Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇANAKKALE ZAFERİ ÇERKEZKÖY’DE KUTLANDI

ÇANAKKALE ZAFERİ ÇERKEZKÖY’DE KUTLANDI
​​​​​​​Çerkezköy’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yoğun bir katılımla coşkulu bir şekilde kutlandı. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda şehit ailelerinin konuşmalarının yer aldığı video ile protokol üyeleri ve diğer katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlama ve Şehitleri Anma Programı, mehteran takımının marşları seslendirmesiyle başladı. Düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümeş, siyasi parti temsilcileri, sivil Topluk kuruluşları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TÜRK MİLLETİNİN ESİR EDİLEMEYECEĞİNİN DÜNYAYA HAYKIRDIĞI GÜNDÜR”

Günün anlam ve önemine ilişkin Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Berk bir konuşma gerçekleştirdi. “Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak ölüme koşan şehitlerimizi, minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz” diyen Berk, “Bugün, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin ve Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırdığı gündür. Bugün; ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah’a kavuştukları gündür. Bugün; barutun kanla, kanın canla, canın; vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür.” dedi.

“HİÇ BİR MİLLETİN GÖSTEREMEYECEĞİ BİR KAHRAMANLIK DESTANI”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ile arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlığın, dünyada hiçbir milletin gösteremeyeceği bir kahramanlık destanı olduğunu dile getiren Berk, “Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alıp onu düşman mevziisine kadar götürüp, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir.  Bu toprakları Vatan yapan, cepheye gönderdiği oğluna ‘ya şehit ol, ya gazi’ demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan, Türk analarıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.  

Okul Müdürü Süleyman Berk’in konuşmalarının ardından Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı oratoryo gösterisi sahnelendi. Beğeniyle seyredilen oratoryo gösterisi büyük alkış topladı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!