Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİNTAŞ; “BİZLER DE ÇİZME GİYER YOLLARA ÇIKARIZ”

ÇETİNTAŞ; “BİZLER DE ÇİZME GİYER YOLLARA ÇIKARIZ”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş; “8 ayda 300 metrelik yer bitmedi. Atatürk Caddesi'nin tamamı, Narin Kavşağına kadar olan alan 12-15 ayda bitecek mi? Ne zaman Öztrak Caddesi'ne geçeceğiz? Çerkezköy halkının bize verdiği yetkilerle bu soruyu soruyoruz” dedi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleriyle birlikte Belediye Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sert eleştirilerde bulunan Çetintaş, “Projenin zor olduğunu biliyoruz fakat 14 ayda bitireceğiz dediğiniz yol 8 aylık sürede ilerleyemedi. 8 ayda 300 metrelik yer bitmedi. Atatürk Caddesi'nin tamamı, Narin Kavşağına kadar olan alan 12-15 ayda bitecek mi? Ne zaman Öztrak Caddesi'ne geçeceğiz? Çerkezköy halkının bize verdiği yetkilerle bu soruyu soruyoruz” dedi.

“14 AYDA BİTECEK Mİ?”

Çetintaş, açıklamalarına şu sözlerle başladı; “Çerkezköy'de Haziran ayında başlayan proje halen devam ediyor.  Bu proje başlarken ‘Proje kapsamında sadece Atatürk ve Öztrak Caddeleri değil, bu caddelere bağlı 19 ayrı sokakta düzenlemeler yapmayı hedefliyoruz" diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İnşallah bu işin sonunda güzel bir meydan ile Atatürk ve Öztrak Caddeleri ve bağlı 19 sokak ile Çerkezköy’ün geleceğine katkı sağlayacak bu büyük projeyi hep birlikte tamamlayacağız. Bugün başlangıç günümüz. Atatürk ve Öztrak Caddesi’ni 4 ayrı etapta tamamlamayı hedefliyoruz. Başlangıcından bitişine kadar 10 aylık bir süre koyduk. Bu süreyi 12-15 ay olarak bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Bu proje başlayalı sekiz ay oldu ve kendisi 12-15 ayda biteceğini söyledi. Şuan Atatürk Caddesi'nde bulunuyoruz, Altıyol Kavşağı’ndan meydana kadar olan 300 metrelik bölümü geldiğimiz noktada gördüğünüz gibi. 8 ayda 300 metrelik yer bitmedi. Atatürk Caddesi'nin tamamı, Narin Kavşağına kadar olan alan 12-15 ayda bitecek mi? Ne zaman Öztrak Caddesi'ne geçeceğiz? Çerkezköy halkının bize verdiği yetkilerle bu soruyu soruyoruz. Kamuoyunu aydınlatmanızı talep ediyoruz. Gelin gece 10-11'lere kadar çalışın. Bakın süreniz az. Zaman gelecek zorlanacaksınız diyerek sürekli uyarılarda bulunduk. Ancak biz bu projeyi 14 ayda bitireceğiz dediniz. Vahap Akay'ın bu açıklamalarını ise Çerkezköy halkının takdirine bırakıyorum. Atatürk Viyadüğü’nde yaya yolu genişletme çalışmasının 75 günde tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen belediye başkanımızın bu açıklamasının üzerinden 4 ay geçti. 120 gün oldu daha bir bölümü tamamlandı. Diğer bölümü kaç günde tamamlanacak onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu trafik sıkışıklığını herkesin gördüğünü biliyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Biz 12-15  ayda değil 2 senede de bu projenin biteceğini düşünmüyoruz. Bu hızla devam ettiği sürece 2 yıl daha bu projenin biteceğini tahmin etmiyoruz. Yani Atatürk Caddesi Narin Kavşağı’na 14 ayda ulaşma şansları yok gözüküyor. Öztrak Caddesi’nin ne kadar süreceğini siz tahmin edin. Bu proje böyle devam ederse 2-3 yılda da bitmez” ifadelerine yer verdi.

“NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI DA MUAMMA”

Meydanaltı Otoparkı ile de açıklamalarda bulunan Çetintaş; “Meydanaltı otoparkla ilgili kim yetkili ise kamuoyunu bilgilendirsin diye açıklama yapmıştım. Belediye Başkanı Vahap Akay ise bana "Meydan altı otoparkı son yaptığımız görüşmelerde yağışlı hava koşulları nedeniyle araç girmediğini ifade ettiler. Pazartesi günü inşallah yeniden kazık çakma çalışmaları başlayacak ve otopark devam edecek. Ortada herhangi bir fesih ve iş bırakma yok” diye cevap vermişti. Buradaki meydanda esnafın durumunu, bu belirsizliği kamuoyunun ve Çerkezköy halkının takdirine bırakıyorum. Ne zaman başlayacağı da muamma. Allah Çerkezköy’ümüzün, halkımızın yardımcısı olsun. Meydanda 5 aydır bu alan çevrildi, hala bir çalışma yok. Kazık çakma aracı da bir ay oldu geleli, daha önce de ufak bir araç vardı, şimdi bu geldi. Burada müzelik midir, niçin duruyor bilmiyorum. Kendisi müteahhitlerle döviz kurundan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söyledi. Bu proje yaklaşık olarak 58 milyon TL civarında ihale edildi. Yarın bu proje ne kadara mal olacak, kamuoyunu nasıl bilgilendirecek kendisi de geçen gün mecliste Cumhurbaşkanımızın meclisten geçen kararla ilgili kararname yayınlanmasını söyledi. O kararnameden sonra bilgilendireceğiz dedi. Bunu da Çerkezköy halkının takdirine bırakıyorum. Bu projenin ne zaman biteceği konusunda esnafımızın tedirginliği var. Çerkezköy esnafı ve halkından aldığımız yüzde 70-80 tepki, ‘gelin bu projeden belediye başkanı vazgeçsin’ diye bir serzeniş var. Ben de şöyle bir öneride bulunmak istiyorum. Bu projeyle ilgili çok hızlı bir şekilde kamuoyunda anket yaparak bu projeyi yapalım mı yapmayalım mı diye bir anket çalışması yapmasını istiyorum. Çünkü bize gelen tepkiler yüzde 70-80'dir. Bu projenin iptal olması yönünde esnaftan gelen bir istek var. Bu proje başlarken ben ‘tepedeki yüzme havuzuna benzeyecekse hiç başlamayın’ demiştim. Milletvekili İlhami Özcan Aygun ‘ilçe başkanı bu projeye karşı’ diye açıklama yapmıştı. Meydanda her şey açık seçik. Ben İlhami Özcan Aygun vekilimizin gelip görmesini isterim” şeklinde konuştu.

“AYFER DÖNMEZ AYAKLARINA POŞET GERÇİRİP TENCERE TAVA ÇALMIŞTI”

Projenin zorluğundan bahseden Çetintaş, “İlçe Başkanı Ayfer Dönmez o dönem CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı iken parti mensuplarını toplayıp ayaklarına poşet geçirip o yol yapılırken tencere tava çalmışlardı. Bizler altyapının ne olduğunu biliyoruz. Bu projenin ne kadar zor olduğunu da biliyoruz. Kolay değil gerçekten altyapıya girildiği zaman sıkıntıları biz biliyoruz. Hiçbir şekilde de bu çirkin şeylerde bulunmak istemiyoruz. Ama onlar geçmişte bu çirkinlikleri yaptılar. Bizler de çizme giyeriz yollara çıkarız ama proje kolay değil. Biz empati yapıyoruz. Karşı tarafın durumunda biz de olabiliriz. Biz de bu projeyi yapmış olabilirdik ama biz böyle plansız programsız bir proje çalışması yapmazdık. Biz planlı programlı giderdik.  Bu bulunduğunuz alanda 3 tane sokağımız var. Olası bir yangın durumunda itfaiye aracının buradan gidebileceğini düşünmüyoruz. Biz daha projenin bu aşamasında bunun için tedbirlerin şimdiden alınmasını istiyoruz. Biz AK Parti muhalefeti olarak gördüğümüz eksikleri söylemek zorundayız. Çünkü harcanan vatandaşın parasıdır” dedi.

“BELEDİYE HİZMETLERİNDEN YARARLANILAMIYOR”

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yollarda büyük sıkıntı yaşandığını da sözlerine ekleyen Çetintaş; “Burada milyonlar değerinde daireler satılıyor. Kanalizasyon, altyapı, yol çalışması hiçbir şekilde yok. Buradaki müteahhitlerimiz de işe başlarken ruhsat çalışmalarında bütün paraların yatırıldığını ilk işe başladıklarında 150-200 bin lira civarında bir ücret ödediklerini bunun karşılığında belediye hizmetlerinden yararlanamadıklarını söylüyorlar. Emlak değerleriyle ilgili de biz o fiyatlarda da bize serzenişler geldi. Bugünkü değerleri geçerlidir ama bölge belediyelere baktığımız zaman bu fiyatların yüksek olduğunu tespit ettik. 7. Ayda askıya çıkma sürecinden sonra itiraz sürelerinin geçtiğini bundan sonra da herhangi bir sürecin zor olduğunu da kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

HASTANE TALİMATI VERİLDİ

Hükümet yatırımları ile ilgili de gelen soruya yanıt veren Çetintaş; “Bağlık mahallesinde yarı olimpik yüzme havuzumuzun temeli bir ay önce atıldı. Bugün iyi bir ivme ile devam ediyor. Gençlik merkezinin de projesi hazırlandı ve ihaleye çıkacak. Futbol sahamız bir yılda iki kez ihale çıktı. Buradan aldığımız bilgilere göre de bayındırlık fiyatlarının beklendiği, ihaleye kimsenin girmediği belirtildi. Bu ay bayındırlık fiyatları açıklanacak ve futbol sahamız da ihale edilecek. 500 kişilik futbol sahamızı bin kişilik seyirci kapasitesine çıkardık. Kızılpınar'da Sağlık Bakanlığımızdan aldığım randevuda hastane adı altında ek hizmet binası talebimiz oldu. Bakanlığımız bu konuya sıcak baktı ve talimatını verdi. Önümüzdeki günlerde devreme dayanıksız olan sağlık ocağı binası yıkılacak. Göreve geldiğimizden bu yana Kızılpınar'a bir kamu bankası talebimiz oldu. Bununla ilgili de yakında olumlu gelişmeler olacak. Kızılpınar'a bir gençlik merkezi talibimiz oldu ve bakanlığımız da yatırıma aldı. Şuan bir yer arıyoruz, Belediye Başkanı Vahap Akay'dan bir yer talebimiz oldu. Ancak kendisi bize dönüş yapmadı. Son meclis toplantısında Kızılpınar'da bir imar durumundan Belediye Başkanlığına bir tapu tescili olacak. Yaklaşık 3 bin 200 metrekare bir alan belediyenin tapusuna geçecek. Biz de grup olarak bunu oy birliği ile geçirdik. Meclis üyelerimizin bir talebi oldu, gençlik merkezine bin 200 metrekare bir yer talebi sözünü verdi. Fakat Belediye Başkanı Vahap Akay bunun sözünü vermedi? " dedi.

“2023’E MÜJDELERLE GİRECEĞİZ”

Elektrik faturalarında yaşanan fiyat artışlarıyla gelen soruya da yanıt veren Çetintaş; “Benim de 280 TL gelen faturam 500 civarında geldi. Vatandaşımız burada mağdur, bu mağduriyeti de gidermemiz gerekiyor. Son dönemlerde enerji fiyatlarında dünyada beş kat üzerinde bir artış var. Yaklaşık 185 milyar civarında elektrikte bir süspanse var. Bu yansımalar tabi hoş değil bizi de rahatsız ediyor. Hükümet olarak biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde yaklaşık o zamanki elektrik üretimiyle bugünkü elektrik üretimi arasında 5 kat fark var. Bu farkı da bütün engellemelere rağmen hükümetimiz bu çalışmaları yaptı ve elektrik enerji üretimini buraya kadar çıkardı. Yüzde 65 civarında kendi enerjimizi üretiyoruz ama yüzde 35 civarında dışarıya bağımlıyız. Bunun en son örneğini İran’dan doğalgaz sıkıntısı yaşadığımızda sanayimizde 1 hafta elektrik kesintisi oldu. Bugün itibariyle de bu sürecin kalktığı bilgisi geldi. Vatandaşın 150 Kw’tan 210 KW’a çıkarıldı ama bence daha düzenleme yapılmalıdır. Fiyat indirimi konusunda en azından yarı yarıya olması konusunda biz de bir beklenti içerisindeyiz. Vatandaşımıza yapılan asgari ücret yüzde 50 civarındaki zammı inşallah fiyatlar daha yukarıya gitmez aldıkları maaşlar da erimez kendi temennim budur. Haziran ayı itibariyle de her şeyin stabil şekline döneceğinin emarelerini alıyoruz. 2023 seçimlerine çok büyük müjdelerle Cumhurbaşkanımızın gireceğinin emarelerini de alıyoruz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!