Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİNTAŞ; “ÇERKEZKÖY’DE İŞSİZLİK YOK”

ÇETİNTAŞ; “ÇERKEZKÖY’DE İŞSİZLİK YOK”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy Ekspres Gazetesi’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Çetintaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İlçede işsizlik probleminin olmadığını dile getiren Çetintaş; “İşsizlik yok iş beğenmemezlik var” dedi. Ayrıca Çetintaş, Atatürk Caddesi’nde başlayan altyapı çalışmaları, aşılama çalışmaları, Kızılpınar’a yapılacak yatırımlar, 1911 Spor Kulübü’ne yapılacak desteklerle ilgili de bilgiler verdi. Yönetimde yaşanan istifalarla ilgili de konuşan Çetintaş; “Herkesin yeri dolar, yeri doldurulamayacak tek bir kişi vardır. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Ekspres Gazetesi’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Çetintaş, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"İŞSİZLİK YOK"

İlçede işsizlik problemi olmadığını ifade eden Çetintaş; “Çerkezköy’de işsizlik problemi yok, iş beğenmemezlik var. Şimdi ben cuma günü organize bölge müdürlüğünde yönetim kurulunu ziyaret ettim. Eyüp Sözdinler Başkanlığında, Mehmet Özdoğan Bölge Müdürü, Gökhan İnce Halkla İlişkiler Birim başkanı hepimiz yönetim kuruluyla beraber toplantıya katıldık. Orada aynı serzenişi onlardan da duyduk. Çok elemana ihtiyacımız var, eleman bulamıyoruz. Pazartesi günü de milletvekilimiz geldiğinde Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettik. Orada da aynı konularla karşılaştık. Daha sonra ekmek fabrikasına geldik. Orada genel merkez MKYK Üyesi Mehmet Umur bizi karşıladı. Şuan iş konusunda 50 tane elemana ihtiyacı olduğunu söyledi. Eleman ihtiyacımızdan dolayı bir birim şuan çalışmıyor eleman bulamıyoruz dedi ve bana serzenişte bulundu. Dedi ki ‘Başkan senden şikâyetçiyim bana eleman bulamıyorsun’ bunlarla karşılaşıyoruz. Veliköy’de bir fabrika benden eleman istiyor. Benden iş isteyen kişileri söylüyorum size, diyor ki ‘beni BSH’a sok’ talep bu. Ben BSH’ta çalışmak istiyorum, ben masa başında çalışmak istiyorum talep bu. Bakın ülkede boyacıya ihtiyaç var, çobana ihtiyaç var, sıvacıya ihtiyaç var, İnşaatçıya ihtiyaç var. Bunları inanıyorum ki sizin de çalıştığınız reklam bölümünde Edip kardeşimde bu eleman konusunda o da muzdarip. Bizim maalesef ülkemiz, bakın ülkemiz belli bir refah seviyesine ulaştı. Yani insanlar rahat bir pozisyona geldiler. İnsanlar böyle iş konusunda seçici oluyorlar. Yani o konularda ben inşaatta çalışmam diyor, ben boyacılık yapmam diyor, ben çobanlık yapmam diyor. Böyle bir iş beğenmemezlik var. Yani burada da o konuya da gireyim. Mülteci konusu. Mülteciler ne olacak, mülteciler ne olacak? Bakın bunlar olmasa biz sanayide bazı bölümleri durdurmak zorundayız. Çalışıyor diyor, yani onlar çalışıyor. Onlar olmazsa biz ne yapacağız diyorlar. Bakın çoban yok Afganlar çoban,  Afgan olmasa ben hayvan bakamam diyor. Adam yok diyor çünkü. Ben köylüye gel diyorum diyor, 200/250 TL yevmiye veriyorum diyor, hasat zamanı saman yüklenecek diyor arabaya, yok eleman yok. O yüzden bizde işsizlik yok maalesef iş beğenmemezlik var” ifadelerine yer verdi.

“ÇIKSINLAR, ESNAFI GEZSİNLER”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da eleştirilerde bulunan Çetintaş; “Esnaf ziyaretinde Atatürk caddesiyle ilgili Belediye başkanımıza sesleniyorum. Proje başlayalı hemen hemen 6 ay oldu, 6 ay önce meydanda, Kadir Albayrak, Vahap Akay, Meclis Üyeleri, CHP Yönetim kurulu ve Millet Vekilleri İlhami Özcan Aygün. Aynı ekibin bugün Atatürk Caddesi’nde esnafı gezmesini istiyorum. Çıksınlar gezsinler, bir tane Allah’ın kulu, gezdiğim esnaflardan bir kere bile bu proje başlayalı Belediye Başkanı bizim dükkânımıza gelmedi dedi. Gidecekler gezecekler, esnaf çok sıkıntıda. Yani burada öyle bir düzensiz, plansız bir çalışma var ki, biz kendilerinden bakın sadece Vahap Akay demiyorum, bu projede kimin sorumluluğu varsa, Kadir Albayrak, TESKİ, bizim belediyemiz bu projeyi üçlü bir ortaklıkla yönetiyorlar. Burada kimin sorumluluğu varsa gelsinler bu vatandaşı dinlesinler. Bir an evvel bu plansız, projesiz, İş güvenliksiz çalışmadan Çerkezköy esnafını kurtarsınlar. Bak ben esnaf adına Ak Parti İlçe Başkanı olarak,  esnaf adına diyorum bak, şahsım adına değil onlardan rica ediyorum. Gelsinler esnafın halini sorsunlar. Esnafı bir dolaşsınlar bir dokunsunlar ne oluyor diye sorsunlar” diye konuştu.

“BİZİM BÖLGEMİZDE KORKULACAK BİR ŞEY YOK”

İlçede aşılama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çetintaş; “Şu an aşılamalar devam ediyor. Çok önemli bir sıkıntı yok. Evet, hepimizin dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin maskelerimizi bıraktık şuan gribal şeyler yaşıyoruz. Geçen sene maskemizi taktığımız için hiç grip olmamıştık. Şuan grip oluyoruz ve grip olduğumuz zamanda acaba biz hasta olduk mu diye hemen hastaneye gidip test yaptırıyoruz ama grip yani. Çok önemli şey yok. Yani hastanemizde bu Covid konusunda çok önemli bir vakamız çok. Normal stabil geçirenler var. Evet, evde geçiriyorlar. Bizim bölgemizde korkulacak bir sayı yok” şeklinde konuştu.

“BİZİM KIZILPINAR’A SÖZÜMÜZ VAR”

Kızılpınar’a yapılacak devlet yatırımları ile ilgili de konuşan Çetintaş; “Hala vekillerimizle görüşmelerimiz oluyor. Bizim Kızılpınar’a sözümüz var. Kızılpınar’da 3 tane mahallemiz var. 3 mahalleye de gittiğimizde, en son muhtarlarla görüşmemizde, biliyorsunuz geçen hafta toplantı yaptık. Eylül ayında Kızılpınar’a gelen 2 bin 20 kişi var. Bir ay önce bin altı yüz yirmi kişi geldi. Yani bölgemiz müthiş şekilde göç alıyor. O yüzden bizde iktidar olarak, burada üstümüze düşen ne varsa, bölgemiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bölge önemsenmeyecek bir pozisyonda değil. Eğer bir yıl önemsemeyip okul yapmazsak, ihtiyaçları gidermezsek bir dahaki seneye önüne geçemeyiz. Bizim her yıl, mesela bu sene geçen sene 3 bin tane öğrenci okula başlarken, bu sene 4 bin 200 kişi başladı. Bu ne demek bin 200 kişi demek. Bin 200 kişi demek yani bu şehirde en az 2 tane okul yapmak zorunda. Her sene yetişemez başka türlü gelen göçe göre. Bu konuda da yerel yönetimler olarak, her yerel yönetimde gelen göçe göre üstüne düşen görevi yapmak zorunda. Biz iktidar olarak yapmak zorundayız. Yerel yönetimler de, yerel yönetimler olarak onların yolunu, suyunu, çöpünü yapmak zorunda. Su çok önemli her türlü. Hala Kızılpınar’da 4.katlara su çıkmıyor. Ama Belediye Başkanımızın verdiği cevap yine yeniliyorum bunu hep söylüyorum ‘hidrafor taksınlar’ Şuan yeni yapılan binalara iskan vermek için hidrafor şartı getiriyor. Hidroforunuz olacak diyor. Biz hangi çağda yaşıyoruz. Binalarımıza hidrafor takılması evet, belli bir sayıdan sonra depo olmak zorunda o ayrı ama o belli bir apartman sayısından sonra. Bakınız TESKİ’nin maalesef sorumluluklarını yerine getirmediği, çok bir borç altında olduğunu biliyoruz. TESKİ’nin 1 milyar lira borcu var. 550 milyon bütçede 1 milyar borcu var. Bizim endişemizle başlayan projede, müteahhite ödememe konusunda bir sıkıntıya düşmeyiz. Akşam yağan yağmurda gördük neler olduğunu, kış mevsimine girdik. Bu plansız çalışmanın bir an önce planlı çalışmaya dönmesini yetkililerden talep ediyoruz. Çerkezköy halkını mağdur etmesinler diyelim” dedi.

“KONUYU DİREKT BAKANIMIZA İLETTİK”

Çerkezköy’de 1911 Spor Kulübü’ne bakanlıktan yardım talep ettiklerini de vurgulayan Çetintaş; “Ben 1911 spor kulübüne direkt bakanımızdan yardım talebinde bulundum. Onun da takipçisiyim, inşallah önümüzdeki günlerde gerekli destek kendilerine gelir. Bende takip ediyorum. 1911 spor kulübü adına talepte bulunduk. Çünkü onlar bana talepte bulunmuşlardı geçen dönem. Tolga Tokoçin başkanlığındayken gelmişlerdi. Bize dediler destek alabilir misin?  Geçen sene iletmiştik ama geçen sene pandemiden dolayı oynanmadı. Bu sene o konuyu bende direk bakana kendim söyledim” şeklinde konuştu.

“ŞİKAYETTE BULUNDUM”

Çerkezköy’de yayın yapan bir yerel gazete sahibine de sava açtıklarını yineleyen Çetintaş; “Kendisi dava açılmadığını söylüyor ama biz kendisini şikayet ettik. Trakya Flaş Haber sahibini şikayet ettim. Kendisini benimle ilgili yazdığı son yazıyla ilgili şikayette bulunduk, yakında kendisine tebligat gelir” dedi.

“YERİ DOLMAYACAK SADECE BİR KİŞİ VARDIR”

Yönetimdeki istifalarla ilgili de konuşan Çetintaş; “Evet arkadaşların kendi tercihleridir, doğal haklarıdır. Bize ‘Evet burda olmak istiyorum’ deme hakları kadar ‘Olmak istemiyorum’ deme hakları da var. Herkesin yeri doldurulur. Doldurulamayacak sadece bir kişi vardır. O da sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeridir, buna Kamil Çetintaş da dahildir” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!