Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“BU PROJE ÇÖP OLACAK”

“BU PROJE ÇÖP OLACAK”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy Ekspres Gazetesi’ni ziyaret etti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Çetintaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarına da cevap verdi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy’de yapılacak olan meydan projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

“ZAMAN ÇOK YERSİZ”

Projenin hayırlı olmasını dileyen Çetintaş, vatandaşların ve esnafların sıkıntı çekeceğini belirterek; “Memleketimize hayırlı olsun. Allah halkımıza sabırlar versin, sıkıntı çok çekeceğiz, zamanlama çok yersiz, doğru değil. Esnaf mağdur olacak. Vatandaşlar zamanın ertelenebilir olduğunu düşünüyorlar, pandemi nedeniyle zor günler geçiriyorlar” dedi.

“BU PROJE ÇÖP OLACAK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin otopark projesini de değerlendiren Çetintaş; “Bu proje belediye başkan adayımız Süleyman Kozuva’nın projesiydi. Keşke bizim projeyi uygulasalardı. Onun projesi 2 katlıydı, daha modern bir görünümü vardı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin otopark projesi asansör sistemine bağlı olduğu için çöp olacak. Asansör bozuldu, ne olacak. Bu beni 2 yıl sonra haklı çıkaracak. Birçok binada asansör var. Asansörün bozulduğu oluyor mu oluyor. Çok pahalı bir maliyet, bu proje çöp olacak, yazık değil mi? Çerkezköy’e 48 milyon liralık bir maliyet yüklenecek. Bize geldiğinde 27 milyondu. Mecliste biz 30 milyona kadar yetki verdik, onun üstünü kabul etmiyoruz dedik. Parayı nerden temin edecek, nasıl edecek onu bilmiyoruz” diye konuştu.

“2 ANA CADDEYE TAKILI KALIYORUZ”

Çerkezköy’ün 2 ana caddeden ibaret olmadığını söyleyen Çetintaş; “Açıklama neydi? Belediye, TESKİ, Büyükşehir. Çerkezköy Belediyesi üstyapı, TESKİ altyapı, otopark büyükşehir. Zamanlama yanlış. Şu da Çerkezköy sadece Atatürk ve Öztrak Caddesi’nden ibaret değil, 10 mahallemiz var. Biz hep 2 caddede takılı kalıyoruz. Bizim şöyle bir proje yapmamız lazım, ilçeye yayılmamız lazım. Oradaki esnaf kalitesini arttırıp burada olanları oraya da entegre etmemiz lazım. Mesela belediye belli bir vezne işlemlerini belli mahalleye alabilir. Buraların genişlemesi için proje olması lazım. Eğer Çerkezköy sadece buraya yayılırsa ne otoparktan kurtulabiliriz, ne altyapıdan” ifadelerine yer verdi.

“200 MİLYON NEREDEN ÇIKTI?”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın İller Bankası’nın kredilerini onaylamamasına yönelik açıklamasına da cevap veren Çetintaş; “200 milyonluk krediye 3 yıl önce başvurusunu söylesin bana. Projenin İller Bankası’na başvuru bedeli 156 veya 158 milyon. Bugünkü değerlerle 200 milyon olabilir ama bu projenin başvuru maliyeti 158 milyon. Ama bunu 200 olarak lanse ediyor. Bunun açıklanması lazım” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞA KARŞI SUÇLULUK DUYGUSU VAR”

Kızılpınar’a yapılacak olan Gençlik Merkezi hakkında Akay’ın açıklamalarını değerlendiren Çetintaş; “Gençlik Merkezi’ni bize cevap net söyledi. Ben yardımcı olacağım diyor. Kızılpınar üvey evlat değil. Biz yatırımı aldık, onayımızı aldık, şehir merkezine, ayak yürüme mesafesine bir yer koyalım dedik. Araştırmalarımızı yapıyoruz, yardımcı olacağız dedi. Kızılpınar’daki vatandaşa karşı suçluluk var, onu öyle söylemek zorunda kaldı” dedi.

“PROJELER İHALEYE ÇIKIYOR”

Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımlarının yakında ihaleye çıkacağını söyleyen Çetintaş; “Havuzun ihalesi yapılmış, itiraz süresi bekleniyor, gençlik merkezinin projesi onaylı, ihaleye çıkacak, futbol sahası da ihale aşamasına gelmiştir” diye konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!