Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
18 Mart Çanakkale Zaferİ ve Şehitlerimizi Anma Günü nedeniyle Çerkezköy’de program düzenlendi. Çerkezköy Şehitliğinde düzenlenen programın ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde etkinlik gerçekleştirildi.

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş gerçekleştirdi.

“BU HİKAYE AL BAYRAĞI VATAN TOPRAKLARINDA DALGALANDIRANLARIN HİKAYESİ”

Gümüş, “Çünkü cümlelere, kelimelere sığdırmaya çalıştığımız Türk Milletinin varoluş destanıdır. Anlatmaya çalıştığımız, yüzlerine bile bakmaya kıyamadığımız ana kuzularımızın, 15-20 yaşlarındaki Mehmetlerimizin bu toprakları kanlarıyla vatan yapmalarının hikayesidir. Bu hikayede babalar evlatlarını omuzlarında taşır. Kim demiş her şeyin bitişi ölüm? Destanlar yazılır mezarlarımızdan. ‘Ben şehit Abdülhamit Bilgen. Doğduğum gün şehit oldum’ diyenlerin hikayesidir. Babasına sarılıp uyuyamadığı için babasının resmine sarılıp uyuyan kız çocuklarının hikayesidir. Bu hikaye, ‘ben babamın en hüzünlü yanıyım’ diyenlerin hikayesidir. Hamile eşine erik alırken ensesinden kahpece vurularak şehit edilen Astsubay Necdet Aydoğdu’nun hikayesidir. Sonra, ‘en sevdiklerimizin fotoğraflarını yakamıza iğneledik, iğnenin ucu defalarca yüreğimize battı’ diyenlerin hikayesidir. 6 sene sonra vatanına tabutun içinde kavuşanların destansı hikayesi, vatan aşkı için yarım kalan aşkların, nikahı kıyılıp düğünü cennete kalanların, ‘bizim düğünümüz şahadet şerbeti içtiğimiz gündür’ diyenlerin hikayesidir bu. Süresi olmayan hasretin hikayesidir bu. Bu hikaye şehitler tepesini boş bırakmayanların, al bayrağı vatan topraklarında dalgalandıranların hikayesidir. Bacasından duman tüten son ocak var olduğu sürece Anadolu’muzdan, Trakya’mızdan, mavi vatanımızdan, Türk’e vatan olmuş her diyardan çakıl taşı oynatmak isteyenler daima hayal kırıklığına uğrayacaklardır.  Ecdadımız, milletimiz en değerli varlığımız olan canının hesabını bilmeden, vatanını ve milletini onun önüne koymuş, güneşi bayrak, göğü çadır eylemiş, at üstünde dünyaya adalet ve medeniyet dağıtmış, gittiği yerde de ‘vefalı Türk geldi’ ile ‘selam Türk’ün bayrağına, selam mazlumların feryadına koşanlara’ diyerek karşılanmıştır” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çerkezköy Garnizon Komutanlığı’nda görevli Tank Yarbay Fuat Yurtseven’in Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü konulu sunumunun ardından Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12-A sınıfı öğrencisi Ajda Ağdak  ‘Mehmet Toprak Oldu’ isimli şiirini seslendirdi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokul kategorisinde düzenlenen resim yarışmasında 1’inci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Elif Pekdoğan, ortaokul kategorisinde düzenlenen şiir yarışmasında 1’inci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Melisa Yazıcı ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban verdi. İlkokullarda resim dalında 2’nci olan Kızılpınar Atatürk İlkokulu öğrencisi Ecrin Görmez, ortaokul kategorisinde düzenlenen şiir yarışmasında 2’nci olan Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Beyzanur Kaya ve lise kategorisinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında 2’nci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi öğrencisi Öykü Belemir Gökmen, ödüllerini Garnizon Komutanı Vekili Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin verirken,  İlkokullarda resim dalında 3’üncü olan Çerkezköy Tepe İlkokulu öğrencisi Eslem Toptaş, ortaokul kategorisinde düzenlenen şiir yarışmasında 3’üncü olan Özel Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Ahsen Nisa Azkor ve lise kategorisinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında 3’üncü olan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Bozkurt, ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.  Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Salih Özkadıoğlu ve öğrencilerinin hazırladığı Türkülerle Çanakkale Destanı adlı oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!