Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ÇERKEZKÖY’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle program düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından ‘Her öğretmen bir fidan’ projesi kapsamında tüm okullarda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve okul müdürleri katıldı.

ÖĞRETMENLİK NEDİR?

İlçe milli eğitim müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulmasıyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç yaptı. Dinç yaptığı konuşmasında; “5 Ocak 1981 tarihinde dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe başladım. Başladığım günden beri de hep kendi kendime sordum. Nedir öğretmenlik, ne olsun? diye. Bir sürü cevap oluştu zihnimde. Mesela dedim ki doktor olsun öğretmen. Olsun ki sağlığımızı korusun. Mühendis olsun. Olsun ki güzel fikirler, sağlıklı binalar inşa etsin. Mesela hukuk olsun öğretmen. Olsun ki adaletli davransın, hakkaniyetli olsun. İtfaiyeci olsun öğretmen. Olsun ki teröristlerce aracı yakılarak şehit edilen Necmettin öğretmenin, hain bir kurşunla vurulan Aybüke öğretmenin yüreğindeki yangını söndürsün. Hatta hayallerimizi yakan ateşleri söndürsün. Asker olsun, polis olsun. Olsun ki bizleri ihanet cephelerinden, şer odaklarından, terörden, içme dış düşmanlardan korusun. Mesela anne olsun, baba olsun öğretmen. Olsun ki koruyup kollayıcı olabilsin. Ağabey olsun. Abla olsun, kardeş olsun. Olsun ki sırtını dayatacağı bir gücü hissetsin kendinde. Mesela ressam olsun öğretmen. Olsun ki hayatın resmini, hayallerimizi çizsin bize” dedi.

“ÖĞRETMEN YERİ GELDİĞİNDE ÇİFTÇİ OLUR, İMAM OLUR”

Mesleğini başarıyla sürdüren tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Dinç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Öğretmen yeri geldiğinde çiftçi olur, yeri gelir imam olur, köylü olur, muhtar olur, pazarcı olur... öğretmen üreticidir, vericidir. Ancak öyle bir ürün üretir ki, ürettiğini yiyemez, satamaz, pazarlayamaz. İşte böyle ender bir meslektir öğretmenlik. Öğretmeni anlatmak zordur aslında. Hele insan anlattığı kendisi olunca daha da zor. Paha biçilemez bir meslektir öğretmenlik. Öyle pahalıdır ki, değerini parayla pulla ölçmek mümkün değildir. Aldığı sıradan bir ücrete karşın, vicdan mesleği diyerek sarılır işine. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Toplumlara yön verenler yalnız ve ancak öğretmenlerdir” Bu konuşmayı yaparken, hissettiğim bir duygu var ve bu duygu ilk göreve başladığımda sınıfta öğrencilerin karşısında hissettiğim duyguyla aynı. Geçen onca yıla rağmen o çocuksu heyecanı koruyabilmek, sanırım öğretmenlik. O çocuksu heyecanını hiç kaybetmeyen, mesleğini onur, inanç ve saygıyla yapan tüm meslektaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

HER OKULA FİDAN DİKİLDİ

Atatürk anıtında düzenlenen programın ardından Çerkezköy’deki okullara fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!