Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY’DE ZAFERİN YÜZÜNCÜ YILI KUTLANDI

ÇERKEZKÖY’DE ZAFERİN YÜZÜNCÜ YILI KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programı düzenlendi. Büyük bir coşku ile başlayan programda Çerkezköy tek yürek oldu.

Kutlama programına Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, siyasi partilerin ilçe başkanları, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, gaziler, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı. 
“GURUR VE HEYECANINI YAŞIYORUZ”
Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yenilenen Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaları, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü tarafından Çerkezköy Kaymakamlığı’nda tebrikler kabul edildi ve ardından Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay yenilenerek modern bir görünüme kavuşan Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşlar ile askeri birliklerin Zafer Bayramlarını kutladı. Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Cumhuriyet Meydanı’nda yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanı Tankçı Üsteğmen Harun Karadavut gerçekleştirdi. Karadavut konuşmasında, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden Büyük Zafer’in 100.yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. İşgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir.1900’lü yıların başında gelen büyük devletler arasındaki çıkar çatışmaları, sanayileşme gibi gelişmeler sonucunda 1.Dünya Savaşı sonunda müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonucu Mondros Mütarekesi imzalanmış ve bu anlaşma ile 1000 yıldır üzerinde kan dökülen, can verilen Anadolu toprakları o dönemin büyük devlet ve onların maşaları tarafından işgal edilmiş ve ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr antlaşması da ulusumuza dayatılmıştır. Üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak ‘’Ya İstiklal Ya Ölüm’’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Avrupalıların 5 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçerek 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bölümünü imha etti. Bu büyük zafer ile düşmana son darbede vuruldu.  Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları Şad olsun’’ diye konuştu.
GEÇİT TÖRENİNE COŞKULU KARŞILAMA
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri ile program devam etti. Büyük Zaferimizin 100. Yılı kutlamaları Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı askeri birliklerinin tören geçidi ile sona erdi. Kutlama programına Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Belediye Başkan YardımcılarI Nedim Yılancı ve Enver Bayram, Belediye Meclis Üyelerimiz, siyasi partilerin ilçe başkanları, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, gazilerimiz, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!