Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY YAZARLAR BİRLİĞİ İLK BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÇERKEZKÖY YAZARLAR BİRLİĞİ İLK BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Çerkezköy Yazarlar Birliği ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Bölgenin 8 değerli yazarı yapılan söyleşinin ardından kitaplarını okuyucuları için imzaladı.

Çerkezköy Yazarlar Platformu’nun kurulmasının ardından ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan etkinlikte bölgenin 8 değerli yazarı okuyucularıyla buluştu. Toplantıya Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Musa Kavlak, Çerkezköy KAGEDER Başkanı Zeynep Bozkurt, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Trakya Folklor Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun, Çerkezköy Mimarlar Odası bir önceki dönem başkanı Yüksek Mimar Sinan Meral, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile halk katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Yazarlar Birliği Başkanı Hayri Varol; “Ayçiçeği tarlalarına beton dökülürken isimli kitabımda şöyle bahsetmiştim. ‘Toz kalkardı yollarından hafif bir yel esse Çerkezköy’ün’ işte Çerkezköy’ü biz o zamanlardan bu günlere kadar hep beraber, her birimiz inşasına bir taş koyarak, tuğla koyarak bu günlere gittik. Benden 30 yıl önce gelen, benle gelen ve benden sonra gelen de bu şehre katkıda bulundu. Hepimiz bu şehrin birer taşlarıyız. Bu şehrin temelinden birisi de emekçiler ve işçilerdir. Ondan sonra biz geliyoruz. Binalar yaptık insan sayısı arttı. Ama bir şehrin gerçek kimliğini yakalayabilmesi için o şehrin edebiyatı ve sanatı olması gerekiyor. Bunlar olmadığı sürece o şehir kimliğini tamamlamış olamaz. Çerkezköy’ümüzde 15 kişi ile yazarlar birliğimizi oluşturduk. Ancak, sanatı ve edebiyatı artırmak, gençlerimize bunu özendirmek, yaymak istiyoruz. Emeğin kenti olarak isimlendirdiğimiz şehrimizi sanatın ve edebiyatın da merkezi yapmak istiyoruz. Buralara geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

EDEBİYAT VE SANATLA İLGİLİ KONUŞTULAR

Varol’un açılış konuşmasının ardından yazar Yasemen Altay Görür, Funda Serfiçe ve Meral Çetin, edebiyat ve sanat adına konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından KAGEDER Dernek Başkanı Zeynep Bozkurt yazarlara çiçek takdim etti. Sonrasında davetli katılımcılar edebiyat ve sanat adına konuştular. Konuşmaların ardından yazar, Nilgün Zaimoğlu, Funda Serfiçe, Meral Çetin, Kalbiye Marangoz, Yasemen Altay Görür, Fahrettin Masum Budak, Hayri Varol ve Muharrem Kalkan'ın kitaplarını imzalamasının ardından toplantı sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!