Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“ÇERKEZKÖY HAYIRSEVERLERİ İLE ANILACAK”

“ÇERKEZKÖY HAYIRSEVERLERİ İLE ANILACAK”
Çerkezköy’de hayırseverlerin eğitime olan katkıları hız kesmeden devam ediyor. Hayırsever Seval- Ahmet Çetin tarafından Çerkezköy’e kazandırılan Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde konferans salonu ve müzik sınıfı yine hayırseverler tarafından yapıldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Çerkezköy bundan sonra hayırseverleri ile anılacak. Bizleri ziyadesi ile onura ettiler.” dedi.

Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi Müzik Sınıfı ve Konferans Salonu açılışı gerçekleşti. Programa, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, hayırseverler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Okul hakkında bilgi veren Karaman, “2017-2018 eğitim öğretim yılında açılan okulumuz, 1 yıl Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde misafir kaldıktan sonra, 2018-2019 eğitim öğretim yılında kendi binasında eğitim vermeye başladı. 9’uncu sınıflarda 4 şube 120 öğrenci, 10’uncu sınıflarda 4 şube 120 öğrenci, 11’inci sınıflarda 4 şube 116 öğrenci, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 22 öğretmen ile eğitim öğretim hizmetlerine devam etmekteyiz. Bizden desteklerini esirgemeyen Seval Çetin, Ahmet Çetin ve Furkan Atakan Çetin hayırseverlerimize çok teşekkür ederim.” dedi.

“2020’DE BAŞVURUMUZU TAMAMLAYACAĞIZ”

Okul çalışmaları ile ilgili konuşan Karaman, “2’inci yılımızda HÜMA Havacılık Kulübü öğrencileri Ömer Bedirhan ve Hüseyin Bakican Aksoy’un fizik öğretmenimiz Selçuk Özel danışmanlığında yürüttükleri “Sabit Kanatlı Uçaklarda Uçuş Dinamikleri ve Kompozit Malzemeler” adlı projeleri ile 3. Ulusal Fen Liseleri Öğrenci Kongresi’nde Tekirdağ’ı başarılı bir şekilde temsil ettik. 2019-2020 eğitim öğretim yılında ise özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları 4. Ulusal Bilim Kampı’nda Tekirdağ’ı temsil edeceğiz. Yenilikçi Gıda İşetme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi konusunda 11-14 Şubat tarihleri arasındaki Konya ilimizdeki bilim kampında Tekirdağ’ı 1 idareci, 1 öğretmen ve 2 öğrenci ile temsil edeceğiz. Yeni açılan bir okul olmamıza rağmen TÜBİTAK 4006, 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Erasmus+KA2 Stratejik Ortaklık projemiz var. Proje ortaklarımız Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Litvanya ve Güney Kıbrıs. Sokak hayvanlara 3D yazıcı ile sabit protez yapma. Ayrıca yazılımını kendimizin yapacağı otomatik sulama sistemi dikey tarım uygulamaları yapacağız. 2020-2022 yıllarını kapsayacak. 2020’de başvurumuzu tamamlayacağız. Müzik sınıfını babası merhum Seyfi Akardere adına yaptıran hayırseverimiz Seval Çetin’e çok teşekkür ediyorum. Bu konferans salonunu okulumuza kazandıran Dr. Moiz Şaul’a, stem kodlama atölyesini okulumuza kazandıran Çemobsan Metal Plastik Sanayi şirketi adına Furkan Atakan Çetin’e, biyolojik laboratuvarını okulumuza kazandıran Sevgi Salar Gürgen’e, hayırseverlerimize teşekkür ederim.” dedi.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Babası Dr. Moiz Şaul adına okula konferans salonu kazandıran hayırsever Gabi Şaul ise yaptığı konuşmada, “Bu konferans salonuna rahmetli babam Dr. Moiz Şaul adının verilmesinden ötürü büyük onur ve şeref duyduğumu öncelikli olarak belirtmek istiyorum. Kendisini bir terör saldırısında kaybettiğimizden tam 33 sene geçti. Burada aziz hatırası önünde saygı ile eğilirken bana bu salonun babamın adı ile anılması fırsatını veren Seval-Ahmet-Atakan Çetin ailesi ve babam arasındaki ortak iki noktaya değinmek istiyorum. İyilikseverlik ve dürüstlük. Benim babam 1960’lı yıllardan başlayarak 1980’li yılların ilk yarısına kadar çocuk doktorluğu yaptı. Kendisi çok sevilen, fakir dostu, esnaf bir doktordu. İhtiyaç sahibi insanlar geldiğinde, parası olmayan hastalar geldiğinde onları hiçbir ücret almadan tedavi eder ve elinden geleni karşılıksız yapardı. Bunun yanında kanun ve nizamlara çok riayet ederdi. Kendisine gelen hastaların ödemeleri için mutlaka eksiksiz makbuz düzenler, vergilerini ilk gününde yatırırdı. Dürüstlük ve doğruluk onun en önemli düsturu idi. Kadim dostlarım Çetin ailesini de 20 yıldan uzun süredir tanıyorum. Kendileri de hepimizin yıllardır şahit olduğu gibi yaptıkları bağışlar, okuttukları öğrenciler, destekledikleri okul ve yurtlar ile iyilikseverliğin nadide timsali olmuşlardır. Dürüstlük ve doğruluk adına da bugüne kadar herkese ve çalışanlarına örnek olmuşlardır. Şaul ve Çetin adları ile ölümsüzleştiriyoruz. Son olarak Seval Çetin hanımefendiye ayrı bir parantez açmak istiyoruz. Bu salona babamın adını verme dileğini bana söylediği günü hiçbir zaman unutmayacağım. O gün hatırlarımda her zaman derin bir yer teşkil edecektir. İyi ki varsınız Seval Hanım. Herkese teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

BAŞARILAR DİLEDİ

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ise, “Her gün bir açılıştayız, elhamdülillah.  Yöremizin ve ilçemizin en seçkin çocuklarımızın okuduğu Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi’ndeyiz. 2 yıllık bir ömrü var. İyiliği yapmak ayrı bir şey, iyiliğe vesile olmak ayrı bir şey. İyiliğe vesile olan iyiliği yapmak gibidir. Biz de vesile olmanın peşindeyiz. Emeği geçen herkese bu anlamda teşekkür ediyorum. Ülkemizin güçlü yarınlarında, 2023 eğitim vizyonunda bu liselerimizin çok güzel yeri var.  Okulumuz 2 yıl olmasına rağmen ilimizin ve Herkese teşekkür ediyorum. Okulla ilgili bir heyecanım daha var. Mezuniyet töreni ve o yılki üniversite sonuçları. Hepinize o sınavlarda çok başarılar diliyorum. Emeği geçen bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“İLERDE SİZDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ”

Programdaki son konuşmayı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban gerçekleştirdi. Abban, “Çerkezköy bundan sonra hayırseverleri ile anılacak. Bizleri ziyadesi ile onura ettiler. Allah hayırseverlerimizden razı olsun.  Öyle ki hayırseverlerimizin katkısı devletin yaptığı katkıları ile hemen hemen eşit ya da daha fazla gelmeye başladı. O yüzden hayırseverleri hiç unutmayacağım. Ben hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyorum. Bu açılışları yapmaktan iftihar duyuyorum. Çünkü bu yatırımlar eğitime yapılmış yatırımlardır. Eğitim sadece okullarda değil ailede başladığı hepinizin malumunuz. Ama en güzeli çocuklarımızı vatana millete hayır bir birey olarak yetiştirmek.” diye konuştu.  Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Abban, “Siz seçilmiş öğrencilersiniz. İlerde sizden çok şey bekliyoruz. İnşallah bizi yanıltmazsınız. Şimdiye kadar bizi yanıltmadınız. Hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Müzik sınıfını Merhum Seyfi Akardere adına yaptıran hayırsever Seval Çetin’e, konferans salonunu kazandıran Doktor Gabi Şaul’a, STEM kodlama atölyesi yaptıran ÇEMOBSAN Metal ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına hayırsever Furkan Atakan Çetin’e, biyoloji laboratuvarını yaptıran hayırsever Sevgi Gürgen’e Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından teşekkür plaketi verildi. Ardından protokol üyeleri ve hayırseverler açılışı yapılan konferans salonuna ve müzik sınıfını gezdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!