Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY’ÜN FUTBOL EFSANELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

ÇERKEZKÖY’ÜN FUTBOL EFSANELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU
Çerkezköy’ün eski futbolcularından ve yöneticilerinden 1911 Çerkezköy Veteranlar Kulüp Başkanı Mücahit Özkan ve Teknik Direktör Melih Gedikoğlu’nun organizasyonu ile ilçede ilki gerçekleşen Çerkezköy eski futbolcu ve idarecileri buluşması yapıldı.

Tokoçin Restoran’da gerçekleştirilen kahvaltı programına Çerkezköy’de uzun yıllar top koşturmuş ve Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın peşinde koştuğu, yaşları 80’in üzerinde olan futbolcular ve yine 60 yaş üstü futbolcu ve idarecileri katıldı. Oldukça samimi bir ortamda geçen kahvaltıda Çerkezköy’ün ünlü eski başarılı futbolcuları eski günlerini hep birlikte yad ettiler. Programda konuşan 1911 Çerkezköy Veteranlar Takımı Teknik Direktörü Melih Gedikoğlu ve 1911 Çerkezköy Veteranlar Kulüp Başkanı Mücahit Özkan kahvaltıya katılım gösteren efsanelere teşekkür ettiler. 

ESKİ GÜNLERİ YAD ETTİLER

1956 yılında Federe olan ve Tekirdağ Amatör liglerde yer alan Çerkezköy Gençlik Spor Kulübü’nde  1953-1968 yıllarına kadar uzun yıllar top oynayarak Trakya başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde bir ekol olan ve Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın kadrolarına katmak için peşlerinden koştuğu Çerkezköy’ün ünlü futbolcularından Rüştü Yılmaz, Çetin Evirgen ve Oğuz Güven programda nasıl futbola başladıklarını ve o yılardaki futbol aşkının günümüzde olmadığını sanayileşerek büyüyen Çerkezköy’ün bugün en az birinci ligde bir takımının olmamasına üzüldüklerini dile getirdiler. 1969 yılı sonlarında kurulan Çerkezköy’ün köklü kulüplerinden Tekirdağ amatör liglerin başarılı takımlarından Çerkezköy Doğanspor eski futbolcuları da örnek aldıkları ağabeyleri ile yıllar sonra kahvaltıda bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

GEDİKOĞLU VE ÖZKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy futbolunda önemli izler bırakan eski futbolcuların ve idarecilerin katıldığı kahvaltı programında zaman zaman oldukça duygusal anlar yaşandı. Programda konuşan Melih Gedikoğlu, “Bugün kahvaltımıza katılım gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Böyle bir buluşmayı Mücahit arkadaşımız ile bir araya gelerek Çerkezköy’ümüzün efsanelerini ve iz bırakan ünlü futbolcularımız ile idarecilerini bir araya getirmeyi planladık ve bugün de bu gerçekleştirdiğimiz organizasyon ile bizlerle bir araya gelmekten ve sizlerin de katılım göstermenizden oldukça mutlu olduk. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Çerkezköy eski futbolcuları ve idarecileri buluşması kahvaltı programımıza 60 kişiye ulaştık. Unuttuklarımız ve aklımıza gelmeyenler var. Onlarda kusurumuza bakmasınlar, bir dahaki buluşmada kendilerini de davet edeceğiz. Aramızdan zamansız ayrılanlar oldu. Onları da saygı ve rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. İşleri olup da gelemeyen arkadaşlarımız da oldu. Bu buluşmadaki hedefimiz aylardır bir araya gelemeyip görüşemeyen eski futbolcuları ve idarecileri bir araya getirmek bizleri inanılmaz mutlu ettiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gerçekten çok güzel bir buluşma oldu. İnşallah bundan sonra da ayda bir böyle bir buluşmalar yaparız. Uzaktan gelen ağabeylerimiz de oldu, kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Mücahit Özkan’da; “Melih arkadaşımın sözlerine katılıyorum. Bizler yeni nesillerin ilçemiz futbol tarihini yaşayan efsanelerimizin ne şartlarda futbola başladıklarını ve o yıllarda nelerle karşılaştıklarını futbolu severek sırf ülke futbolunun gelişmesine katkı sağlamak için nasıl mücadele verdiklerini genç nesillere aktarmaları ve onlardan öğreneceğimiz bilgiler ışığında ilçe futbolumuzu nasıl daha iyi yerlere getiririz? Düşüncesi ile bu programın çok yararlı olduğunu belirtmek itiyorum ve programımıza bizleri kırmayarak davetimize icabet eden herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!