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Soylu: “Bana şu eleştirilerde bulunuyorlar. ‘Bu tür denetimler önceden haber verilir mi?’ kusura bakmayın biz terör operasyonu yapmıyoruz. Vatandaşlarımızı uyararak kurallarına uymasını istiyoruz. Tatildeki vatandaşlarımıza da uyarımız var. Tatilinizi geçiriyorsunuz, eyvallah. Ama tatilden sonra eve dönüyorsunuz. Sadece tatili düşünmeyelim. Tatil sonrasında da döneceğimiz şehirlerde dikkat edelim. Maske, mesafe, temizlik kuralına dikkat edelim” diye konuştu.

“SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?”

Sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Sorusuna da cevap veren Bakan Soylu; “Salgın başladığından itibaren bir takım sosyal medyadan iddialar söz konusu. Bunların yalan olduğu ortaya çıktı. Vakaların sayıları her gün sağlık bakanlığımız açıklama yapıyor. Sokağa çıkma yasağı söz konusu değil. Gündemimizde de değil. Bizim bulunduğumuz çerçevede böyle bir durum söz konusu değil. Salgınla ilgili anlayan kim varsa biz onun söylediği tedbirleri uygulamakla mükellefiz. Bizim görevimiz toplumun sosyal durumunu tespit edip ona göre tedbir alacağız. Toplumu telaşa kaptırmak isteyen, yanlış bilgi aktarmaya çalışanlar ve endişe oluşturmaya karışanlarla ilgili bizim bununla ilgili tecrübelerimiz var. Yakasından tutup almaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!