Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ CAMİYE 150 BİN LİRA YARDIM YAPACAK

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ CAMİYE 150 BİN LİRA YARDIM YAPACAK
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda ilk olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.06.2021 gün ve 52 sayılı Belediye hissesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen 5 adet Belediye hissesinin satışı oy birliği ile kabul edildi.
DİĞER GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ
Daha sonra gündemin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 56 sayılı taşınmaz hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 57 sayılı satış hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda söz konusu talep oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. Maddesi olan Tekirdağ Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 Nolu parsel ile ilgili müzekkeresi incelenerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda söz konusu talep kabul edildikten sonra gündemin son maddesinde yer alan Cumhuriyet Mahallesi Tepe Cami Yapma ve Yaşatma Derneği’ne Çerkezköy Belediyesi’nin nakdi yardımda bulunması talebinin görüşülmesine geçildi.
300 BİN LİRA ÖNERDİ
Konuyla ilgili söz alan AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Sait Yazı; “600 bin lira kabul görmemiş 100 bin lira kabul görmüş. Şöyle bir öneride bulunacağım 600’ün yarısını yani 300 yüz bin lirayı biz verelim. Buraya da bir katkımız olsun. Çerkezköy'de yapım aşamasında başka camii yok. Çerkezköy'ün inşaat halinde tek camisi orası. Belediyemizin de katkısı olmuş olur. Tabi ki o çok büyük bir proje 300 bin liralar, 100 bin liralar bir şey yapmaz ama yine de bizimde çorba da tuzumuz olsun. Ben 300 bin TL teklif ediyorum yüce meclisimize takdir sizlerin” diye konuştu.
“RAVZA CAMİ’Nİ NEDEN ÖRNEK ALDIĞINIZI ANLAMAMIŞTIM”
Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da; “Geçen mecliste de teklif verildiğinde neden Ravza Camii’ni örnek aldığımızı bilmeden bir ifade kullanmışım. Çerkezköy'de 29 camii var ve belediye zaman zaman, belirli zamanlarda destek oluyor. Tabiki inşaat halinde olan bir camii var ancak ihtiyaç olan camii ve okulun bitmeyen, bitmez ve sürekli olarak da zaman zamanda belediye bunlara destekte bulunuyordur. Dolayısıyla bu konuda ki fikir, arkadaşlarımız her hangi bir noktada buluşamamıştır” ifadelerine yer verdi.
“MAHALLENİN TEK CAMİSİ”
Meclis Üyesi Sait Yazı da yapılacak caminin Cumhuriyet Mahallesi’nin tek camisi olduğuna dikkat çekerek; “Bu Tepe Camii Cumhuriyet mahallesinin tek camisi, yani karşısında bir camii var ama çok küçük ve İstasyon mahallesinin sınırları içerisinde” ifadelerine yer verdi. Akay da mahalle sınırları içerisinde 15 Temmuz Cami’sinin de vatandaşlara hizmet verdiğini ifade etti.
“100 BİN LİRAYA ÇIKABİLDİK”
Komisyonda yer alan CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Bulut Becerik de; “Sayın Başkanım değerli Meclis Üyelerim biz komisyonda Sait beyin söylediği tüm hususları kendi aramızda da değerlendirdik. Ben komisyon üyesi olarak bilgilendirme yapmak istedim ancak biz bu rakamı belirlerken Kapaklı'da önerilen 600 bin lirayla neden hareket edildi. Biz bu kadar vermeli miyiz anlamında bir rakamsal sıkıntı yaşamadık. 30 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığının yayınlamış olduğu bir genelge var yani bu genelge tam bizim karar alacağımız tarihten 1 gün öncesinde yayınlanan bir genelge. Diğer belediyeler, Kapaklı'yı siz örnek verdiğiniz için söylüyorum bu kararı aldığında genelge yürürlükte değildi. Biz komisyon toplantısında söz konusu genelgeyi komisyon üyeleriyle inceledik. Aslında konu hassas olduğu için yapabileceğimiz en üst limiti zorlayarak 100 bin liraya kadar çıkabildik. Söz konusu genelgeyi dikkate alırsak eğer, ben tüm meclis üyesi arkadaşlara söylüyorum. Genelge doğrultusunda bu önergeyi reddetmemiz lazımdı belki de ama konu camii yapımı olduğu için, hepimizi ilgilendiren bir konu olduğu için ancak üst limiti bu noktaya çekebiliriz diye değerlendirdik ama tabi ki takdirde tüm değerlendirme de siz değerli meclis üyelerimizde” şeklinde konuştu.
150 BİN LİRAYA ÇIKTI
Meclis Üyesi Yazı’nın 300 bin lira konusunda ısrarcı talebinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, rakamı 150 bin liraya çıkardıklarını ifade ederek; “Zaten çorbada tuzumuz bulunsun tabi ki bizde bu teklife kayıtsız kalacak değiliz bakış açısıyla bulunulmuş. O zaman önergeyi ben revize ederek söylüyorum Cumhuriyet Mahallesi Tepe Camii Yaşatma Derneği’ne 150 bin lira katkı yapmak üzere Müftülükte protokol yapılması adına yetkili kabulünü oylarınıza sunuyorum” dedi. Son gündem maddesinin de görüşülmesinin ardından meclis toplantısı son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!