Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇTSO’DA İNOVASYON ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

ÇTSO’DA İNOVASYON ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda Birden Tuluğ Siyahi eğitmenliğinde ‘İnovasyon Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayda problem çözme teknikleri ve iş geliştirme yöntemleri katılımcılara detaylı olarak anlatıldı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılan çalıştaya konuşmacı olarak Bilig Opex kurucu ortağı Birden Tuluğ Siyahi katıldı. Çalıştayda inovasyon çalışmaları ve kullanılan yöntemler anlatıldı.

PROBLEM ÇÖZME YÖNTEMLERİNİ ANLATTI

Katılımcılara iş geliştirme yöntemlerini de anlatan Siyahi; “Problemi bulduktan sonra yaratıcı düşünme yöntemlerini kullanarak çözüm üretin. Bazen çözüm çok uzun zaman alabilir, fakat asla vazgeçmeyin. Başladığınız işi bitirin” dedi. İş geliştirmede problemin üstüne yoğunlaşılması gerektiğini ifade eden Siyahi; “İnsanlar hep problem çözerek hayatta kalabilmişlerdik. Problem çözmede beynimiz iki farklı yöntem kullanır: Dikey Problem Çözme; Sebep sonuç ilişkisinin kolaylıkla tanımlanabildiği 6 Sigma, Kök Sebep Analizi, Simülasyon gibi sistematik metotlardır. Bu metotlar mevcut oyun alanımız içinde optimum değere ulaşmamız için faydalıdır. Yatay Problem Çözme; Sebep sonuç ilişkisinin kolaylıkla tanımlanamadığı ya da problemin başka bir bakış açısıyla giderilmesi gerektiği durumlarda kullanılan Deneme-Yanılma, Öngörü gibi sistematik olmayan yaklaşımlardır. Bu yaklaşımlar da mevcut oyun alanının dışına çıkmamız için kullanılabilir. İnovasyon Teknikleri özellikle Ar Ge ve Yeni Ürün/Hizmet Geliştirme süreçlerinde mevcutta kullandığımız Dikey/Yatay Problem Çözme metotlarının ötesinde sistematik olarak problemleri daha kısa sürede çözmemizi sağlayan araçların kullanıldığı bir Lateral Problem Çözme metodudur. Örnek vermek gerekirse; Geçen yüzyılın yarısında Azerbaycan’da bir yıkım sırasında sürecin devam edebilmesi için trafonun yaklaşık 2 metreden indirilmesi gerekmektedir. Ancak vinç bozulmuş ve yeni bir vincin bulunması imkansıza yakındır. Projenin devam edebilmesi için mevcut problem çözme araçları burada yetersiz kalmaktadır. Bu problem buz kütleleri kullanılarak trafonun buzun üzerine kaydırılması ve buzların erimesi ile trafonun aşağıya indirilebilmesini sağlamıştır. Bu tarz çözümlere mevcut düşünce yapısıyla değil farklı ve sistematik bir bakış açısıyla yaklaşılması gerekmektedir. Sistematik şekilde ele alınmayan bir konunun tamamlanma olasılığı düşüktür” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!