Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY’DE FABRİKA SAHİBİ BİR KİŞİ KAÇAK MAKARONDAN TUTUKLANDI

ÇERKEZKÖY’DE FABRİKA SAHİBİ BİR KİŞİ KAÇAK MAKARONDAN TUTUKLANDI
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ‘Makaron Kaçakçılığı’na yönelik 11 ay süren fiziki takip sonucunda farklı zamanlarda yapılan operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerden birinin de Çerkezköy’de bir fabrika sahibi olduğu öğrenildi.

JANDARMA TAKİP ETTİ
Hürriyet’in haberine göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 11 ay kadar süren teknik ve fiziki takip sonrası geçen hafta birçok kişiye yönelik operasyon yaptı. Savcılık talimatı ile gözaltına alınan 18 kişi arasında, İzmir Aliağa ile Tekirdağ Çerkezköy’de makaron fabrikası sahipleri de yer aldı. Hürriyet’in ulaştığı hakimlik sorgu tutanağına göre, Aliağa’da 50 milyon liralık yatırımla kurulan Gencosman Makaron fabrikasının ortakları Tanyol G., Şehmus K. Hacı K., Abdurrahman T. ve İsmail A. ile Çerkezköy’de kurulu Artek Makaron fabrikasının sahibi Zekeriye Y. gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Zekeriye Y.’nin ‘örgüt lideri’ olarak suçlandığı soruşturmada, şüphelilere yönelik suçlama bandrolsüz makaron satışı yapmak. Şüpheliler, ‘kaçakçılık’ suçu yanı sıra ‘suç işlemek amacı ile örgüt kurmakla’ da suçlanıyor. Gerek şüpheliler, gerek avukatları ise yaptıkları savunmalarda, kendilerine yönelik suçlamanın dayanaksız olduğunu öne sürdü. Makaron fabrikası sahipleri, sattıkları ürünlerin banrollü olduğunu iddia etti. Tanyol G. ifadesinde, “Eğer bandrolsüz ürün satsaydım 15 milyon TL ÖTV borcumun olmaması gerekirdi” dedi. Şüpheli avukatları ise, müvekkillerine yöneltilen ‘suç örgütü’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını “Bu insanların çoğu birbirini tanımıyor. Dahası rakip firma sahipleri bunlar. Aralarında bırakın hiyerarşiyi, husumet bulunuyor” dedi. Bazı şüpheliler ise verdikleri ifadelerde “Makaroncu değil tütüncüyüz biz” diye konuştu.
18 KİŞİDEN 13’Ü TUTUKLANDI
Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanması istenen 18 kişiden 13’ü için tutuklama kararı verdi. Zekeriya Y., Ahmet Mesut Y., Abdurrahman T., Ahmet A., Fırat P., Gökhan A., Hacı K., Şehmus K., İsmail A., İsmail T., Öner B., Selahattin G., Tanyol G. tutuklandı. Hakimlik, tutuklanma talebi ile sevk edilen Ç. E., D. T., E. S., M. A. ile T. B.’yi ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!