Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY’DE 2 HASTANE ‘ANNE DOSTU HASTANE’ OLDU

ÇERKEZKÖY’DE 2 HASTANE ‘ANNE DOSTU HASTANE’ OLDU
​​​​​​​Çerkezköy Devlet Hastanesi, Çorlu Devlet Hastanesi ve Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi, yaptıkları çalışmalar neticesinde ‘Anne Dostu Hastane’ sertifikası almaya hak kazandı. Hastanelere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

Anne Dostu Hastane Sertifikası almaya hak kazanan hastanelere sertifikalarını vermek üzere tören düzenlendi. Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Sağlık Müdürü Uzm Dr. Cengiz Becerir ve sağlık personelleri katıldı.

“TÜRKİYE’DE SAĞLIK TURİZMİ OLUŞTU”

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Açılış ve bilgilendirme konuşmasını İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir yaptı. Törende konuşan Vali Yıldırım; “Anne dostu hastanelerde annelik süreci içerisinde bulunan kadınlarımızın bu süreç içerisinde ihtiyacı olan her bir hizmetin en güzel şekilde verilmesidir. Belli bir standardın altına düşmek yok ama o standardın üstünde de bir sınır var, bunu böyle bilmelisiniz. Eskiden iğne vuracak bir hemşire olsun yeter gibi bir sağlıkçı anlayışı, sağlıktan yardım alma anlayışı varken bugün çok daha yüksek standartlarda hizmet beklentimiz vardır. Bu beklenti pek çok hastanede pek çok sağlık kurumunda hakikaten güzel bir şekilde karşılanıyor. O kadar güzel karşılanıyor ki bugün Türkiye’de sağlık turizmi diye bir turizm şekli oluştu. Hastanelerimiz, doktorlarımız, donanımlarımız yurtdışından çok daha üst seviyelerde olduğu için ve parasal anlamda da daha ucuza biz bu işi yapabildiğimiz için yurtdışından çok sayıda hasta geliyor. Anne Dostu Hastaneyi tescil ederken belki dış ülkelerden anne adayları gelecek, tedavi olacaklar, sizlerde bu süreçte onlara gereken tedaviyi yapacaksınız. Gerek Çorlu’daki gerek Çerkezköy’deki gerek Süleymanpaşa’daki hastanelerimize Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri olarak bilinen ülkelerden de bizden sağlık hizmeti almaya gelenlerin olduğunu biliyoruz. Ciddi anlamda bize döviz bırakıyorlar. Sağlıkçılarımız kendilerini geliştirmiş oluyorlar, farklı vakalarla karşılaşarak tedavi yöntemlerini daha iyi öğrenmiş oluyorlar. Her birinizin bu tescilde emeği vardır. Ben, bu emeğinizi takdirle karşılıyorum” dedi.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Ardından Vali Yıldırım, Çorlu Devlet Hastanesi, Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Özel Çerkezköy Optimet Hastanesi başhekimlerine “Anne Dostu Hastane Belgelerini” takdim etti. Tören, Sağlık Bakanlığı Anne Dostu Hastane Ulusal Eğitici ve Değerlendirici Ekibine belgelerinin taktim edilmesiyle son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!