Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY’DE İKİNCİ EL TELEFONLAR, SIFIR TELEFONLARI GEÇTİ

ÇERKEZKÖY’DE İKİNCİ EL TELEFONLAR, SIFIR TELEFONLARI GEÇTİ
​​​​​​​Çerkezköy’de sıfır akıllı telefon piyasasında durgunluk hâkim olurken, ikinci el telefon alım satımında ise hareketlilik devam ediyor. Çerkezköy’ün telefon piyasası hakkında değerlendirmelerde bulunan Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Yılmazlar İletişim Satış Sorumlusu Ahmet Uluçay, ikinci el telefon alınırken dikkat edilmesi gereken hususları da anlattı.

Yılmazlar İletişim’in özellikle telefon aksesuarları konusunda Çerkezköy’de çeşidi en bol işletme olduğunu belirten Uluçay, sıfır telefon, ikinci el telefon ve her türlü telefon aksesuar satışı yaptıklarını ifade etti. GSM operatörü Türkcell’in bayisi oldukları için hat üstünden cihaz satışlarının da yapıldığını belirten Uluçay, taksitli telefon satışlarının sadece hat üstünden yaptıklarını dile getirdi.

İKİNCİ EL TELEFON PİYASASI DAHA HAREKETLİ

Geçmişe nazaran piyasaların durgun olduğunu kaydeden Uluçay, döviz ve enflasyondan dolayı müşterilerin artık akıllı telefonlara karşı mesafeli durduğunu belirtti. Çerkezköy’de telefon piyasasının maaş günlerinde canlılık kazanmaya devam ettiğini de sözlerine ekleyen Uluçay, ikinci el telefon piyasasının sıfır telefon piyasasına göre daha iyi olduğunu vurguladı. 

İKİNCİ EL TELEFONLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İkinci el telefon alacak olan vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini belirten Uluçay, ikinci el telefon alımında şahıslardan çok, adresi belli olan güvenilir işletmelerden alınmasını tavsiye etti. İşetmelerden alınan ikinci el telefonların daha güvenilir olduğunu söyleyen Uluçay, “İkinci el telefon alımında prosedür olarak ilk önce kimlik fotokopisi, daha sonra e-devlet üzerinden telefonun IMEI sorgusu yapılıyor. Telefon kayıtlıysa alınıyor; kayıtlı değilse doğal olarak alınmıyor. Daha sonra da teknik olarak daha önce yasadışı uygulamalar indirilip indirilmediğini kontrol ettikten sonra cihazı almaya karar veriliyor. Cihaz alındıktan sonra ise fabrika ayarlarına döndürüldükten sonra tezgâha koyularak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca telefonun fiziki şartlarına da bakılıp fiyat değerlendirilmesi yapılıyor.” dedi.  

KAYIT DIŞI VE YASADIŞI UYGULAMALARIN İNDİRİLDİĞİ TELEFONLAR

Kendilerine gelen bazı müşterilerin telefonlarının kayıt dışı olabildiğini gördüklerini aktaran Uluçay, “Bu konuda müşterimizi uyarıyor ve telefonu almıyoruz. Aynı şekilde direk şahıslardan telefon alacak kişilerin de bu konuya çok dikkat etmesi gerekiyor. Daha sonra alınan telefonda yasadışı uygulamalar çıkabilirken olay savcılığa kadar varabiliyor. Bunun için sabit bir iş yerinden cihaz alınması daha doğru olur. Sıfır cihazlarda da kapalı kutu dışında şahıslardan alınan cihazlara da çok dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer cihaz direk bir şahıstan alınacaksa telefonun faturasına, malzemelerine ve her türlü gerekli evrak ve fiziki yapısına dikkat edilmesi lazım.” ifadelerini kullandı. 

HUAWEİ, IPHONE’U GEÇTİ

Çerkezköy’de 2018 yılının ortalarına kadar Iphone telefon markası hastalığı olduğunu hatırlatan Uluçay, son zamanlarda ise Çerkezköy’de Huawei telefonlarının daha çok tercih edilmeye başlandığını vurguladı. Huawei telefon markasının daha çok tercih edilmesinin nedenini ise, “Fiyat ve teknik konularda daha iyi olduğu için şuan piyasanın da hareketlenmesini sağlıyor.” şeklinde açıklayan Uluçay, “Çerkezköy’de bir ailenin ev bütçesinde en çok bütçe ayrılan giderlerin başında telefon geliyor. Her ne kadar piyasalar durgun olsa da, vatandaşlar yine de her zaman kullandığı telefonun bir üst modeline geçme çabası içinde.” diye konuştu.

“PİYASALARIN İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Telefon piyasasının kuyumcu piyasası gibi olduğunu anımsatan Uluçay, “Bir üst modele geçmek ve taksitle telefon alıp başka bir telefoncuda nakite çeviren müşteriler de var. Dövizin düşmesiyle beraber ileride piyasaların çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Maalesef döviz kuru telefon fiyatlarını çok etkiliyor. Çerkezköylü vatandaşlara kapımız her zaman açık; sadece bir ürün satın almak için değil, her türlü bilgi ve fiyat için bize danışabilirler.” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!