Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

BAŞKAN AKAY, “İSTANBUL’UN ARTIK SANAYİSİNİ DÜŞÜNEMİYORUZ”

BAŞKAN AKAY, “İSTANBUL’UN ARTIK SANAYİSİNİ DÜŞÜNEMİYORUZ”
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin Çerkezköy sınırlarında yer alması ile ilgili konu hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy OSB’nin bölgenin en iyilerinden biri olduğunu ifade ederek, “Şimdi biz burada kaliteli bir sanayi olsun diye diretirken buraya gelip İstanbul’un artık, merdiven altı sanayisini düşünemiyoruz.” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe sınırlarında yer alması düşünülen İkitell OSB hakınnda açıklamalarda bulundu. Akay, “2013 yılında binlik planlarda sanayi alanı. Şimdiki planlarda sanayi alanı. Aynı zaman ÇOSB’n in kıyısı. Şimdi TOKİ, ikitelli bilmem ne derneği olan bir sanayi derneği ile geliyor. Birinci tereddüttü mü söyleyeyim, 2014 yılında 18 uygulamasını teknik gerekçelerden dolayı planı iptal ettik. Tam yeni plan için işe koyulduk. Demiryolu geçmesi için hazırlıklar yaptık, 2018 yılında TOKİ burayı kamulaştırma kararı almış, aldığı yer sanayi alanı yapılacak dümdüz alan. Bu planın bir bütünlüğü var. Dere ile demiryolu arasında da plan yapamayacağına göre bir alan var. BU alanlarda vatandaş arazisi hep.  Sadece üst alanı haritada çiziyorlar, aşağı kısmında kalan alanın tamamının kamulaştırmasını Çerkezköy Belediyesi’nin üzerine yıkıyorlar. 100 dönüm alanı belediyenin üzerine bırakıyorlar neden, birileri İkitelli Sanayi Dernek üyelerine verilecek diye. Eylül ayı itibari ile mahkemede kamulaştırma davaları başladı ve devam ediyor. Aynı alanda demiryolunun 600 liradan kamulaştırdığı alan varken vatandaşın alanını 125 liradan kamulaştırma kararı almaya çalışıyorlar. Alanı kamulaştırıp, derneğe bırakmanın derdindeler. Oradaki tapu sahipleri gidip başka bir dernek kurmuşlar. Birileri buraya sanayi kuracaksa gelsinler en kaliteli sanayiyi beraber kuralım. 600-700 liralık alanları en düşük fiyattan kamulaştırıp başkasına en yüksek fiyattan vermenin ne anlamı var?” dedi

"VATANDAŞLARIMIZA KATKI SAĞLAYALIM"

Akay açıklamasının devamında, “İkinci konu ve tereddüt, 100 bin metrekare alan var ortada. Belediyeye 100 milyon TL yük bırakacaklar. Üçüncüsü ise hatta benim için en önemli kısmı, Çerkezköy OSB bana göre bölgenin en iyi sanayi kurumlarından bir tanesi. En kalitesi. Son 15 yılda iyi bir değişim gösterdi. İlaç, tekstil, beyaz eşya gibi bir sürü kaliteli firma burada. Şimdi biz burada kaliteli bir sanayi olsun diye diretirken buraya gelip İstanbul’un artık, merdiven altı sanayisini düşünemiyoruz. Çerkezköy gelişsin istiyoruz ama önümüze bunlar çıkıyor. Buradaki vatandaşlar daha iyi ortamlarda çalışsın derken artık bir sanayiyi Çerkezköy’e konumlandıracağız. OSB alanını genişletelim, yüzde 92 doluluk oranı ÇOSB’yi arttıralım. Açalım bu alanı daha kaliteli bir sanayi ile vatandaşlarımıza katkı sağlayalım. Çerkezköy böyle genişlerse, vatandaşın malını elinden ucuz yollu almayacak olacaksın, birileri kağıt üzerinde bakıyor Çerkezköy güzel yer hemen planlar başlıyor. Çerkezköy’ün küçük sanayiye ihtiyacı yok. Hepimizin çoluğu çocuğu kaliteli işletmelerde çalışsınlar. Bunu bugünden yön vermezsek birileri buraya merdiven altı sanayiyi getirecek. Şimdi neden kaliteli sanayi diyoruz, kaliteli sanayi kaliteli yöneticilerinde burada yaşayacağı daha da sosyalleşeceği bir Çerkezköy olacak. İleriye bakmamız lazım, başka bir pencereden bakmamız lazım.” ifadelerine yer verdi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay
    15-01-2020 11:34

    Doğru söylüyorsun başkanım

  • yorum avatar
    Turgay
    15-01-2020 11:34

    Doğru söylüyorsun başkanım

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!