Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“BİRİLERİ BAŞKA SOFRALAR KURARKEN BİZ İFTAR SOFRASI KURDUK”

“BİRİLERİ BAŞKA SOFRALAR KURARKEN BİZ İFTAR SOFRASI KURDUK”
Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay; “220 gram ekmeği enflasyona rağmen 4 buçuk liradan satmaya devam ediyoruz. İftar sofralarını kurarak yeniden yanyana geleceğiz. Çerkezköy’de 10 yıl evvel başladık biz bu sofraları kurmaya. Birileri başka sofralar kurardı, biz 5 yıldır Çerkezköy’de sokak iftarları dışında iftar sofrası kurmuyoruz” dedi.

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’ın Öztrak Caddesi Köşem Mevkii’nde seçim ofisinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Akay, projelerini de toplanan kalabalığa aktardı.

“ÇERKEZKÖY GELİŞİN DÖNÜŞÜM YAŞADI”

Açılışta konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez; “Bundan 10 yıl önce 2014 yılında Belediye Başkan Adayımız Vahap Akay, yol arkadaşlarımız ve gönüldaşlarımız ile ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bizlere inanan, destek olan tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Bu 10 yıllık süreçte Çerkezköy, büyüdü, çoğaldı, çoğalmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak hizmetler de büyüdü. Çerkezköy bir gelişim, dönüşüm yaşadı. Alt yapısından üst yapısına, sosyal alanlardan eğitime, çocuklardan kadınlara yönelik isteklerden, vatandaşların iyi gününde de kötü gününde de yanında olan bir yönetim sergiledik. Bu yönetimin adı sosyal belediyecilikti. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Her platformda söylediğim gibi deneyimli, çalışkan, dürüst ve cesaretle elini taşın altına koyan bir belediye başkan adayımız var. Bu dönemde de yanında olup gücüne güç katacağız. Geçen Pazar günü yeni projelerini paylaştı. Hepimizin inancı tam. Kapı kapı gezip hem 10 yılda neler yapıldı hem de 5 yılda neler yapılacak hepsini anlatacağız. İki dönemde de bizlere inanan, destek olan tüm yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum ve 5 yıllık süreç için yeniden desteklerinizi bekliyoruz. Yeniden başaracağız ve gerçekten biz kazanacağız hepinizin destekleriyle. Buraya gelen tüm yol arkadaşlarımıza, gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız” diye konuştu.

“10 YILDIR HİZMET MÜCADELESİ İÇERİSİNDEYİZ”

Ardından kürsüye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay; “Kıymetli hemşerilerim 10 yıl evvel bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası diyerek yola çıktık. Omuz omuza vererek bir hizmet mücadelesi başlattık. Başlattığımız o heyecana ortak olan hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Bizi yalnız bırakmayan çok kıymetli hemşerilerimiz 10 yıllık mücadelemiz 2014 yılının 8 Nisan’ında başladı. Belediyeden içeri girerken yakamızdaki parti rozetini çıkaracağız demiştim. Hangi siyasi partiye gönül verirse versin bu topraklarda yaşayan herkes benim hemşerim diyerek 10 yıllık bir hizmet mücadelesi içerisindeyiz. Diğer siyasi partilere gönül veren herkesle beraber tabiki CHP’li hemşerilerimle beraber bir hizmet mücadelesi verdik. 2014 yılında zapt edilmiş parkları Çerkezköy’e yeniden kazandırdık. 10 yılda Çerkezköy’ün 12 mahallesinde 150’nin üzerinde yeni park alanını hemşerilerimizin çocuklarımızın kullanımına açtık. Zifiri karanlık bataklıklardan bir Kent Park meydana geldi. Kavakdere’nin ortasında bir yaşam alanı, yeni düğün salonları ortaya çıktı. 7 Mart’ta tüm kadınlarımızı yeni düğün salonumuza bekliyoruz. Mahallelerimizde kadınlarımızla buluştuk. Yeni nikah salonlarımızda buluştuk. Çocuklarımızın, gençlerişmizin buluşma noktası haline geldi. Mahallemize çok yakışan Andon Arekelyan Kent Kütüphanesi’nde buluşturduk. Çerkezköy’de eğitimde fırsat eşitliği yaratarak genç kardeşlerimize kurslar açtık. Kadınlarımızın iş hayatına girmesine öncülük ettik. 29 Ekim Spor Kompleksi’ne, Kızılpınar’daki futbol sahasına birçok alanlarda spor alanları açtık. Basketbol takımlarımız, spor takımlarımız Türkiye Milli Takımı’na sporcular göndermeye başladık. Tepe Kavşağı’nı yapmadılar, yaptık vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Geçtiğimiz yıl terk edilen bir kent ormanı vardı. Bir düzenleme yaparak 170 dönümlük kent ormanımızda kadınlarımızla, gençlerimizle, vatandaşlarımızla buluştuk. Yeter mi yetmez. Unutanlara, terk edenlere inat. Şimdi 580 dönümlük yeni Kent Ormanı yapımına devam ediyoruz. 170 dönüme ek 580 dönümlük alanda içinde gölet olan bir yaşam alanını Çerkezköylülerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

“ÇOK UĞRAŞTIK, ÇOK DİDİNDİK”

Çerkezköy’e hizmet için çok çalıştıklarını ifade eden Akay, kendilerine engel olunduğunu belirterek; “Çok hikayemiz var. Ancak bir şarkı yaptı arkadaşlarım. Şarkıda diyor ki ‘Zorlu yollardan geçtik’ Biz, Çerkezköy’e zorlu ve kapsamlı bir işe girişme gayretinde bulunduk. Şimdi o zorlu yolların tam ortasında duruyorum. Tarih Haziran 2021. Geçtiğimiz dönem Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde önemli kapsamlı bir altyapı mücadelesine gireceğiz demiştik. Toz, toprak, çamur vaad etmiştik. Hemşerilerimizden, esnaflarımızdan güç alarak Atatürk Caddesi’nden başlayarak bu alanda Altyol Kavşağı’na bir altyapı mücadelesi başlattık. 3 kilometrelik yola 30 kilometrelik altyapı borusu döşendi. Ne zorlu yollardı. Bu işe girme, bu kadar kendini yorma diyen yol arkadaşlarıma, iyi niyetli hemşerilerime şunu söyledim ‘Ben milletimin ferasetine inanıyorum. Girdiğimiz yer altından alnımız ak, başımız dik çıkacağız’ dedim. Şimdi o meydanlardayım. Biz o zahmetli zamanlarda ellerinde fotoğraf makinelerini alıp da millete o çamurlu zor günlerde bizleri millete şikayet etmeye çalışanlar, gelin buyrun Köşem Meydanı burada, Cumhuriyet Meydanı orada Hodri Meydan. Milletin ferasetine inanarak çıktığımız bu yolda ilk günkü heyecanla yol yürümek için buradayız. Gelen katılan tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun. Çok uğraştık, çok didindik. Derdimiz tasamız Çerkezköy’e hizmetti. Bu kadar uğraşın sonunda çok işler yaptık. Yeni kanalizasyon, yeni yağmur suyu hatları, bçrok altyapı kurumuyla aynı anda işe giriştik. Sizleri de uğraştırdık hakkınızı helal edin. Ama bu günler için uğraştık. İşe başladığımızda betonun metreküpü 250 TL idi. Altı ay sonra 700 oldu, bin oldu, 2000 oldu. İşin başıyla sonu arasında 10 kat fark oldu. Bu zorlu şartlara rağmen girdiğimiz altyapıdan başımız dik çıktık, meydanlarda buluşuyoruz” şeklinde konuştu.

“YETER Mİ? YETMEZ”

Yeni dönemde Çerkezköy’ün birçok sorununu çözeceklerini ifade eden Akay, yeni projelerini de şu sözlerle açıkladı; “Ancak bu kadar işi yaptık, çalıştık, didindik, uğraştık. Tüm yorgunluğumuz nerede bitti biliyor musunuz? Şu havuzun içerisinde sırılsıklam oynayan çocukları gördüğümüzde tüm yorgunluğumuz bitti. O çocukların gülen yüzü sayesinde yeniden meydanlarda sizlerle buluşuyoruz. Biz o zahmetli işleri yaparken, dedik ki ‘Cumhuriyet Meydanı’nı vatandaşlarımıza açacağız, şehrin en önemli merkezi yapacağız’ dedik ki ‘Osmanlı Camii’ni meydanla buluşturacağız, ışıl ışıl yapacağız’ Tabi ki diyanetle yaptığımız anlaşma ile girdiğimiz o mücadelede birileri yollara döküldü. Bize camiyi yıkıyor muamelesi yaptılar. Oradaki cami çalışanlarını cemaatin önüne atacağız cümlesini kurma, devamını getirmeyeceğim. Maalesef bu cümleler kuruldu. O gün orada demiştim ki ‘Bu kelimeleri sarf edenler bir gün gelecek utanacak demiştim. Yeter mi yetmez. O caminin önünden geçtikleri her gün utanmaları lazım. Çok kıymetli bir dönem geçirdik. 5 yılın 2 yılı pandemiyle bitti. 5 yılı 3 yıla sığdırmaya çalıştık. İşleri güçleri yapamadık ama birileri maske dağıtamazken mahalle evlerimizde kadınlarımızın yaptığı maskeleri milletimizle buluştuk. Şimdi bu 5 yılda neler olacak? Atatürk Caddesi Öztrak Caddesi park sorunu yaşıyor. Bu caddelerde uzun süreli parkları ortadan kaldıracağız. Ya iştirak şirketimizle alana hakim olacağız, artık uzun süreli parklar olmayan caddeler ortaya çıkaracağız. Vatandaşımızı hiçbir zor anında yalnız bırakmayan belediye olduk” dedi.

“BİRİLERİ BAŞKA SOFRALAR KURARKEN BİZ İFTAR SOFRASI KURDUK”

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Akay, “En önemli işlerimizden bir tanesi Halk Ekmek kurduk. 10 bin ekmekle başlayan üretimimiz 50 bine çıktı. Bunların hepsi bir büyük mücadele ile geçti. Bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerime teşekkür ediyorum. 220 gram ekmeği enflasyona rağmen 4 buçuk liradan satmaya devam ediyoruz. İftar sofralarını kurarak yeniden yanyana geleceğiz. Çerkezköy’de 10 yıl evvel başladık biz bu sofraları kurmaya. Birileri başka sofralar kurardı, biz 5 yıldır Çerkezköy’de sokak iftarları dışında iftar sofrası kurmuyoruz. Halk ekmek pide üretimine başlıyor. Yeter mi yetmez. Vatandaşımızı ucuz ekmekle buluşturduk, şimdi etle buluşturacağız. Kasabın yanında bunu söylüyoruz ama ihtiyacını gideremeyen vatandaşlarımıza buradan söz veriyorum. İnsanlarımızı halk ekmekle, halk sütle buluşturacağız. Mahallemizin sütçüsü de burada. Sosyal belediyeciliği hemşerilerimizle buluşturmuştuk. 10 yıldır doğan her bebeğin kapısını çalan, 10 yıldır ilçemize gelen her vatandaşımızın kapısını çalıp ‘Hoş geldin’ hemşerim diyen bir Çerkezköy Belediyesi var. Hiçkimseyi incitmeden yanında olan bir Çerkezköy Belediyesi var. 10 yıllık meydanlarda buluşan binlerle onbinlerle yanyana yürüyen, ay yıldızlı Türk Bayrağının altında Atatürk’ün izinde, unutmayan, unutturmayan bir Çerkezköy Belediyesi oldu, yarın da olacak. Biz Çerkezköy’de hemşerilerimize sahip çıkma mücadelesi verdik. 2014 yılında heyecanımız katlandı devam etti. Bizlere inanın, bizlere güvenin daha çok çalışacağız. Gaziosmanpaşa, Fevzipaşa’da altyapıya gireceğiz. Yeniden toprak, toz, çamur. Dertleri tasaları ortadan kaldıracağız. 2024 yılında Ambardere’de düğün salonunu açacağız, projesi hazır. Yeni bir futbol sahamız olacak. Çocuklarımızı Çerkezland Çocuk Köyü ile buluşturacağız. Amfiyi kaldıracağız. Amfi geçen dönemin işlerinden biriydi. Zaman yetmedi. Amfi hemşeri derneklerinin buluştuğu yeni alanlar olacak. Altında 120 araçlık yeni otopark olacak. Yeni Kent Lokantası açacağız. Hiç kimsenin bu topraklarda aç kalmasına müsaade etmeden, kimseyi aç yatırmadan bir kent restoranımız açılacak. Ana arterleri bu caddeler kıvamında aynı aydınlıkta yapacağız. Çerkezköy’ün alternatif yollarını açacağız. 25 yılın havuz problemini gümrük üstü plan sorununu aştık, önümüzdeki hafta askıya çıkıyor. Sorun çözülür çözülmez orada Turgut Özal Bulvarı’nı açarak trafiği rahatlatıcaz. Pınarça Deresi’nin ıslahını bu dönem yapacağız. Anlatacak çok işimiz var, yapacak çok işimiz, 10 yılllık heyecanımız var. Yepyeni mücadelenin arefesindeyiz. Yepyeni bir 5 yılda sokak sokak, kapı kapı vatandaşlarımıza hizmet ettik. 10 yıl boyunca bizleri yalnız bırakmadınız. Çocuklarımızın eğitimine destek olan birçok alanı Çerkezköylülerle buluşturacağız. Hem YGS hem YKS kurslarında ücretsiz eğitim veren bir Çerkezköy Belediyesi olacağız. Kreşleri kurmaya devam edeceğiz. Yalnız başına çalışmak zorunda kalan kadınlarımızı ön plana alarak onların önünü açmaya devam edeceğiz” dedi.

“ALNIM AK, BAŞIM DİK YENİDEN MEYDANLARDAYIZ”

5 yıllık süreç için vatandaşlardan destek isteyen Akay; “Bu birlikteliğimizi, bu beraberliğimizi önümüzdeki 5 yıla taşımak istiyoruz. Yeni tesislerimizle vatandaşlarımızın yanında olan, yeni Etüd kültür merkezimizde bir araya geleceğiz. Mücadelemiz bitmeden tükenmeden devam edecek. Altyapıdan üstyapıya bu mücadelenin peşindeyiz. Sizlerden bir söz istiyorum. Yeni 5 yıla hazır mıyız? Değil miyiz sormak istiyorum. Devam ettiğimiz Çerkezköy sevdamıza yeni 5 yıla bir daha demeye hazır mısın Çerkezköy? Ben de sizlerden aldığım güç ile, ablalarımla, abilerimle, bizi yalnız bırakmayan, gücünü hissettiren, sevgisini bana açan tüm hemşerilerime, tüm komşuılarıma sevgilerimi gönderiyorum. Meydanlarda buluşacağız. Burası miting alanı gibi oldu, seçim ofisin,i açıyoruz. 9 Mart’tan itibaren meydanlarda buluşacağız. Bu sefer neler oldu, neler eksik yapıldı? Kimler neler yapıldı hepsini anlatacağız. Burada ben belediye başkanlığı yaptıysam, bazıları başka görevler aldı. O görevlerde kimler neleri yapmadı, hepsini anlatacağım. Bu memleketin çocukları 60 kişilik sınıflarda okurken, gelin bunlara destek olun derken taş koymaya çalışanlar kimler hepsini anlatacağız. Meydanın boş olduğunu zannedenlere Köşem Meydanı’ndan sesleniyorum. Alnım ak, başım dik, yeniden meydanlara çıkacağım demiştim, yeniden meydanlara çıktık. Mahalle mahalle, kapı kapı, sokak sokak çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız 31 Mart’ta sandıklarda buluşacağız. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz” dedi. Konuşmaların ardından seçim ofisinin açılışı gerçekleşti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!