Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BİR DEVİR SONA ERDİ, ERKAN ZÜMBÜL, BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

BİR DEVİR SONA ERDİ, ERKAN ZÜMBÜL, BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurula Erkan Zümbül ve mevcut Başkan Ali Bozdağ yarıştı. Geniş katılımın olduğu seçimler Erkan Zümbül kazanarak, yeni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı oldu.

Kapalı Spor Salonunda yapılan kongrede katılım yoğun olurken, kongreye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve oda üyeleri katıldı. Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan kongrede divan başkanlığına Tekirdağ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Kahraman, divan başkanvekilliğine Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, katip üyeliğine Mustafa Duyar, Salih Azbay,  Abdulmenav Dağ seçildi.

“ESNAF KAZANSIN, BÖLGE KAZANSIN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden kongrede faaliyet, denetim raporları, bilanço, gelir ve gider hesapları okundu ve oylamaya sunularak kabul edildi. Ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bugün Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yenilenme, tazelenme günü olması sebebiyle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Son 2 yılda tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde de, ilçelerimizde de zor bir dönemi birlikte geçirdik. Yerel anlamda bizler de zorlandık. Ama en çok siz değerli esnaflarımız bu dönemden etkilendiler. Bizler bütçelerimiz el verdiği müddetçe esnaf kardeşlerimize yardımcı olmaya gayret ettik. Onların temizliğinden, hijyeninden maskelerine varıncaya kadar destek vermeye gayret ettik. Son 6 aydır kaymakamımızla beraber bir çalışmayı yürütüyoruz Kapaklı’da. Veliköye açılacak olan yönetimle de bunu oturduk tartıştık ve faaliyete geçirmek istiyoruz. Bizler belediyede ihtiyaç sahibi olan ailelere bu çok uluslu bildiğimiz uluslararası çalışan bir tane hipermarketlerin raflarını satın alıp o ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Bunun yerine bölgesel esnafa destek verecek bir yapılanmayı bir kart sistemini sosyal destek hizmetleri adı altında hayata geçirmek için bir çalışma ortamı içindeyiz. Bunu kaymakamımızı da dahil ettik. Yerel esnafımızdan alışverişi sağlayacak bir organizasyon yapıyoruz. Yeni kurulacak yönetim kurulu da bu işi görüşüp konuşup daha ileriye taşıyıp daha kalıcı kullanımını sağlamak amacıyla elimizden gelen bir çalışmayı yürütüyoruz. Her iki başkanımı da tanıyorum. Esnaf kazansın bölgemiz kazansın diyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

“MUTLULUK DUYUYORUM”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Bugün Çerkezköy adına, bölgemiz adına, Kapaklı adına Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yenilenme günü. Bugünün Çerkezköy esnafına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Zor dönemde olan, zor dönem geçiren 2020 yılına pandemi ile başlayan onun evvelinde 2018 yılında ekonomik dar boğazla başlayan ve pandemi ile devam eden geçtiğimiz aylarda yine ekonomik dar boğazla mücadele eden esnafımız birlikteliğini bu salonda görüyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Umut ediyorum bu güzel birliktelik Türkiye’nin daha da güzel günler göreceğini, esnafımızın daha da güç kazandığı, daha fazla kazanacağı günleri beraberinde getirir. Umut ediyorum bugün bu güzel yarış Çerkezköy ve Kapaklı esnafının kazanmasıyla sonuçlanır. Her iki adaya da başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçe okundu ve kabul edildi. Aylık ücretlerin, huzur haklarının yolluk ve konaklama ücretlerinin tespit edilmesinin ardından 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi. Bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına karar verilirken, bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi.

DESTEK İSTEDİ

Daha sonra listelerin divan başkanlığına teslim edilmesinin ardından Divan Başkanlığı tarafından adaylara konuşma hakkı tanındı. İlk olarak beyaz liste ile seçimlere girecek olan Erkan Zümbül konuşma gerçekleştirdi. Zümbül, “2018’den bu yana kapılarını aşındırdığımız esnafımızın artık değişim şart dediğini gördüm. yeni bir yönetim işaretini istediğinden dolayı bu yola çıktık. Maalesef 2019 yılında çıkan kovid-19 pandemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok canlar yaktı. Ve bu süreçte biz esnaflar büyük sıkıntılar yaşadık. İş yerlerimizi kapamak zorunda kaldık. Ölen esnaf arkadaşlarımız ve hastalığa yakalananlar oldu. Birçok yakınımızı kaybettik. Ölenlere rahmet hastalara acil şifalar diliyorum. Pandemide devletimizden, belediyelerimizden destek alan esnafımız oldu. Ama maalesef mevcut oda yönetimimiz bu konuda sınıfta kaldı. Mevcut yönetim hiçbir esnafın kapısını açmadı. Bu durum esnafımızın kafasında esnaf odası neden var diye sorguladı. 4 bini aşkın üyesi olan bir odada hizmet etmenin farkındalığını göstermek için gönüllü esnaf arkadaşlarımla birlikte görev almak için sizlerin huzurunda esnafın kaderini değiştirmek için destek ve yetki istiyorum. bizlere bu görevi layık gördüğünüz takdirde birçok projemizle siz değerli esnaflarımıza yeni bir ruhla hizmet etmeye talibiz. Yenilikçi olacağız. Çırak yetiştirme kurslarını güçlendireceğiz. Ben değil biz olacağız. Birlik olacağız. Sanayi kenti Çerkezköy’ümüze yeni sanayi sitemizin kazandırılmasında emeği geçecek başkanlarımızın sonuna kadar destekçisi olacağımıza tem esnaflarımızın huzurunda söz veriyorum. Esnaf gönlüyle, gözüyle, merhametiyle, sanatkarlığıyla yetiştirdiği insanlarla her zaman örnek olmuştur. Bu duygularla beyaz bir gelecek için beyaz listeye destek olmanızı istiyorum.” Dedi

“ONLAR ELEŞTİRECEK, İKTİDAR İCRAAT YAPACAK”

Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası mevcut başkanı Ali Bozdağ; “Tabiki burada eleştiri olacak, muhalefet olacak. Ama benim için şu var, muhalefet muhalefetini yapacak, iktidar icraat yapacak. Değerli arkadaşlar şimdi değerli kardeşim bizimle ilgili ‘Yetersiz’ eleştirisinde bulundu. Pandemi döneminde kendisi bana ve yönetimime teşekkür etti. Ne için teşekkür etmişti? Büyükşehir’le görüştüğüm için, Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Başkanlarıyla görüştüğüm ve destek istediğim için. Bugün bizi eleştiriyor, normaldir, görevini yapıyor” ifadelerine yer verdi.

“ESNAF NE DİYOR SİZE?”

Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Erkan Zümbül’ü esnaf için çalışma yapmamakla eleştiren Bozdağ; “Yanlış hatırlamıyorsam, bu kardeşimiz Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi, takriben 3 buçuk yıldır belediye meclis üyesi olarak ne yaptıklarına bakalım. Ben bir araştırma yaptım. Vallahi kendini bile takdim etmemiş mecliste, sadece parmak kaldırmış. Şimdi 3 buçuk yıllık sürede kendini takdim etmeyen arkadaş sizlere nasıl hizmet edecek? Şimdi Allah şahidimdir. Bir tane esnaf arkadaşım bana dedi ki; biliyorsunuz bu arkadaşlar ittifak yaptılar, neden ittifak yaptılar, bana yetemeyeceklerini bildikleri için. Ama ittifak yaparken kendilerini destekleyen esnafı ne yaptınız? Esnaf ne diyor size?” dedi.

“ALMANYA’NIN HARİTADA YERİNİ BULAMAZLAR”

Konuşmalarına şu sözlerle son veren Bozdağ; “Değerli arkadaşlar, siyaset, sosyal faaliyetler yoldaşlık ister. Yolculuk ederken yolda arkadaşınla tartışırsan inersin başka bir arabayla yoluna devam edersin. Ama yoldaşken yapamazsın. Şimdi bu ittifak yapan arkadaşlara soruyorum; ittifak yaparken size oy veren esnafın rızasını aldınız mı? İttifak yapan arkadaşlara soruyorum. Esnaf odasına gelmek değil, kaç tane arkadaşınızın pandemi döneminde elinden tutup hastaneye gittiniz? Kaç tane esnaf arkadaşımızın zabıtada, vergi dairesinde sorunlarını çözdünüz? Şimdi ben size bir şey söyleyim; Ali Bozdağ ne yapmış. Bakın Trakya’da bir ilk. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği projesi kapsamında 36 tane öğrenciyi Almanya’ya götürmüş. Siz haritada Almanya’nın yerini bulamazsınız. Şimdi heyecana gerek yok. Ben diyorum ki, Çerkezköy kazansın. Çerkezköy’e kim daha fazla faydalı olacaksa sandıktan o çıksın” dedi.

ERKAN ZÜMBÜL KAZANDI

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan seçimde Erken Zümbül 880, Ali Bozdağ 543 oy aldı. Erkan Zümbül bu sonuçlarla Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı oldu. Zümbül’ün listesinde ise şu isimler yer aldı; Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Necati Aksu, Osman Arat, Ufuk Soydan, Ersin Aktaş, Safiye Savaş, Hakan Furan, Kaan Kafalı, Adnan Buzkuş, Sadullah Biryol, Abdulkadir Yeşilçam. Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Mesut Var, Ayşe Aktaş, Cüneyt Çay, Samet Kahraman, Şaban Aktürk, Selim Topkaya, Ahmet Kadak, Hasan Sakarya, Nilgün Azcan, Ferhat Kocaoğlu. Denetim Kurulu Asil listesi ise zan Gürel, Selçuk Alpkuş ve Seda İl yer alırken, yedek üyeler ise Özgür Dede, Sedat Karaduman ve Ersan Gül’den oluştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!