Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ'NDEN 100 BİN LİRALIK DESTEK

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ'NDEN 100 BİN LİRALIK DESTEK
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Meclis Başkanvekili Cengiz Memiş Başkanlığı’nda gerçekleştirilirken, bir önceki toplantıda komisyonlara gönderilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Açılış ve yoklama ile başlayan Nisan ayı Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda ilk olarak bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58300 sayılı muhtelif plan notları değişikliği hakkındaki müzekkeresi incelenerek bazı plan notu değişikliklerin kabulüne, bazı plan notlarında ise çalışmaların devam edilmesine oy birliği ile karar verildi.

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda Tarife Komisyonu’na havale edilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün 27.03.2023 gün ve 60684 sayılı 2023 yılı gelir tarifesine yapılacak ekler hakkındaki müzekkeresi görüşüldü.

“KİMSE ARAZİNİN BAŞINDA NÖBET TUTMAZ”

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Konu uzun bir konu. Komisyon çalışmalarının devamına kararı alınmasını uygun buluyoruz. Yani bu kararla biz şunu diyoruz. Kardeşim boş arsanızı çevirin veyahut nöbet tut. Ama yapmazsan biz yaparız bunu, bunun da ücretini senden alırız. Bu ucu çok açık bir konu. Bu konuyla ilgili uzun çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu doğru bulmuyoruz. Hiçkimse gidip de arazisinin başında nöbet tutmaz” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞ RAHATSIZ OLUYOR”

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı da söz alarak İçli’ye konuyla ilgili şu cevabı verdi; “Şehrin içinde kalmış, sahipsiz bırakılmış yerler var. Örneği Narin Caddesi’nde konuyla ilgili bir alan var, gelen giden pislik bırakıyor, vatandaş da bundan rahatsız oluyor. Sadece bu tür yerleşim yerlerinde, vatandaş tarafından şikayet edilen, rahatsızlık duyulan yerlerde bu durumu uygulayacağız” dedi. Sonrasında Adem İçli; “Diyelim ki sizin dediğiniz yer sahipsiz. Bunun ücreti kimden alınacak. Bunun hissedarını bulamazsın çünkü vefat etmiş, ücretini nasıl tahsis edeceksin. Şehrin silüetini bozan alanların kaldırılmasını istedik, bunu da talep ettik. Fakat bu uygulama ucu çok açık, her türlü duruma açık bir konu. Çizgisi net değil. Biz çalışmaların devamı olmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Konuyla ilgili söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Bulut Becerik de; “Biz bu konuda vatandaşı rahatsız eden, şikayet gelen alanları baz alıyoruz. Biz ayrı ayır, sokak, sokak bu parselleri tek tek tespit edelim de yapalım diye bir derdimiz yok. Vatandaş tarafından şikayet konusu olan alanları temizleyeceğiz” diye konuştu.

“BİZİM VATANDAŞI ZARARA UĞRATMAK GİBİ BİR AMACIMIZ YOK”

Becerik ve İçli’nin arasında kısa süreli tartışmanın ardından Çerkezköy Belediyesi Başkan Vekili Cengiz Memiş; “Bağlık’ta bir alan var. Sürekli olarak belediyemiz aranarak alanın temizlenmesi talep ediliyor. Almancı bir vatandaş zamanında almış arsayı, bırakmış gitmiş. Biz de giderek oraya temizlik yapıyoruz. Bizim hiç kimsenin arsasını çevirtmek veya zarara uğratmak gibi bir hedefimiz yok. O yüzden oylayalım konuyu meclisimizin takdirine bırakalım” dedi. İlgili gündem maddesinin oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 3. gündem maddesi olan ve bir önceki toplantıda Tarife Komisyonu’na havale edilen Zabıta Müdürlüğü’nün 28.03.2023 gün ve 60796 sayılı kapalı /açık pazar yeri devir ücreti (Ön cephe metre) tarifeleri (Kızılpınar Mah.-Veliköy Mah.) hakkındaki müzekkeresi de incelenerek oy çokluğu ile Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemin 4. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27.03.2023 gün ve 60781 sayılı Çerkezköy Kızılpınar mevkii refüj ve yan yol alanına ilişkin plan değişikliği hakkındaki talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildikten sonra 4 adet Belediye hissesinden 2 tanesinin satışı oy birliği ile, 1 tanesi oy çokluğu ile kabul edilirken, 1 adet satış talebi ile ilgili ise çalışmaların devam edilmesine oy birliği ile karar verildi.

ŞAMPİYON BASKETBOLCULARA 100 BİN TL

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün 28.03.2023 gün ve 60830 Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün şampiyon olan Kadın Basketbol Takımı sporcularının ödüllendirilmesi hakkındaki talebi görüşülerek, başarılı sporculara 100 bin TL ödül verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

HALI SAHA VE SOSYAL TESİSLER YAPILACAK

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Kızılpınar Mahallesi 955 ada 1 parselde bulunan 2 bin 37 metrekarelik Belediye hissesinin halı saha ve sosyal tesisler yapılmak şartı ile yap-işlet-devret modeli ile 10 yıl kiralanmasına Komisyonların görüşleri doğrultusunda oy birliği ile karar verilmesinin ardından sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!